måndag 3 oktober 2011


Hjärtevärken
När jag kommer hem till Härnösand, Nordingrå och Ångermanland drabbas jag alltid av svår hjärtevärk. Värk för att det är så vackert, värk för att jag är tillbaka i småbygden, värk för att jag måste åka tillbaka till storstan. En knasig blandning med andra ord; melankolisk och lycklig, beundrande och föraktande på samma gång. 

Men vackert kommer det alltid att vara för det.The heartache

Always when I go home to the small town where I grew up and the areas around where we have our summerhouse, I always get this difficult kind of heartache. An ache for how beautiful it is, for the fact that I'm back in the countryside, for the fact that I have to go back to the big city again. It's a strange mix with other words; happy and melancholic at the same time.
Although, it will always be beautiful.

Med vänliga hälsningar,
Miriam

8 kommentarer:

Amanda Laurel Atkins sa...

Your photos are so touching. It's clear how much you love this place and nothing can take that away from you - I hope that will comfort you in the times of heartache!

Matilda sa...

Jag förstår precis!
Var hemma hos mina föräldrar i Åtvidaberg i helgen som var. Längtar som bara den innan jag åker dit, och saknar när jag åker därifrån. Ändå räcker det gott med att vara där ett par tre fyra dagar, sedan vill jag hem till mitt.

Sandra sa...

Känner igen mig i den känslan...

För övrigt vill jag passa på att tacka för en liten knuff åt rätt håll. Miriam, din och några andra kommentarer till inlägget http://miriamskafferep.blogspot.com/2011/05/i-final-under-min-danssemester-i.html#links fick mig att bestämma mig för att åtminstone prova att lära mig dansa.

Nu går jag nybörjarkurs i Lindy Hop och kommer precis från en träning där jag efter många om och men fattade var jag skulle sätta fötterna och när! Är stolt över mig själv men funderar på hur jag ska kunna lura med sambon, för än har jag inte mod nog att gå ut och socialdansa utan att hålla nån i handen. Men det kanske kommer :)Tills jag har lite mer självförtroende så håller jag mig till lektioner och träningar, och till och med det är riktigt, riktigt roligt!

Tack!

Erika Åberg sa...

Vilka stämningsfulla bilder! Underbar estetik - både inredningen och hur du förmedlar den.

Jenny sa...

Förstår precis! Mycket bra beskrivet...

Miss Maple sa...

I can understand your heartache. Every single photo shows how much you love this place. I'm sure you spent so many days full of love and laughter in your family's summerhouse. Hope you have a nice birthday next week.

Ebba sa...

Fantastiska bilder och en väldigt fin blogg!

Spara *Ü* sa...

Melakoni i bildform *Ü*
Jättefina fotografier!