söndag 13 december 2009

Tredje advent

Den fina luciabilden är lånad av Johanna Öst.

p.s rösta på mig som mer nutida modebloggerska i min systers luciatävling! hehe d.s

Today is the day for the swedish tradition "Lucia", were you dress up in white gowns and candled crowns, and sing christmassongs. From the beginning it's a reminder of the sufferings of the italian saint Lucia, but today it's more like a cosy happening at schools and churches that belongs to the right christmasfeeling. It sounds quite weird I guess, but it's a really nice and interesting tradition!

The beautiful picture is borrowed from Johanna Öst.

Med vänliga hälsningar,

Miriam

5 kommentarer:

Sakta en tur sa...

jag har skrivit det innan, men jag vill skriva det igen. det är så himla kallt och mörkt ute och jag bara tänker. men så läser jag din blogg och blir så glad och inspirerad. känner mig starkare.

Erica sa...

Glad Lucia på dig! Och vilka fina små motiveringar, vinnarna hade. De är värda varenda nylonfiber i de där strumpbyxorna!

Natasha sa...

Bilden är så himla fin! Hoppas att du haft en mysig Lucia!

Linnéa sa...

Kära Miriam. Jag vill bara tipsa dig om en film med lindy hop i. Swing kids heter den och handlar om ett kompisgäng som lever i Hamburg i slutet på 30-talet och som ägnar all sin lediga tid att gå på ballrooms och dansa swing. Så småningom blir det mer och mer komplicerat när nazismen kommer och förbjuder massa saker, bl.a swingmusik och dans. Kanske har du sett den här filmen men om du inte gjort det, se den! Det är ett par riktigt fina dansscener i den som i alla fall gjorde att jag bara ville ställa mig upp och dansa med. Sen är resten av filmen väldigt tjusig också, men sorglig.
Ville bara tipsa om den.
Ta hand om dig.
Linnéa

Anonym sa...

Din blogg är en riktig favorit! Du förgyller mina arbetsdagar! Tack för det.
Jag har också ett filmtips. A good woman är fantastiskt, mest för kläderna, inredningarna och frisyrerna. Mer 30-tal än 40- och 50-tal, förvisso. Kanske gillar du den ändå. Bildgoogla titeln så får du se. Scarlet Johanson spelar huvudrollen.
Allt gott! / Sara