onsdag 22 juli 2009


Min sommarfavorit no. 1

Jag tycker egentligen inte om rödbetor, men färska sånna är en helt annan femma.

Skölj och skrubba, dela lite grann och koka ca 15 min, tills de är mjuka men ändå har kvar lite krispighet. Sleva på lite rumsvarmt smör på en tallrikskant, pressa över lite citron och lägg betorna bredvid.

Ta en bit på en gaffel, doppa i smöret och njut!

Lätt som en plätt, och så otroligt gott.


Billigt är det också!

Antingen kan man bara äta dem såhär (vilket jag kan), eller så kan man ha dem som förrätt till en lunch/middag, eller som ett tillbehör.

My summerfavourite .1

I usually don't like beetroots, but fresh ones in the summer is a complete different thing.

Clean them from dirt, cut them in pieces and boil for about 15 minutes, until they're soft but still a bit crispy. Put some roomtempered butter on a plate, squeeze some lemon over it and the beetroots beside.

Take one beetroot on a fork, dip it in the butter and enjoy!

It's very cheap and simple, but amazingly delicious.

Med vänliga hälsningar,

Miriam

2 kommentarer:

Oslobloggen sa...

färska rödbetor är verkligen gott! Konstigt att inlagda smakar så himla annorlunda!

Wicky sa...

Jag rekommenderar dig att slänga på lite riktig feta (i lake, saltig ska den va!) när du har värmt rödbetorna. Häll lite citronolja över - mums.