torsdag 31 juli 2008

En smula nyttigare pannkakor

Pannkakor kan nog aldrig bli nyttiga, men man kan iallafall tillsätta lite extra fiber;

För ca 10-15 stycken

5-6 dl mjölk

3 ägg

1 1/2 dl havregryn (gärna fiberberikade!)

3-4 dl mjöl

2-3 msk smält smör

Några nypor salt

Mixerstav eller matberedare

Vispa ihop allt till en lagom lös men något segflytande smet. Mixa så att havregrynen blir mindre. Stek pannkakorna i stekpanna eller pannkaksjärn, och kom ihåg att smöra lite mellan varje gång! Somsagt, pannkakor är inte nyttigt, men gott.

Servera med sylt, glass, grädde eller socker. Eller, om man vill fortsätta på den nyttiga banan:

Grovriv ett äpple och pressa bort (och drick upp!) lite av saften. Lägg på två pannkakor och strö över kanel. Supergott! Äpplen är väldigt söta så inget socker behövs, och dessutom har kanel en sötande effekt. Lite nyttigare, lite matigare och väldigt gott.

Med vänliga hälsningar,

Miriam

Reafynd!

2 för 1 på H&M.

Blus+brallor för 249 kronor. Toppen!

Med vänliga hälsningar,

Miriam

onsdag 30 juli 2008

Earl "Snakehips" Tucker

Namnet talar för sig själv.

Med vänliga hälsnigar,

Miriam

Bakfint från Åhléns

45 kronor för muffinsformar kan tyckas vara lite väl saftigt, men vad gör man när de är såhär fina... De går rakt in i mitt bakhjärta. Kaffe/kak/godisburken gick inte heller att motstå, för 35 kronor. Muffins ska bakas snarast!

Finns också i grönt med vita rosor och prickar.

Med vänliga hälsningar,

Miriam

Lyxfrukost

Imorse åt jag och Mirjam en riktig lyxfrukost. Fast, lyx behöver inte alls betyda dyrt! Vi åt egenplockade hallon som vi gjorde smoothie av, vanlig bravojuice med lite hallon i, melon för 10.90 från coop och supersöta jordgubbar från deras land. Allt blir vad man gör det till!

Med vänliga hälsningar,

Miriam

måndag 28 juli 2008

Tillbaka igen för andra gången...

Ja, nu är jag tillbaka från min andra Herrängvecka som var lite annorlunda men minst lika kul. Jag volontärjobbade i Ice Cream Parlour, som sålde glass, kaffe, kakor och lite annat smått och gott, och det var hektiskt men väldigt kul. Vi jobbade hela dagarna och dansade hela nätterna! De sista fyra kvällarna gick jag och la mig mellan 6 och 7 på morgonen, och började jobbar 8 eller 9... Hur jag orkade det är ett mysterium, men det är väl något i luften där som bara ger en energi om och om igen.

Klippet ovan är från fredagsfesten från första veckan, då temat var Public enemy number 1. Det var 20-tal, maffia och tre av lärarna skulle visa sig värdiga att få vara med i Dawn Hampton's crew. Ett litet exempel på den underbara Herräng-atmosfären! Jag skymtar förbi i en rosa klänning bland publiken i slutet.

Förhoppningsvis får jag tag på fler bilder osv så småningom, så att ni får se lite mer.

Igårkväll var jag dessutom på Kulturhuset i Stockholm på Jazzjam, och dansade mer Lindy Hop och kollade på världens coolaste battle. Kanske får jag tag på någon bild därifrån också!

Med vänliga hälsningar,

Miriam

fredag 18 juli 2008

Hej på ett tag igen!

Nu åker jag till Herräng igen en vecka, och jobbar, dansar och klär upp mig!

Jag säger hej så länge med en bild på mig och en väldans fin gammal Saab, som någon lycklig person äger här i stan. Om den personen råkar se det här, och funderar på att sälja, hör av dig! Om jag hade en sån här fin bil skulle jag nog bli mer motiverad till att ta tag i den där förbaskade körkortsteorin...

foto: Elin Backlund

Med vänliga hälsningar,

Miriam

50's "Partner Olga" girdle panties
Nu när jag nyss gick in på poshgirlvintage.com för att kolla efter en klänning till det förra inlägget, så kunde jag inte låta bli att kolla lite på Lingerie-sidan också. Och vad hittar jag där om inte den här underbara gördel/höfthållartrosan! Jag blev lite smått förälskad...
(tyvärr kostar den 93 dollar...)
Med vänliga hälsningar,
Miriam
Mer från Elie Saab
-Spets och tyll-
Couturekollektionen för hösten 2008 fortsätter, och La Belle Epoque möter 50-tal.

Marilyn Monroe

Tonat lila/rosa med krispig spets, Elie Saab.

En riktig prom dress med spets och tyll från poshgirl vintage.
Brudklänningen, från Elie Saab.
Med vänliga hälsningar,
Miriam

torsdag 17 juli 2008

Det här verkar spännande...
Med vänliga hälsningar,
Miriam
Filmtips för regniga sommarkvällar
Cry-Baby är egentligen en ganska knäpp film. Överdriven och lite fjantig, men väldigt rolig och definitivt sevärd.
Johnny Depp's absolut snyggaste roll någonsin! Här med lika snygga
Traci Lords och Ricki Lake (innan hon blev talk show-mes).
Med vänliga hälsningar,
Miriam
En dag på stranden + Second Hand-fynd!
Jag och kära Mirjam åkte igår ut till Smitingen, stadens havsbadstrand. Innan hade vi varit och fyndat på Kupan, så det blev fika, sol och foto!
Överst, en jättesöt playsuit som jag fyndade på Kupan för 20 kronor (de har också rea nu!).
Jag och Mirjam.

Jag och våran matchande fikakorg.

Skepp o'hoj!

(man kan ju alltid hoppas att det skulle komma en spännande båt förbi)

Sommarhopp!

Blommig bomullsklänning, 20 kronor på Kupan.

Mirjam hittade den här fina klänningen på Kupan, också för 20 kronor. Hon gjorde nog dagens bästa ekonomiska fynd, då hon fick klänningen, en t-shirt och ett linne för 35 kronor. Kupan i mitt hjärta!

Kammar är väldigt praktiska att sätta upp håret med.

Jag i en kjol jag hade hittat dagen innan på Amnestybodens rea, för hela 25 kronor.

Miriam och Mirjam på parkeringen innan vi åkte hem.

Med vänliga hälsningar,

Miriam

onsdag 16 juli 2008

Tips!

Elina, som har bloggen http://tantfasoner.blogg.se, tipsade om den här sidan;

http://www.pinupgirlclothing.com

Det mesta var ganska vulgo, men några guldkorn fanns det allt! Som baddräkten ovan och de finfina skorna här under;

Somriga espadriller.

Dock var baddräkten slutsåld och nästan alla skor bara i stora storlekar, men de ger ju inspiration iallafall!

Karamelliga färger och riktigt höga, fina klackar!

Med vänliga hälsningar,

Miriam

Tips!
Jag hittade precis en himla snygg och intressant blogg med en riktigt tjusig tjej;
Jag hänger egentligen inte alls med i svängarna i internetvärlden,
så den här kanske inte alls är speciellt ny för någon förutom mig.
Men jag är ju en tant, så vad vet jag.
Med vänliga hälsningar,
Miriam

tisdag 15 juli 2008

Önskejeans!

Jag har väldigt svårt för jeans. Jag tycker att det är väldigt snyggt och skulle väldigt gärna ha några som jag skulle tycka var så snygga själv, men jag hittar aldrig några som jag tycker passar så bra. Jag har lite för knepig kropp helt enkelt för att passa i storlekarna: om de ska sitta tight i midjan får jag inte över dem över höfterna, och ska de sitta bra där blir det världens glapp i ryggen. Sen är den minsta benlängden (32) nästan alltid 10 cm för långt för mig, så att passformen nertill blir helt fel. Då måste jag sy in och lägga upp, vilket blir pyssel som jag inte alltid orkar ta mig för. Och sen har jag ju mina önskemål; hög midja, ingen stretch, inte för mycket sömmar och tjafs på fickor osv och helst mörk, otvättad denim.

Nu kanske ni tänker att jag borde sy ett par egna, eftersom jag Hantverk Mode och Design, och det har jag faktiskt gjort. De blev ganska snygga, men för stora i midjan ( det mesta blir på något sätt fel första gången man syr det), och därför använder jag dem inte så mycket. Och det är rätt mycket pill med jeans, det är tjockt tyg, nålen går av hela tiden och passformen är jättesvår att få till.

Men. Nu har jag kanske hittat några som skulle passa mig. Nämligen de två superfina modellerna Hi-rider p-022 och Female 50's från det svenska märket Pace. De finns bland annat på Sivletto i Stockholm, och man kan också köpa dem i deras webbshop på http://shop.sivletto.com. Fast, jag måste prova dem först innan jag skulle kunna slå till! Men, om de är riktigt fina så får jag en bra motivation till mitt supertråkiga marknadsundersökningsjobb...

Ovan, Female 50's.

Hi-rider p-022

Med vänliga hälsningar,

Miriam

måndag 14 juli 2008


Elie Saab Haute Couture fall 08
-Pärlor på chiffong-
Saab's couturekollektion för hösten 2008 har tydlig inspiration från det tidiga 1900-talet och den då rådande La Belle Epoque (1900-1914). Tunna tyger i fladdrande lager, ljusa färger, pärlor, rosetter, volanger och överdåd var de utmärkande faktorerna. Ett mer exotiskt coh mer dramatiskt inslag stod den populära designern Paul Poiret för, som fick inspiration från såväl rysk som egyptisk kultur.
Överst: Pudrig och underbart fluffig klänning från Elie Saab med pärlbroderad kantning. Under, skådespelerskan Daisy Irving i en av Poiret's "Lampshade-dresses", med tunga pärlbrodrier och pälsbräm, 1910.
Elie Saab

Skådespelerskan Carol McComas i en aftonklänning, 1905.

La Belle Epoque fick ett abrupt slut 1914 då första världskriget bröt ut, men pärlor strödda som på klänningen ovan överlevde till 20-talet då de prydde korta Flapperklänningar istället.

"Royal mistress" Lillie Langtry till vänster, Drottning Alexandra till höger (som varit en väldigt stor stilikon från slutet av 1800-talet).

Tunnt och skirt, tungt och tjockt.

Till vänster, en klänning från Fortuny från 1909 och till höger skådespelerskan Ina Claire i ytterligare en "Lampshade-dress" från Poiret.

Alla gamla bilder kommer från boken Decades of Fashion av Harriet Worsley/Getty Images.

Med vänliga hälsningar,

Miriam