En slags sockerkaka
Ett lyckat ihopsväng av det som fanns hemma!
75 g smör, 2 ägg, 2 dl socker, 3 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver, 1 1/2 tsk ekologiskt äkta vaniljpulver, 1 dl kokosflingor, ca 50-100 g grovt riven eller fint hackad mandelmassa, några bitar grovt hackad mörk choklad och 1 dl mjölk (eller vatten)
Smörj och bröa en form och sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och vispa ägg och socker tlls det är vitt i färgen och riktigt pösigt. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljpulver, kokosflingor, mandelmassa och choklad i en separat bunke och rör sen ner i äggsmeten tillsammans med mjölken. När smeten är slät och fin är det bara att hälla upp i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 35-50 min, beroende på ugnskapacitet.
Pudra med lite florsocker när kakan svalnat, och dekorera med några fina blommor. När fikat sen är över går det utmärkt att sätta blomman i ett litet glas med vatten istället!
Servera gärna med lite lösvispad grädde också.
A mix-whatever-you-have-at-home-cake that turned out really nice!
But, unfortunately it's really complicated to translate recipes. I'm sorry.
Med vänliga hälsningar,
Miriam
mums!
SvaraRaderaSer så gott ut.
SvaraRaderaFina bilder!
SvaraRaderaMumma!
SvaraRaderaÅh det ser tokgott ut - och vilken vacker dukning.
SvaraRadera