Sommartid= fikatid
Ovan visade situation är en vanlig syn i våran sommarstuga på sommaren. Kokkaffe, bullar och kakor i gungan. Just den här gången stannade varmvatten-hantverkaren på kaffe, eftersom alla på ett eller annat sätt känner varandra där.
Och, ja, fika är nog bland det bästa jag vet att göra. Så himlarns trevligt. Speciellt på sommaren med kokkaffe och nybakta bullar.
Tomma, smuliga bullformar är kanske en alltför vanlig syn...hehe
Under mitt uppehåll bad jag er att tipsa mig om lite olika saker, recept och annat, och ett mail fick jag faktiskt. Det kom från finska Anniina, som delade med sig av fina klänningsbilder och ett riktigt somrigt pajrecept;
Strawberry quark pie
The dough:
1 ½ dl sugar, 1 dl wheat flour, 4 dl oat flakes (havreflingor, de där flingorna som man använder när man ska koka gröt) and 150 grammes of melted butter
The filling:
2 dl of cream, 500 grammes of quark (kvarg, om du inte vet. mina amerikanska vänner visste inte vad kvarg var.) and as much strawberries as you like
2 dl of cream, 500 grammes of quark (kvarg, om du inte vet. mina amerikanska vänner visste inte vad kvarg var.) and as much strawberries as you like
Mix the sugar, the wheat flour and the oat flakes. Then add the melted butter. Butter the pan and put the dough in it. Set the oven to 200 Celsius degrees. I usually put in in the oven for five minutes, then take it out, add the filling and then put it back to the oven for 10-15 minutes.
Here's how you do the filling:
Whip the cream and mix it with the quark. Use a blender to make the strawberries into purée. Then mix the strawberries with the quark & whipped cream. Add sugar according to your own taste. Put the pie in the fridge for about an hour before serving, and it will taste delicious!
Regards, Anniina
En perfekt kjol för att äta jordgubbspaj i mängder! Sånt gillar vi. Att klä i stil men ändå ha plats för godsaker. Jajamen.
Summertime= Caketime
A thing we do at a daily basis at our summerhouse is to have coffee, cookies and buns together in the garden, just because it's so incredibly nice. At the first picture a plumber who had helped us with the shower stayed for some coffee, because everyone pretty much know everyone there anyway. And who can say no to some hot coffee and freshly baked cinnamonbuns? Not me, at least. I eat buns until the moulds are all empty...hehe.
During my blogbreak I asked you to send me some tips, pictures or recipes you liked, and I actually got one email, from finnish Anniina. She sent a lovely summerecipe on Strawberryquark-pie, in english! So, go ahead, scroll upwards and you'll find it. She also sent two pictures of herself in a lovely, skyblue summerdress with a really cute bowdetail. It also has the perfect skirt for eating lots and lots of pie!
Med vänliga hälsningar,
Miriam
5 kommentarer:
Nåmen, det är jag! Har du provat receptet? :-) Jag rekommenderar det fortfarande!
vackra bilder! pajen ser smaskens ut och fika är nomnomnom!
Oh, fika är fint och finare i Nordingrå -jag kom just hem därifrån! Var det månne Rolf som var i farten med rörmokeriet?
Hej, tror kvarg heter curd cheese pa Engelska. Ar ricotta inte oxa curd cheese??
Hej, tror kvarg heter curd cheese pa Engelska. Ar ricotta inte oxa curd cheese??
Skicka en kommentar