torsdag 29 juli 2010

Tips!

Min vän Therese är fin så det förslår, och flitig som få med nål och tråd. Bilderna visar hennes senast sömmade verk och visst är det en alldeles ljuvlig klänning? På hennes blogg (här) visar hon allt från gamla klipp och fina bilder till kompletta stickbeskrivningar på jumprar från 1946 och egengjorda knappar. För sina verk har hon en Etsyshop (här) som jag tror ska komma igång snart igen och tills dess kan man kika på fler bilder på hennes facebook-sida (här).

Kika in vettja!

foto: Emil Håkansson

My friend Therese is so pretty and she makes such beautiful dresses, blouses and skirts! Check out her blog here, with pretty pictures, old knitting patterns and cute clips. There you also can find links to her facebook-fansite and her Etsyshop.

photo: Emil Håkansson

Med vänliga hälsningar,

Miriam

6 kommentarer:

Lisa sa...

vackra bilder. ska kika in bloggen.

emmalynn sa...

Hej! jag funderar ofta på att beställa från Esty men jag vet inte ritkgit hur det går till.. detä r ju så många svenskar och danskar som säljer där men allt är i dollar.. :S varför? hjälp?

älskar din blogg btw :X
/ Emmalynn

Becky sa...

Hej Miriam !

Snart ska jag o en vän åka till Sthlm och gå i några vintage affärer tänkte vi :) går det bra om jag kan fråga dig vilken tunnelbanestation som är lämplig att gå av vid om vi ska gå till Judith secondhand och old touch? Är Judith
gångavstånd till om man gör ett besök hos beyond retro vid zinkensdamm?
Vi vill inte besvära dig men vi vore väldigt tacksamma om du vill ge två lantortstjej dina tips :)

tack också för en underbar blogg!
Kära hälsningar från två glada flickor

Miriam Parkman sa...

lisa: Visst är de?
Hoppas du gillade bloggen!

emmalynn: Ja jo det mesta är nog i dollar, eftersom at det är en internationell sida, men det är ju inget problem! Om du vill veta hur mycket det blir i svenska kronor kan du skriva t ex "22 dollar in SEK" på google, så får du upp en ungefärlig "översättning". Sen är det bara att göra ett konto och handla! Möjligen måste du skaffa ett PayPal-konto också om du inte redan har det, men det kan du fixa när du ska betala (PayPal är ett sätt att betala säkert över internet). Kör i vind! Och vad roligt att du gillar min blogg så mycket:)

becky: Vad kul att ni ska till Stockholm!
Till Old Touch åker ni till odenplan, och sen svänger ni in på Upplandsgatan, där det ligger ett stort Indiska på hörnet. Sen kan ni gå ner mot Rådmansgatan och Stadsbiblioteket, gå över vägen förbi Hard Rock Café och sen raka vägen in till konditori Valand, som ju öppnade 1954 och fortfarande drivs av samma par. Om ni vill se ett annat 50-talsinrett café är Konditori Kungstornet på Kungsgatan också ganska bra, som ligger mitt emot nyöppnade Marion's Gastro Diner.
Judiths ligger precis bredvid Chicago, mitt emot Konsum, som i sin tur ligger mitt emot tunnelbaneuppgången och på samma sida som Beyond Retro. Alltså, när ni kommer upp från tunnelbanan ser ni Konsum och Beyond Retro rakt över gatan, och om ni sen går över gatan igen (med Konsum i ryggen) och går några meter neråt kommer ni till Judiths.
Hoppas ni får en pnagvistelse i huvudstan!

Casey sa...

Thanks for the link to Therese's blog--I've added a new one to my Google Reader! ;)

♥ Casey
blog | elegantmusings.com

Zizzi sa...

Hennes blogg ska jag definitivt kolla in. Tack för tipset!