tisdag 21 juni 2011


Sommartårtor i pastell
Kommer ni ihåg, mitt allra första jobb tillsammans med Mia i augusti förra året? Nu är det publicerat! I senaste numret av Lantliv Mat och Vin finns ett finfint reportage med smarriga sommartårtor, bl a den oemotståndliga blåbärscheesecaken ovan.


Såhär såg det ut när bilden ovan kom till i växthuset på Ulriksdals Slottsträdgård, med eminenta Anna Kern bakom kameran.





Tips!
Som dekoration till en bröllopstårta eller något annat festligt tillfälle kan man enkelt göra en krona i choklad, av en muffinsform i papper och en vanlig pensel. Jag använde de här formarna som redan har uddade kanter, men det går ju lika bra att bara klippa till själv från en vanlig rund form.
Börja med att smälta lite choklad, vit eller mörk, i micro eller i vattenbad.Ta gärna dubbla formar, och pensla sen ett jämntjockt lager i hela formen.Var noga med att få ordentligt med choklad i alla uddar, så att kronan får sin karaktäristiska form. Ställ formarna på en tallrik eller skärbräda och låt stelan med lite plastfolie över i kylen. Pilla försiktgt bort pappersformen och kronan är klar!
De går också utmärkt att fylla med t ex grädde och bär, för en söt dessert.

Sweet cakes for summer
Do you remember my very first job with Mia, from august last year? It's now published! In the latest issue of swedish food and wine-magazine "Lantliv Mat och Vin" you can find recipes for four sweet summer cakes, made by Mia, photographed by Anna Kern and assisted by me. Our location was Ulriksdals Slottsträdgård, and it's so nice to finally be able to show these pictures! I really adore them.

Tips!
If you want to decorate a wedding cake really easy but beautiful; make a crown of white chocolate! You'll only need a couple of cupcake moulds, an ordinary paintingbrush and some chocolate.
If you can't find crown-shaped moulds, just use ordinary round ones and cut to desired shape.
Melt the chocolate and "paint" on double moulds, extra carefully on the edges. It might sound tricky, but it's really easy! Put the moulds in the fridge until the chocolate is hard again, and carefully strip the paper off. Place on a cake or fill with whipped cream and fresh berries for a real cute dessert!

Med vänliga hälsningar,
Miriam

10 kommentarer:

sweet harvest moon sa...

These pictures are so beautiful! Looks yummy too :)

http://sweetharvestmoon.blogspot.com

Fiskarstugan sa...

Ojojoj, underbart! Tack för all inspiration till midsommartårtan! Den som är täckt med hallon är en dröm, din klänning på första bilden detsamma...

lisa sa...

åh så himla fint!

Anna | Mormor hade stil sa...

Den där chokladpenslade muffinsformen var ju en fin idé! Det ska jag pröva!

M sa...

love love LOVE the dream cakes!!

Unknown sa...

Those cakes look delicious, love the idea of the chocolate crown.x

Anonym sa...

Å herregud så gott allting såg ut. Fick du smaka något på de där frestelserna? Mumma.

Gila sa...

Bra tips om chokladkronan!

fembarnsmamman sa...

Älskar din klänningar. De är så vackert kvinnliga!
/Fembarnsmamman

Emelie sa...

Jag blev så glad av ditt inlägg när jag sommarjobbade att jag sprang till affären och skulle köpa tidningen. Vad jag glömde kolla var datumet så jag missade tidningen du var med i och köpte nästa :( Finns det med på någon hemsida eller något?