måndag 7 december 2009

Mitt nyårslöfte för 2010 ska bli...

...att lära mig sticka. Ordentligt. Inte bara börja och sen aldrig ta tag i det. Nej, jag ska bli lika duktig som farmor och bemästra jumprar och koftor av alla de slag!

Banne mig, så ska det bli.

My new year's vow will be..

..to learn how to knit! And with learn I mean properly, not just start and then never continue. No, I want to be just as skilled as grandma and be able to knit all kinds of jumpers and cardigans!

To be continued...

Med vänliga hälsningar,

Miriam

18 kommentarer:

rara clara sa...

Rätta takter! Jag har börjat sticka tröjan som jag länkar till nedan, trots att jag inte har stickat annat än trekantssjalar förut. Mönstret förenklar jag på så vis att jag slätstickar i en färg istället för i det avancerade mönstret. Och på rundsticka så blir det bara räta maskor så snart man är klar med resåren. Trots att det är på yttepyttiga plockepinnstorleken 2 resp 2,5 ser man ändå fort resultat. Gå till en bra garnaffär så kan de säkert hjälpa dig att tänka ut nåt bra. Lycka till, jag tror du kommer bli en hejjare på stickning!

http://www.vam.ac.uk/images/image/13096-popup.html

Erica sa...

Det där funderar jag med på att lära mig. Jag kan ju sy men stickning har jag aldrig riktigt förstått mig på. Vilket är synd eftersom det finns så mycket fint att sticka! Har önskat mig lite stickningsböcker i julklapp och om jag inte får dem kan man säkert para ihop lite slantar och köpa dem själv. För det hade varit fint att ha egenstickade (eller virkade för den delen) jumprar och koftor tycker jag!

caroline sa...

ville bara säga att jag älskar din blogg!

Mirjam Hemström sa...

å, vi måste sticka då vi ses till jul! då ska jag ta fram min nya fina stickbok (som var för tung för att ta med i flytten) och verkligen sätta igång. då kan vi peppa varandra!

bisou.

Casey sa...

Hurrah for knitting! I'm sure you're going to love it; it's a great skill to have. :) Especially for knitting vintage-style pieces! I have a few things that I'm knitting right now--both from vintage patterns. It's so relaxing to do this time of year too!

Best of luck with learning how to knit!

Etikett Emelie sa...

Jag håller med, jag ska banne mig lära mig sticka så jag kan göra fina jumprar =)!

Elina sa...

Jamen kör hårt! Det är inte förrän i år jag kommit igång med annat än vantar, mössor och sånt. Ett tips är att kolla in Stickat och virkat -vintage på svenska av en Forsgren (tror jag) och Klassiskt stickning av Liselott Lystrup. Där finns fina gamla mönster omvandlade att passa dagens storlekar och garner. Särskilt den första är bra, för den använder garner som är superlätta att få tag på här.

padam padam sa...

oj, modellen är ju rätt lik dig!

Johanna sa...

Hejsan.
Vill först säg att jag är glad att jag hittat till din blogg, den är mycket inspirerande :)
Och det andra är om du har några tips om butiker eller fik eller annat skoj i Härnösand? Jag håller på flytta till Docksta och de vore roligt om man kan ka dit och ha en heldag med massa nya spännande affärer och avsluta med nå gott fika :)
Ha de gott och ta hand om dej.
MVH Johanna

Jacqueline sa...

då har vi samma nyårslöfte! fast jag har börjat tjyvträna lite redan ;)

BillieB sa...

bra löfte miriam! det finns inget mer avslappnande än att sitta och sticka framför en fin film på kvällarna...hurra

BillieB sa...

ohschh.. jag har provat att sticka tröjan som rara clara länkade till, det gick fint och jag tyckte att mönstret var roligt.. men när den var klar hade jag valt ett litet sticksigt garn så då repade jag upp skiten efter bara 2 användningar.. det var dumt.. mycket dumt...
kolla i min blogg så finns min variant där, jag gjorde den långärmad dock

Daisy sa...

Jag håller med Padam padam - det skulle kunna vara du där på tidningsomslaget!

Mon Chéri-Joachim sa...

ja, modellen är väldigt lik dig! :)

Andi B. Goode sa...

That's one of my goals for next year, too!
-Andi x

Li sa...

jag tyckte ocksa att modellen ar lik dej, eller du lik henne :)

Anniina sa...

I'd like to know how to knit, but I think first I'll learn how to sew properly.

I'm happy with a vintage cardigan by my grandma for now! :-)

Anonym sa...

http://www.woollymammothknits.com/knittingtips.html

Miriam, follow this link and then scroll down to the bottom of the webpage! It's just your thing!