söndag 13 december 2009

Och vinnaren är...

Hörrni, först och främst, jag ångrar nästan att jag gjorde den här tävlingen. För det har varit så otroligt svårt att utse en vinnare! Alla har skrivit så bra och fina kommentarer att jag blir alldeles prillig. Smarta, roliga, kloka, rimmande och ärliga motiveringar som borde vara vinnare allihopa! Det var så svårt att bestämma mig att jag till och med försenade det hela över en halvtimme än vad jag sagt. Men, här kommer vinnaren, plus 2 tröstpristagare;

1. Sofie med motiveringen;

När jag syr mina klänningnar så lyssnar jag alltid på musik som matchar det jag syr. Om du förstår. Det brukar bli mycket Alice Babs och Little Richard. Om jag ska sy en virvelkjol så måste den liksom födas in i rätt stämning. Nu har jag ett nytt mönster med ett lite äldre, enklare snitt som inte är så mycke swing utan mer lyssna på sprakig grammofon och dricka förmiddagskaffe i finporslin eller långsam söndagspromenad med tjusig-hatt-feeling. Jag tror att Mills Brothers är ämnade för uppgiften. Sen förstås, så kan ju ingen klänning uppfylla sitt öde utan ett par strumpor med söm!

Jag förstår precis vad du menar, och tycker att det hela låter väldigt trevligt. Handarbete, Alice Babs, sprakig grammofon, tjusig-hatt-feeling och allt! Dessutom vet jag att Mills Brothers kommer göra det hela ännu bättre. Jag skulle gärna se en bild senare på den omtalade klänningen med strumporna till!

Tvåa kommer Clara, som ska gifta sig i en 40-talsklänning i juli och ville ha originalstrumpor till gördeln, för att vara lika tjusig som hennes farmor var 1943. Väldans fint tycker jag! Som ett grattis i förskott får du de fina sömlösa Parade-strumporna, som kan användas om du behöver inviga gördeln lite i förväg. Men jag hoppas att du hittar ett par med söm tills din bröllopsdag!

Trea kommer Linnéa, som börjat dansa Lindy Hop p g a Kafferepet, och därmed också hittat nya vänner och en ny stil. Precis som jag vill inspirera! Jag hoppas att du inte blir alltför besviken med ett par sömlösa Soaré-strumpor, men åtminstone är de betydligt lättare att dansa med än ett par med sömmar som ringlar sig som ormar efter två snabba danser.

Ni tre vinnare, maila mig era adresser på miriamparkman@gmail.com så kommer snart ett paket i brevlådan!

Till er nu som inte vann: misströsta ej. Det kommer fler tävlingar, och som jag förrut har skrivit om, Vintagebutiken har ett fantastiskt utbud av originalstrumpor med söm! Man kan köpa allt från praktiska vardagsstrumpor, syndiga svarta och silkiga till lyxiga, guldaskförpackade trepack. De är Sveriges gulligaste försäljare och har helt och hållet överkomliga priser! Ett starkt tips till önskelistan.

And the winner is...

I almost regret making this give away. Because it has been so hard to decide a winner! You have all written such smart, funny, cute and lovely comments... I wish I could give you all a prize. But, that's not possible unfortunately, so here's the winners;

1. Sofie, who had made a new 40's dress for long sundaywalks and coffeedrinking, and needed original stockings and Mills Brother's sweet music for the right feeling. It sounds perfect to me!

Since I couldn't just decide one, I have two silver and bronze-winners as well;

Clara, who's getting married in july in a 40's dress and wanted to match it with original stockings to be as elegant as her grandma 1943, gets a pair of seamless stockings for wearing before the big day.

Linnéa, who inspired by me has started to dance Lindy Hop and want to match her clothes with her new interest and style, also gets a pair of seamless stockings (that's a lot easier to dance with than seems that looks like snakes after two fast dances).

To you who didn't win; there will be more chances! And thank you all again for your comments and links.

Med vänliga hälsningar,

Miriam

1 kommentar:

Sofie sa...

Åh! Så kul! Jag brukar aldrig vinna nåt! Du ska få se bilder på klänningen så småningom! Vad glad jag blir! Kram. /Sofie