tisdag 9 november 2010

Hemliga skönheter
Något som jag tycker är så ruskigt fascinerande är gamla porträttfoton på folk jag inte har någon aning om. För det första är det oftast otroligt vackra foton -både rent tekniskt och motivmässigt, men fram för allt vill de ju säga något, berätta om varför de gick och fotograferade sig just den där dagen. Och, det är ju spännande om något!
Om den helt fantastiskt vackra kvinnan ovan tror jag att det är vår eller sommar, efter hennes ljusa, prickiga klänning, och att det är ett riktigt speciellt tillfälle efter den avancerade och välgjorda frisyren. Till och med läppstift har hon slagit till med. Är hon kanske kär? Det ser lite så ut på hennes blyga leende.
Vad tror ni om de andra här nedanför?
Berätta!

Secret Beauties

Something I found extremely exciting and fascinating is old portraitphotos of people I don't know at all. First of all, the analog technique makes everything look better, and the motifs are always very striking too, but most of all they want to tell something; why they went to the photographer that special day. And why it was special is so, so exciting!

About the first picture with the irresistably cute woman I think it's spring or summer, according to her light, polka-dot dress, and that it is a very special day according to her very advanced and well-done hair-do. She even put lipstick on! With her shy, darling smile and happy eyes I think she's a little in love, and that she's thinking of that person in that very moment.

What do you think about the other photograph's? Tell me!

Med vänliga hälsningar,

Miriam

10 kommentarer:

amanda löwenberg sa...

Jag tror att den översta kvinnan är en glad och snäll människa. Hon är vacker både på in och utsidan och hon har många vänner.

Den andra kvinnan har nog en väldigt speciell stil, hon blandar upp alla mönster och färger. Om hon hade sett ut sådär idag hade hon fortfarande varit otroligt snyggt klädd och sett modern och tidlös ut.

Den tredje kvinnan är nog smart, hon har läst mycket på högskolan och vill jobba med något viktigt.

Clinen sa...

Jag tror att den översta kvinnan bär på en underbar hemlighet som hon ville föreviga i bild. Jag tror att hon ska bli mamma.

De två nedersta är nog modeller tror jag. Den i mitten kommer jag inte på något om :P

Unknown sa...

Underbara bilder, Miriam! Håller med dig om att porträtt är fascinerande. Jag tänker att varje människa är en berättelse som med sin stil och hela sitt väsen berättar för betraktaren vem hon är/var.

Den första kvinnan ser tankfull ut. Kanske tänker hon på någon speciell person som finns i hennes liv.

Den andra kvinnan ser stolt och stark ut. Hon har sin egen tidlösa stil och hon tycker om sig själv.

Den tredje kvinnan ser målmedveten ut och fylld av självförtroende.

Olivia sa...

Kära Miriam!
Jag är en trettonårig tös som läste om Dig i en tidning, som jag dock inte kommer ihåg namnet på, glömsk som jag är. I alla fall, jag blev helt fascinerad av Dig, Du är ju så bedårande söt i Dina vackra kläder! Du är så modig som lever ut Dina drömmar och klär Dig som Du vill och känner för. Det är någonting som jag beundrar oerhört mycket! I hela mitt (dock ännu inte så långa) liv har jag känt att jag är född för sent, allt roligt har ju redan hänt! Jag vet inte hur jag skall uttrycka mig bättre, men Du kan säkert förstå mig. I och för sig, det var inte bättre förr, men kanske ändå roligare? Modet, frisyrerna.. det var en helt annan kvalité. Saker gjordes för att hålla. Inte för att gå sönder så att man måste köpa nytt.. Jag tror att Du nämnde det i artikeln jag läste om Dig? Ville bara säga att jag beundrar Dig och läser Din blogg. Du är helt fantastisk, stå på Dig!
Med vänliga hälsningar
Olivia W.T

Marina sa...

Blev så glatt överaskad när jag hamnade på din blogg. Kul!
/Marina

Anonym sa...

Den otroligt vackra kvinnan i fjärilsklänningen sjunger på någon nattklubb och fotot är taget av en sjöman som blivit störtförälskad i henne men nu måste fortsätta sin resa. Hon ser lycklig och sorgsen ut på samma gång.

ELINA sa...

Fullkomligt älskar frisyren på bilden längst upp!

Miss Woody sa...

the first portrait is wonderful !

Anonym sa...

hej, såg den här dokumentären och tänkte på dig och det här inlägget. http://svtplay.se/v/2235146/k_special/familjealbum_varda_en_formogenhet
du kanske redna har sett den men annars tror jag du skulle gilla den. Hoppas du har det kul i England. Kram!/Mette

LaLaLinda sa...

Hej! Tack så hemskt mycket för frisyrinspirationen! Det är så att min klass sätter upp en musikal som utspelar sig på 40-talet och då har jag en roll där jag är på bal men har haft svårt med hur jag ska göra med min frisyr... fast nu vet jag nog hur jag ska göra :D jag får prova mig fram lite. Så ja, tack!