tisdag 20 maj 2008

Modefoto HVMD/HVFO
Hantverk Mode och Design-programmet, där jag går, har länge haft ett samarbete med Hantverk Foto. Det går ut på att tvåorna på respektive program får göra en modefotografering då vi får vara modeller, styla och bestämma hur det ska se ut, och fototvåorna sätter ljus och vinklar och fotar. I år ägde det rum i vintras och min fotografering var tänkt som en dag med olika ombyten, från morgon till kväll. Jag blev riktigt nöjd med bilderna (även om det finns några små missar här och var) de visar också mina bästa second hand-fynd.


Dagen börjar med pudring och kaffe.

Höfthållare, Blå Porten antik och loppis. Bh och strumpor från Lindex.

Puderdosa, Kupan

Nattlinne från Cubus

Förmiddag
Handsydd jacka från Blå Porten antik och loppis, svarta cigarettbyxor från Gina Tricot. Skor från Amnestyboden.

Eftermiddag

Svart, skräddarsydd sammetsklänning, Kupan. Skor, Din sko.

Hatt med flor, ärvd från mammas släktingar

Kväll

Morgon/Aftonrock i plysch, Amnestyboden.

Med vänliga hälsningar,

Miriam

5 kommentarer:

Elina sa...

Tjusigt! Jag kommer ihåg när vi skulle göra det där, men vi var tvugna att fota mode-eleverna i deras balklänningar och jag fick typ världens tråkigaste tjej med rakt långt hår i mittbena, noll smink och ingen rekvisita. Boring.

Miriam Parkman sa...

Hoho nä det kanske inte lät så roligt nej... Vi var inte tvungna att ha grejer vi sytt, utan fick göra som vi ville. Det var kul! Fast för oss var det nog snarare så att ett lite större engagemang från fotograferna inte hade skadat...

Hanna sa...

Du är helt sjukt fin och de där bilderna är väldigt vackra, jag får rysningar.

Blir sugen på att ha vackra underkläder jag med.

Den enda missen jag ser är att den röda duken inte är strykt, vad tänkte du på?

Pussar

Hanna sa...

Nu såg det ut som jag anklade dig för att inte tänka på att stryka duken, jag undrade mer vilka missar du tyckte ni gjort?

Miriam Parkman sa...

Tack Hanna!
Fina underkläder är aldrig dumt.

Duken var faktiskt medvetet ostryken, jag tyckte att det var snyggt med rutmönstret som blev, för att det inte skulle bli för perfekt. Man måste bryta med något. Annars så var några missar att duken inte täckte borsbenen på alla bilder, skymtar av tak och lite annat, men det mesta gick att redigera bort sen.

p.s vilken hanna är det? d.s