söndag 6 december 2009

Kära läsare!

Utan er skulle den här bloggen inte vara någonting, så därför är det dags för en liten julklappstävling.

Det ni kan vinna är ett par originalstrumpor med söm, ett par originalstrumpor utan söm och cd:n "London Sessions 1934-1939" med några av mina favoriter, nämligen de skönsjungande Mills Brothers. Inte så dumt va?

Det enda ni behöver göra för att vara med i tävlingen är att lämna en kommentar på det här inlägget, med en motivering till varför just du ska vinna. Om du vill ha en dubbel chans länkar du till tävlingen på din egen blogg, och skickar sedan länken till mig. Så, klura ut några fina rader och håll tummarna!

Om en vecka, den 13 december, presenteras vinnaren.

Dear readers!

Without you this blog wouldn't be much, so, it's time for a little christmascompetition!

What you can win is one pair of original stockings with seems, one pair of original stockings without seems and a cd with one of my favourites, the sweet-singin' Mills Brothers. Sounds good?

Enter the competition! The only thing you have to do is: write a comment to this post, and tell me why you are the winner. If you want a double chance you post a link to the competition on your own blog, and send the link to me.

The winner will be presented next week, sunday 13th.

Good luck!

Med vänliga hälsningar,

Miriam

38 kommentarer:

Annika sa...

Åh! Jag har tänkt mycket på strumpor med söm och hur snyggt det är, och nu när nyår närmar sig och jag ska på en glamourös fest hehmma hos en kompis så inser jag att det inte vore helt rätt utan ett par av dessa! Jag har tänkt mig en väldigt klassisk stil med röda läppar, kråksparkar och svarta pumps och du måste ju hålla med om att strumpbyxor med söm passar in i den beskrivningen.
Vad det gäller skivan har jag aldrig hört dem men den lär ju komma till användning som den bästa dansmusiken på festen!

Julia sa...

Jag vill vinna strumbyxorna för att jag efter min graviditet växt ur många av mina kläder. Har stundom kännt mig tjock och ful, men nu bestämt mig för att vara glad över min kropp och klä mig mer kvinnligt. Då känner jag mig riktigt fin!

Etikett Emelie sa...

Länge har jag drömt om ett par strumpbyxor med söm, då de verkligen förgyller benen med en helt annan känsla. Denna känsla vill jag uppleva! Så länge har jag en bild i min kalender på ett par strumpbeklädda ben. De trollbinder och gör mig inspirerade när det kommer till hela stilen.
Nyligen gick mina favoritstrumpbyxor och strumpor sönder, så ett par nya strumpbyxor, särskilt från äldre dar, skulle sitta finfint på mina ben. Mills Brothers har jag inte hört mycket av, men vet att de sjöng vackra Mr. Sandman!

En jultävlingsmotivering bör innehålla ett litet rim:

Vi som gillar ben och söm
vill fina klappar ha
uppfylls denna fina dröm
blir jag mycket gla'!

Kram

Lilly Lee sa...

Hejsan! Åh jag skulle vilja vinna!! Mina strumpor med söm har just gått sönder! Och vem kan leva utan såna?!;-) Och skivan tänker jag inte ens kommentera! Super! Jag har länkat dig här; http://rockitbabyrockit.blogspot.com/2009/12/wow.html

Heidi sa...

What a lovely give away! I would love to win these they would make a perfect Christmas present for myself. Since money is scarse this year I can't really buy anything for myself so the dresses I'll wear will be from my closet but I really need a new pair of stockings and two pairs would be pure luxury -one pair for Christmas and one for New Years Eve... Not to mention the music! I hardly have any cd's I usually just play records but when I visit others they seldom have a record player if I got the cd I could bring it and listen to some good quality music and teach others about it too;) ...and dance!

Here's a little link for you.. (I gave you an award last week look through my post then you'll find it)
http://ketty-doll.blogspot.com/2009/12/miriams-give-away.html

Have a wonderful week!
xoxo

FAVORITLOUISE sa...

Jag vill dina strumpbyxor ha
för att inte i blötvinters dagar va
Då jag hellre drömmer om dig,mig och femtiotalet.
Något annat vore ju helt galet.

Sonia sa...

http://soniasfoto.blogg.se/2009/december/tavling-hos-miriamskafferepblogspotcom.html#comment här är mitt inlägg om din tävling :) Jag skulle gärna vilja vinna för att din stil har inspererat mig väldigt mycket men tycker det är svårt att hitta kläder som passar till stilen.

Jacqueline sa...

åh vilka fina julklappar! Jag är nästan mer spänd i väntan på den 13e än den 24e nu. Med de där flotta strumpebyxan, med eller utan sömmar, blir jag julens och nyårets mittpunkt såklart! Alla trånar väl efter något så tjusigt!


Länk till dig hos mig: http://spetsochannatfint.blogspot.com/2009/12/julklappar-fran-miriam.html

Erica sa...

Hej! Åh så mysigt med en jultävling! Jag skulle vilja vinna eftersom det där med sömmar på strumpbyxor låter som en alldeles prima idé. Och så tror jag att mamma hade det på sina strumpbyxor när hon var yngre så det hade varit lite fint att ha det bara för att föra det vidare i generationen. Kram kram

sofia sa...

Har aldrig ägt ett par strumpbyxor med söm! sökt med ljus och lykta men intet funnit. Därför förtjänar jag att vinna ;)

Elin! sa...

Åh! Jag velat ha strumpisar med söm hur länge som helst! Har dock inte blivit så då de alltid är så rackarns dyra på tradera och det svider lite väl i studentplånboken. Snygg om bena till bra musik, kan väl inte bli bättre än så?

elin sa...

Åh! Jag velat ha strumpisar med söm hur länge som helst! Har dock inte blivit så då de alltid är så rackarns dyra på tradera och det svider lite väl i studentplånboken. Snygg om bena till bra musik, kan väl inte bli bättre än så?

Rebecka sa...

Jag vill vinna! För att jag aldrig vinner och för att ett par strumpbyxor med söm är bland det finaste som kan pryda ett par ben.

lisa sa...

jag vill vinna för jag vinner aldrig i tävlingar. Jag minns inte senast när jag gjorde det och för att strumpbyxor med söm är så himla himla fint och strumpbyxor är det bästa som finns och de här strumpbyxorna skulle gärna få sitta på mina ben eller varför inte vinna en fin skiva att lyssna på i julstökningstiderna?

cookiesandcream sa...

åh så vackra och så skulle de passa helt perfekt till mina fina nyinköpta vinterkjolar. finns det något vackrare än strumpbyxor med söm som tittar ut under en kjol i ylle? med rätt musik till som på skivorna blir hela känslan perfekt - detaljer som dessa gör helheten och gör den till ett nöje för mitt detaljkära öga

Lisa sa...

Jag kanske kan få ta hand om strumpbyxorna? De skulle få dansa mycket med mig, det kan jag lova. Och besöka min finaste lilla mormor som kommer berätta om sina glansdagar med ungefär likadana strumpbyxor... åh.

Sara sa...

hur gårne mä lucian?

Josefine sa...

En vinst skulle pigga upp nu när vintern plötsligt börja smälta bort såhär några veckor före jul.

Clara sa...

Kära Miriam,
det är så fint att du har en faiblesse för fyrtiotalet! Dessutom är du söt som en docka och får mig att spela mina Ulla Billquist-skivor lite oftare. I juli nästa år gifter jag mig i en cremefärgad 40-talsklänning och pricken över i vore ju att fästa originalstrumpor med söm i gördeln. Förhoppningsvis blir jag då lika tjusig som min farmor var när hon gifte sig i mars 1943.

Karoline sa...

Hej. Jag vill jättegärna vinna både strumpbyxorna och skivan. Jag älskar 40- och 50-tal och lever i min egen lilla värld i dessa årtionden. Jag samlar på det mesta från den tiden och alla mina strumpbyxor med söm har gått sönder :( Jag ska också anordna en danskväll på vårt kårhus här på musikhögskolan i Piteå med lite swing/dans-musik (t.ex. Kitty, daisy and lewis) så skivan skulle vara finfin inspiration. Jag håller tummarna att jag vinner nu! Länkar dig även från min blogg!

Bettie Booh sa...

Tänkte bara säga att du har fått en blogaward på min blogg, så ta en sväng förbi =)

Elisabeth sa...

Jeg besøkte nylig min farmor (hun ble 91 i går!)og hun ga meg en fantastisk presang. På 60-tallet solgte hun Spirella korsetter og i alle disse år hadde hun ett liggende i skapet... Kan du tenke deg noe finere?? Og hva vil da passe bedre enn originale strømper med søm til det? Det hadde vært perfekt!

Nadja, Lillen och Lillens pappa sa...

Självklart vill jag med ha en chans att delta i tävlingen!
Passar på att tacka för fikastunden i sommras och hoppas att vi ses på Herräng nästa år!
Här kommer länken:
http://ensalig.blogspot.com/2009/12/sjalvklart-vill-jag-vinna.html

Moa - En magisk purt... sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Moa - En magisk purt... sa...

Tjusig tävling!

Här har jag länkat:

http://moa-fatamorgana.blogspot.com/2009/12/tavling-nr-1.html

Lyckades inte länka till själva inlägget men jag länkade till bloggen. Om inte det fungerar så säg gärna till och berätta hur man gör!

Här är min motivation:
Jag längtar efter fina ben,
men med sömstrumpbyxor är jag sen.
Jag lyckas aldrig några finna,
därför vill jag hemskt gärna vinna,
Jag ska vårda dem väldigt väl,
och lägga ner hela min själ,
på att fila mina vinterfötter,
så att jag inte på dem nötter.
Måste också lite klaga,
nu går min dator ej att laga,
jag är ledsen och jag svär,
det kommer bli en dyr affär.
Vill ju gärna vara en dam
inte en tråkig gammal gam,
vara stolt och benen svänga
till en härlig 30-tals dänga.

Ia sa...

Hej!

Jag vill så så gärna vinna strumpbyxorna och skivan. Min motivering.

Som så många andra
vill jag samhället klandra
ett jobb det har jag ej
har därför inte råd att köpa någon grej
nu inför julen är det tomt i min börs
så inga nya, fina kläder jag köpa törs
därför ett par strumpbyxor min vardag skulle höja
då skulle jag med mina gamla kläder mig nöja

Puss!

Anonym sa...

jag har letat efter strumpbyxor med söm i flera veckor nu och skulle bli överlycklig om jag äntligen skulle få äga ett par,
sen så är din blogg otroligt söt och fin på alla sätt, kram mimi!

Etikett Emelie sa...

Jag glömde skriva att jag även länkade till din blogg från min!!

Klicka på namnet på tredje inlägget så kommer du till min blogg =).

Isabelle sa...

Jag älskar strumpbyxor och fina strumpor, din spellista tycker jag väldigt mycket om, så jag tror att vi har samma musiksmak. Tyvärr så har jag en egendomlig och otrevlig talang, eller en förbannelse snarare, som göra att alla mina strumpbyxor går sönder efter (eller under) första användningen. Jag har spotify, men inget stort itunes bibliotek.
Dock tycker jag att många tidigare motvieringar var bra.

Jag länkar till tävlingen: http://isobelskareng.blogg.se
Ha det bra!

jo sa...

jag skulle vilja vinna strumpbyxor med söm för jag behöver glamour i mitt liv. För tillfället har jag gett upp att ha ens matchande vanliga strumpor...

Glamour-Och-Fläskpannkaka sa...

Jag har aldrig ägt ett par strumpor med söm,har aldrig lyckats få tag på några!
Sen så älskar jag gammal jazz musik!

Oola sa...

Well well.. First -I love ur blog! Secondly it has been very hard to find old seamless socks here where I live (Turku, Finland). Thirdly -I adore old jazz music!

I linked ur competition and blog
http://oola-laa.blogspot.com/2009/12/linkkivinkki.html

:) :) :)
Keep up the good work and happy holidays! Gud Jul!

Sofie sa...

Hej Miriam! :)

När jag syr mina klänningar så lyssnar jag alltid på musik som matchar det jag syr. Om du förstår. Det brukar bli mycket Alice Babs och Little Richard. Om jag ska sy en virvelkjol så måste klänningen liksom födas in i rätt stämning. Nu har jag ett nytt mönster med ett lite äldre, "enklare" snitt som inte är så mycket swing utan mer lyssna på sprakig grammofon och dricka förmiddagskaffe i finporslin eller långsam söndagspromenad med tjusig hatt-feeling. Jag tror att Mills Brothers är ämnade för uppgiften. :)
Sen förstås, så kan ju ingen klänning uppfylla sitt öde utan ett par strumpor med söm!

Jag har skrivit ett inlägg om dig och tävlingen i min blogg, http://sofie-ohdarling.blogspot.com.

Kram! /Sofie

Linnéa sa...

Hej Miriam!
Jag skulle gärna vilja vinna strumporna med söm eller skivan med Mills Brothers. Min motivering lyder som följer: Du ledde in mig på den rätta vägen, det är mycket tack vare dig som jag bestämde mig och började mig Lindy hop. Och det har gett mig så mycket hittills, förutom en massa rolig träning till underbar musik, har jag också funnit ett par omistliga nya vänner som jag aldrig träffat om jag inte börjat dansa Lindy.
Jag försöker nu sakta men säkert bygga upp en bra garderob i 30/40-talsstil och där har ju strumpor med söm en självklar plats. Men det går inte att få tag på här. Kanske kan dina strumpor bli de första i min garderob?
Jag har självfallet skrivit om din tävling i min blogg, här är länken:
http://tantnea.webblogg.se/2009/december/annu-mer-tavling-1.html#comment
Ta hand om dig.
Linnéa

Jessika sa...

Oj vad tjusigt! Strumpbyxor med söm har längs stått på önskelistan, men än har inga blivit införskaffade. Tänk vilken fin julklapp det skulle bli! Och lyssna på fin musik medan man svassar runt hemma i sina nya fina strumpor!

Jenny Olofsson sa...

Hej Miriam, vilken underbar tävling! Jag hoppas den som vinner blir överlycklig, för det skulle jag bli om jag vann. Har länge tänkt köpa orginalstrumpor med söm men tyvärr aldrig haft pengar för det. Jag hoppade av en textillinje för ett tag sedan för att, ja jag passade inte in om man ska uttrycka det lite fint. Så nu när jag ska köpa julklappar och dessutom betala tillbaka studielån, så blir det inte mycket över till en själv. Inte för att de gör så mycket egentligen men det är ju alltid kul när man vinner något och särskilt när ett litet brev/paket finns att hitta i brevlådan. Det vore roligt att få något som kunde få mig på bättre humör när man fått höra ganska jobbiga ord sagts om en bara för att man hade en annorlunda stil.
Jag skrev om tävlingen här:
http://jenny-foroldtimessake.blogspot.com/2009/12/tavling-nu-nar-jul-nalkas-sa-ar-det.html
Kramar och tack för att du är du!

Samara sa...

Jag skulle gärna vilja vinna så jag har nåt fridfullt att lyssna på när jag delar tidningarna så här i juletider.
Det är väldigt stressande när tidningarna är tjocka med alla reklambilagor,och många abonnenter är riktigt sura typer som gnäller när jag kommer, skivan skulle göra mitt jobb trevligare.

jag har skrivit om tävlingen i din blogg,men det gick inte att länka till inlägget direkt, så jag länkade till din blogg rakt av.

Anonym sa...

Vem vill inte? en tjej, dam eller något annat vill ju inte missa orginalstrumpor, har haft ett par och det känns som det är så kvinnligt, och vackert! (dock aldrig orginal).
en cd med bra music faktiskt ingen aning om vilka men jag älskar nästan all gammal musik så det skulle ju vara spännande och lyssna! därför hoppas ja att jag ska vinna att få ha på mig ett par strumpor med söm och få lyssna på den där skivan!

tack för en intressan bloggerska!
har ej blogg!

Mvh Matilda Schmidt
Vilda_matilda777@hotmail.com