torsdag 20 oktober 2011


Chokladlast i stora lass
I förra numret av tidningen Laga Lätt fanns ett makalöst chokladreportage av självaste Mia Öhrn med, fotat av den fantastiska Ulrika Pousette. Det hela var gjort som ett kafferep med chokladinriktning, och att modella för den fotograferingen kan nog ha varit den allra lyxigaste uppgiften jag någonsin haft som assistent.

"Kan du ta en tugga av den där också Miriam?"Om jag kan!
Min älsklingskanna från Rosmarin fick äntligen leva ut i sitt rätta element!
Somtur var var jag inte ensam om all denna lyxen; Mias fina vän Louise med sin lilla raring Valter var också med, samt min kära, kära vän Mirjam.
Den förföriska slukarblicken...
Tyvärr finns inte det här numret kvar i butik längre; jag missade helt enkelt att det var oktobernumret och inte nombernumret. Men om jag får ett ex av tidningen lovar jag att visa det färdiga resultatet också!

Never ending chocolatedesire
In the last issue of the swedish food magazine "Laga Lätt" my pastry chef/food critic-boss had the most mouth-watering feature; a chocolate-teatime!
Hot chocolate in the cups instead of tea/coffee, and then just several kinds of chocolate cakes, biscuits, puddings and truffels. The best part is though that I was modeling for it and got to taste every little heavenly bite! During my time as an assistant for Mia, this was without a doubt the most luxurious assignment. Luckily I wasn't alone with this sinful eating; Mias cute friend Louise was also there with her darling little boy, and so was my dear friend Mirjam. Yum!
Since I missed that this feature was published in the octoberissue and not in the novemberissue I haven't got the final paperresult right now, but I will show you when I get it.

Recipes by Mia Öhrn
Photos by Ulrika Pousette

Med vänliga hälsningar,
Miriam

16 kommentarer:

TheBlackPinafore sa...

you are like a celluloid doll :)

Unknown sa...

How wonderful you and that chocolate looks! x

Miss Tallulah Porkchop sa...

Great hair, great treats... heaven.

Harlow Darling sa...

It never ceases to make me wonder how you keep such a beautiful figure when you're surrounded by all of these sinful foods every day!

Cicci Feinstein - fotograf sa...

Haha, är det detta som är "en ansträngande dag på jobbet"? Ser så himla gott ut!

Erica sa...

Hej du fröken som är så tjusig alltjämt!
Jag kom helt plötsligt att tänka på dig när jag såg den här söta 50-talsstassen till salu hos karinskonstgrepp och tänkte bara tipsa :)
http://i816.photobucket.com/albums/zz88/metalcookie/_DSC3455.jpg
http://www.karinskonstgrepp.se/p/vintage.html

Carrå Asgård sa...

Åh man blir ju helt galet sugen på choklad! Underbara örhängen Mirjam har! :)

Anonym sa...

Hej fröken Miriam, det är ett så otroligt stort nöje att följa din blogg :) det är så roligt med folk som vågar vara anorlunda, själv så lever jag ut mitt liv till fullo som på 50 60-talet, därför är det så trevligt och spännande att läsa din blogg :)
Inlägget med chokladen var ju bara så tjusig!!
MVH fröken Sandra

Anonym sa...

Tycker som fröken Sandra att det är härligt med annorlunda människor även fast jag inte lever som på 50- & 60-talet ett dugg. Jag lever mitt i 2000-talet. Härligt med chokaldkafferep. Om det blir aktuellt att jag och min kompis har kafferep med quiltutställning (anettemcl.blogspot.com) ska du få en inbjudan. Grattis i efterskott förresten, men hur går det med tävlingen. Jag och min dotter väntar med spänning på vem vi ska gratulera till vinsten av boken. Härliga hösthälsningar från Meg

Lisa sa...

din blogg är så underbar. helt fantastiska bilder och vad gott och mysigt det där ser ut =)

Ester sa...

Mysigt och mumsigt!!!

Hanna sa...

Du lever som i en drömvärld. Så fint och så gott allt verkar. Man blir ju nästan lite avundsjuk :)

Anna sa...

Det ser jättegott ut, och vackert för ögonen också :)
Andra bilden uppifrån är med på Pinterest

https://pinterest.com/craftysecretary/vintage-eyecandy/

Jenny sa...

Vilket trevligt kafferep!

Petra sa...

Jag bli grymt sugen på varm choklad,) vackra bilder! Kram

britta sa...

Jättefint porslin!
Har också sådana.