fredag 21 januari 2011

Hej, Retroella!

Nu kan man äntligen klippa sig på salong utan att bli överöst av "förslag" och gliringar på olika moderna fräsiga frisyrer man borde ha. Om man går in på Frisören på Hornsgatan här i Stockholm får man istället förslag på bra läggningsvätskor och pomador -och under tiden får man håret lagt!

I torsdags hade salongen öppningskalas på Bröderna Ohlsson, och jag och Britta var där och blev friserade.

Här sitter jag och dricker öl och blir friserad. Inte alls dumt!

Dock fick jag ingen riktigt bra bild på resultatet, men Britta blev iallafall såhär fin;

Retroellas hemsida hittar ni här, samt en blogg här.

Hello, Retroella!

My friend Sarah has just moved down to Stockholm to open her hairsaloon at Hornsgatan 100. Finally I have a place to go to get a haircut without getting tons of sighs and raised eyebrows for my "unmodern" choice of hairstyle!

This thursday Sarah had a party at a place called Bröderna Ohlsson, to celebrate the opening of her new saloon. Britta and I went there, had a beer and went home with gorgeous hairstyles!

See her website here and blog here.

Med vänliga hälsningar,

Miriam

10 kommentarer:

Angeliqa sa...

Härligt!
Då ska jag helt klart testa att klippa mig där någon dag när jag är i Stockholm.

Rakel sa...

Herlig! :)

B-b-b-etty sa...

sorry, jag är en kass fotograf.

Gina Americana sa...

Two of my favorite things are drinking beer & getting my hair styled. You lucky girls!

Lisa sa...

tjusigt!

Anonym sa...

Har du testat frisören nere på Sivletto på söder? Femtiotal och många rockabillykillar klipper sig hos henne!

/Harriet

Anonym sa...

Olssons har 23-årsgräns, så det är kanske inte jätttebra att underåriga som du springer där och publicerar foton där man dricker öl. Olssons kan bli av med sitt alkoholtillstånd och få stänga.
Tänk gärna lite längre än till din blog.

Anonym sa...

Olssons har ju både släppt in henne samt troligtvis sålt ölen, det är deras ansvar att kolla leg och det borde ligga i deras intresse att se till att de rutinerna funkar. Vad jag förstår har Miriam åldern inne för att få köpa alkohol, så de borde inte kunna förlora något tillstånd, 23-årsgränsen är nog någon de själva valt att ha, och tydligen också att inte kontrollera så hårt!

/Harriet

Miriam Parkman sa...

angeliqa: Gör det! Jag var där idag och fick en högklassig klippning.

rakel: Jajemen!

betty lou: Haha nä, det var inte ditt fel. Det var mera det att jag såg helskev ut på de flesta bilder...hehe.

gina americana: Absolutely! Can't get better after a long day.

lisa: O ja!

Harriet: Jag vet att Sivletto erjuder klippning, men vad jag vet så håller de inte på med färg, vilket jag också vill ha. Sara erbjuder både klipp och färg, på Hornsgatan, vilket är mera tillgängligt för mig. Dessutom är "rockabilly" inte riktigt min kopp te...

anonym: Om någon av de anställda på Ohlssons hade frågat efter mitt leg hade jag givetvis visat det. Men, som Harriet också skriver, eftersom att jag ändå är 20 år och då berättigad till att köpa alkohol är det inget jag tänker på om ingen frågar. Jag hade en trevlig kväll med ovanligt god vegetarisk mat vilket jag ville dela med mig av -om det inte passar sig får Bröderna Ohlsson själva kontakta mig under riktigt namn.
(och kanske sluta skicka meddelanden om kommande klubbar till mig på facebook, av vilket jag precis fick ett)

Anonym sa...

Hej Miriam! Att rockabilly inte riktigt är din kopp te ser jag, men jag tänkte att den som kan klippa det kanske kan fixa nåt som passar dig utan att komma med gliringar! Vet annars inget om vilka behandlingar hon erbjuder på Sivletto, och nu har du ju ändå hittat "hem" hos Retroella :)
Jag kunde bara inte låta bli att tänka på dig när jag var nere där i förra veckan, och på vilka fina bilder du skulle ta om du gick loss med kameran i den miljön!

Ha det gott!
/Harriet