Mirjams kardemummamuffins med päron
Många mmm är beskrivningen för de här sötsakerna! En ovanlig muffin, som Mirjam ofta får göra åt mig.
För ca 12 stycken i stora formar
6 dl vetemjöl, 1 1/2 tsk bakpulver, 3 dl strösocker, 3 tsk färskmalen kardemumma, 1 3/4 dl Milda Culinesse eller Mjuka Milda (smält smör funkar också men då blir de inte lika saftiga), 1 dl mjölk, 2 ägg2 färska päron skurna i klyftor
Strössel;
1 dl vetemjöl, 1/2 dl strösocker, 1 msk färskmalen kardemumma, 1/2 dl Milda Culinesse eller Mjuka Milda
Sätt ugnen på 175°C. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Vispa ihop margarin, mjölk och ägg och rör ner blandningen i skålen. Blanda de torra ingredienserna till strösslet och fördela margarinet i blandningen till en smulig massa. Fördela smeten i stora formar eller i smord muffinsplåt och stick ner en päronklyfta i varje muffins. Strö sen rikligt med kardemummaströssel över, och grädda i mitten av ugnen ca 30 min.
De är godast på en gång men går också bra att frysas in och värmas upp!
A recipe from my dear friend Mirjam;
Cardamom- and pearmuffins! I love them, and you can actually find almost the same recipe here, translated.
Med vänliga hälsningar,
Miriam
Åh du är så mygigt pysslig. och vilka vackra bilder på dig nedan
SvaraRaderakram!!
i love the nice touch of the bow ans flower... so inviting! i think i might have to start fat tuesda in paris and australia
SvaraRadera