onsdag 16 december 2009

Snitt, söm och stil

De här två fina 40-talsmönstrena har på sistone blivit mina! Det till vänster fick jag i födelsedagspresent av den här tjusiga och otroligt sömnadskunniga donnan och hennes dansante pojkvän, och det till höger har jag precis köpt av söta Betty Lou. Nu måste jag verkligen få upp mina sygrejer och sätta igång! Är först och främst sugen på den kortärmade knytblusen, och sen den holkärmade klänningen mot våren. Roligt roligt!

These two gorgeous 40's-patterns are my latest finds!

Or, at least the right one, that I bought a few days ago from sweet Betty Lou. The left one was a sweet birthdaygift from this elegant lady and her handsome boyfriend!

I first of all want to try the shortsleeved bowtieblouse, and the shotsleeved dress. Casual but elegant, just as I like it!

Med vänliga hälsningar,

Miriam

9 kommentarer:

Lillgull sa...

Spännande frisyr på damen med grön-vit klänning! Nån slags jätte-rolls...
Och mönstret från Betty Lou, vilken snygg modell den där med tre nyckelhål.

Casey sa...

Oh! I love these patterns! :D 40s patterns are always my favorite to buy/find. So stylish! I really love that blouse pattern--the triple keyhole neckline on the one is so glamorous! :)

♥ Casey
blog | elegantmusings.com

BillieB sa...

Oh tack kära miriam för smickret och reklamen..har aldrig haft så många läsare på min blogg och jag antar att det är pga dig!

Ha en trevlig helg

Etikett Emelie sa...

Vad fint! Trots att jag inte kan sy än, vill jag alltid köpa mönster så fort jag ser de någonstans. Kanske för att jag vet vad fina resultat de kan resultera i.

mjölk och lingon sa...

Vad roligt, jag har precis köpt ett likadant blusmönster som du har, fast på ebay och i en mindre storlek. Vad jag inte tänkte på var att den kanske var lite liten för mig, det är stl 12. Och jag kan ju oxå tänka mig att stl 18 är lite stort på dig. Så om du vill byta mönster med mig, så säg till. Win-win liksom!

Betty Lou sa...

Ser fram emot resultatet sen, lär nog bli urtjusigt

Erica sa...

Blusen med stor rosett var fin tycker jag. Gillar gamla mönser. Hemma hos mormor hittade jag en hel bok med önster från tidigt 70-tal. Och jag fick lov att sno med den hem.

Blue Harvey sa...

Hoppas det blir något tjusigt, diggar din stil :)

Gila sa...

Gillar också gamla mönster...man kan finna dem så billigt på olika second hand affärer.