söndag 10 oktober 2010

Dansafton i dammig rosa

Igårkväll var det då det omtalade "Band Battle; Rhytm Junkies vs. Handsome Fred and his tall kings of tempo" på Chicago och sjuhelsike vilket drag det var! Förhoppningsvis kommer det någon liten film från det framöver.

Men, kvällen till ära var jag iallafall klädd i en av mina bästa dansklänningar, som någon sytt för liknande ändamål för en sisådär 70 år sen. Jag köpte den på Erikshjälpen i Sundsvall för två år sen och i sin dammiga rosa livar den definitivt upp alla murriga höstfärger!

Full med fina veck och små bubblande fiskar är den.

Dock är det ju ändå höst ute, så utanpå bar jag ett gammalt reafynd från Zara, tillsammas med en volangig halsduk från Indiska och en ros från H&M.

Last night was the famous Band Battle at Chicago, where lithuanian Rhytm Junkis battled swedish Handsome Fred and his tall kings of tempo. What a night it was!

I wore one of my best dancindresses, that someone sew for probably the same purpose about 70 years ago. It's dusty pink, full with cute pleats and bubbling fishes! The fabric's really thin and swing's so nicely around my legs when I dance.

On my way there and home I wore an old sale-find from spanish Zara, a scarf from swedish store Indiska and a rose from H&M.

Med vänliga hälsningar,

Miriam

7 kommentarer:

Lisa sa...

du är så vacker!:*

Hanna sa...

har du någon bild på frisyren? ser fint ut.

jenny sa...

Hej! Du skrev för nån månad sen om en gammal golvlampa som du skaffat (den med typ blomformade skärmar) Vet du var det säljs nytillverkade sådana?

Hanna sa...

Jag var i Stockholm i helgen. Gick förbi Chicago, det var imma på rutorna. Ett par gick ut på trottoaren och tog en liten svängom. Det såg så härligt och fint ut. synd bara att jag inte kan dansa.

Miriam Parkman sa...

Lisa: Tack så mycket snälla du!

Hanna: Tack, men det är inte så mycket mer än vad som redan syns!
En lock i luggen och sen resten i en lös lockig knut på andra sidan.
Inte mer avancerat än så!

Jenny: Vad bra att du påminner mig!
Lampan har jag köpt i en antikaffär, så den är alltså inte nytillverkad. Dock kan man hitta den mer vanliga typen, alltså den med strutformade skärmar, i de flesta lampaffärer idag, till ungefär samma pris som jag köpte min för. Men kolla på antik och loppis istället, då har man chans att hitta något mer unikt som min!

Hanna: Vad kul! I lördags var det ett sjujäkla drag, så du gick förbi på den bästa kvällen på länge. Att du inte kan dansa är inget problem -man kan komma in ändå! Och, att du inte kan dansa går ju enkelt att ändra på;)

mirjam sa...

undrbara färger!

cruella sa...

Fantastisk klänning - som klär dig något otroligt!