måndag 5 december 2011

Julefint på jobbet
Någon gång i framtiden hoppas jag att kunna dekorera mitt eget hem lika fint som t ex Clara gör. Med julkakor och blomsterarrangemang i fina burkar i varje hörn. Men, då mitt liv till större delen tillbringas på jobbet snarare än hemma finns det varken tid eller lust till det. Därför ser jag till att få dekorera på jobbet istället! 
Till vårat skyltfönster i sprillans nya lokalen på Nytorgsgatan 38 här i Stockholm har jag pyntat efter ett omslag av "Hemmets Veckotidning" från 1943; rosiga kinder, isblå himmel, stickade vantar och värmande matsäck!
Den turkosa termosen med den oemotståndligt röda korken köpte jag på en fantastisk loppis i Svartvik utanför Sundsvall i somras. 
Hanna som precis har börjat extrajobba hos är självklart inte en del av skyltningen, men hon matchade så fint att hon fick vara med på en bild iallafall. Jag älskar hennes vita kappa och röda, sirliga rosett!
 En matsäcksburk i tre våningar och en konservburk i glas som jag fyndat på loppis under hösten fick äntligen komma fram och glänsa lite.
Sandras finaste pappask fick också ett hörn i fönstret!

Christmasdecorating at work
Sometime in the future I wish that I will have the time for christmasdecorating in my own home. But, right now, I'm spending more time at work than at home, so, luckily I'm in charge for the decorating at work instead!
For our displaywindow I found inspiration on a cover from a weekly swedish magazine from 1943, with iceblue sky, rosy cheeks and healthy winter sporting. Hanna, who just started working here, is of course not a part of the window, but it felt like she was the girl on the cover, so I just had to take a picture of her as well!

Med vänliga hälsningar,
Miriam

18 kommentarer:

Unknown sa...

Wonderful display, I love brown paper wrapped presents, so classic! x

Miss Tallulah Porkchop sa...

It all looks so beautiful. There is never enough time to do work and home and everything else.

Malin Aurora sa...

Åh så mysigt det ser ut!

Petra sa...

Härliga bilder;)

Miss Maple sa...

Hanna is a lovely girl and she has a vintage aura.
Have a colourful day! Both of you.

Evalinn sa...

Första gången jag är här, jättefin blogg! Jag kommer komma tillbaka. Ha en fin tredje advent!

MISS ALICIA sa...

Underbara bilder måste jag säga. Jag gillar särskilt bild nr 2.


______________

Ta gärna en titt på nätbutiken missalicia.se och delta i adventstävlingarna som just nu pågår på Miss Alicias Facebooksida: http://www.facebook.com/pages/Miss-Alicia/118723208236702

Vänliga hälsningar,
Miss Alicia

Unga fröken Karlsson sa...

Gudars, vad mysigt! Så himla himla fint.

Efraimsdotter sa...

Jag måste nog komma förbi Pärlan någon dag, det verkar så fint där!

Diva sa...

Vad gulligt allt ser ut! :)

M.H sa...

Hej Miriam! Jag har en fråga. Jag är 14 år och vill verkligen ha den stilen du har! Jag försöker men det är så svårt. När jag hittar såna där fina kläder som du har så är allt så dyrt och jag får inte köpa så dyra grejer. Min mamma vill bara att jag köper kläder på H&M typ och så får jag inte beställa grejet på nätet. Jag tänkte att jag kan vänta tills jag är 18 så kan jag välja själv vad jag ska köpa men jag orkar inte! För jag hatar och gå runt i fula gråa mjukisbyxor varje dag!

betty sa...

tråkigt att du "nästan" lagt av att blogga, älskade att komma in här och läsa! din blogg är underbar, kommer du att fortsätta blogga tror du ?

Vicky sa...

så otroligt fint! älskart.

Anonym sa...

Ja, håller med föregånede talare. Saknar ditt bloggande.. Hoppas att inget har hänt dig?

Tess sa...

Åh, vilken underbar blogg du har! Är i himlen! :)

k Æ t sa...

lovely pictures : }

xx

Vêtement femme sa...

Complètement fan de ton blog et de ton univers ! Je me reconnais tellement ^^ j'adore :)

Unknown sa...

I really liked this part of the article. with a nice and interesting topics have helped a lot of people who do not challenge things people should know.. you need more publicize this so many people who know about it are rare for people to know this... success for you.......!