torsdag 6 januari 2011

Fint i brunt
Åh så avis jag blev när jag såg den här bilden!
En sån perfekt vinterensemble, från kappa till hatt, handskar och skor. Allt i utmärkt stilig men ändå lekfull 30-talsstil. Damen bakom skapelsen är förstås Solanah på Vixen Vintage, och man kan inte annat än inspireras!
Hennes bilder påminde mig om den här tjusiga 40-talsannonsen...
...och den nya modellen "Boardwalk" från Re-Mix som jag gärna skulle promenera omkring i.
Looking lovely in brown;
Solanah at Vixen Vintage do know how to keep the winter stylish!
The whole outfit from coat and hat to shoes and gloves is so perfectly elegant, but yet quite playful. Not anyone could wear that hat!
The outfit reminded me of a stylish 40s ad that's also making brown look good, and the new model "Boardwalk" from Re-Mix vintage shoes in chocolate/sand-brown.
Let's go for brown!
Med vänliga hälsningar,
Miriam

14 kommentarer:

Natasha sa...

Så tjusigt!

Anonym sa...

Det första jag tänkte på var att hon hade en bajskorv på huvudet.. :)

Anonym sa...

Ang. ex nyårsfesten och Citykonditoriet - allt ser så extremt präktigt ut med er. Lite "kristet", och lite maskerad. Bara småkakor och pyssel och så ditt vanliga behagsjuka självmedvetna leende.
Det kan vara kul att kolla på din blogg, men en del känns väldigt tillgjort.

Anonym sa...

men gud, tycker man att det är tillgjort är det väl bara att låta bli att läsa! och hjälp vad präktig är ett skällsord nu för tiden. det är ganska sorgligt att det anses mycket häftigare att vara dyngrak med en drink i handen på en inneklubb, än att gå på dans och dricka kaffe. kan man inte få göra som man vill bara?

/annan anonym

Anonym sa...

"Dyngrak med en drink i handen på en inneklubb" var väl knappast vad jag efterfrågade? Det känns inte äkta, bara.
Visst får man göra som man vill, men är man så pigg på att posera på bloggen (för att få insmickrande tillrop från andra "klämmiga flickor" med "tjusiga" bloggar) bör man vara beredd på att bli ifrågasatt.

Miriam Parkman sa...

Natasha: Eller hur!

anonym 1: Ja, man ser alla olika saker... Det är en galen hatt, men det är ju just det jag gillar med 30- och 40-talets mode; kreativiteten.

anonym 2: Om du hade sett den sista bilden i nyårsinlägget, där jag druttar på hakan i fylletävlingen "papperskassen", fast jag istället haft på mig en kort, axelbandlös klänning med spetsrevärer i sidorna och nätstrumpbyxor, hade du då kallat den bilden "präktig"?
Knappast. Jag blir så otroligt less på det uttrycket.
Du har all rätt att ifrågasätta min blogg, men titta lite extra nästa gång! Bara för att alla är klädda i 40- och 50-talskläder, (eftersom att vi alla gillar det) betyder det inte att vi är "tråkiga" och "mesiga". Festen var som vilken alkoholinfluerad nyårsfest som helst, och anledningen till att jag inte lagt upp de värsta fyllebilderna är för att de är för privata, vilka jag bara delar med mina vänner.
Ang. Citykonditoriet är de bilderna från dagen efter, och då var alla för bakis för att dricka något annat än läsk och kaffe.
Dessutom, om man vill dricka läsk istället för alkohol på en fest är ju det helt ok! Som anonym3 skriver, man får väl göra som man själv vill, och jag och mina vänner lever våra liv såhär, och det är varken präktigt, krystat eller tillgjort.
Tillsist, att vara kristen slutade vara strängt och begränsande för flera, flera år sen. Fråga mig, jag vet!

Vickan sa...

Hej!

Minns att jag läst att du samlar på 'Rosmarin' porslin. Det verkar ha blivit invasion av Rosmarin-serien på Tradera idag om du är intresserad, tänkte på dig när jag såg allt fint!

Kaylovesvintage sa...

that looks so pretty

Trina sa...

Miriam, jag får in till butiken precis dessa skor om ca 10 dagar!! www.jigwalk.com . Ska jag hör av mig när dem har landat?

Margith sa...

Fin fin blog :-)

Linda sa...

Hello. Vilka grejer, inte dåligt. Du har en mycket häftig stil.

Solanah sa...

Hey thanks for the feature! Your blog is one of my favorites, I'm always envious of your hairstyles, can't wait to have long hair so I can style it like yours (or at least try, hehe). You are so very sweet, I hope one of these days we can meet! you never know :)

xoxo
Solanah

Miss Woody sa...

gorgeous post!

Julia sa...

du har skön stil själv! Och visar många fina och inspirerande bilder!