fredag 26 november 2010

Tävling för flinka fingrar!

Sällan passar det så bra att sitta inne och pyssla som under mörka vinterkvällar före jul. Därför kommer härmed en finfin tävling!

1:a pris är böckerna "Pyssel de luxe" och "Julpyssel de luxe" av den flinka fröken Josefin Ekman, och de bjuder på allt ifrån hur man gör sitt eget julkrubbe-gökur, söta pepparkasbroscher, festliga julkort, smarriga saffranskakor och mycket, mycket mer.

2:a och 3:a pris är varsitt exemplar av "Julpyssel de luxe".

Det enda man behöver göra för att delta i den helfestliga tävlingen är skriva ner en liten motivering på max 30 ord i kommentarsfältet. Sedan är det bara att hålla tummarna!

Jag och Josefin utser tre vinnare måndagen under måndagskvällen den 6 december.

Lycka till!

Unfortunately this is a competition for my scandinavian readers only... The price is a book about christmascrafting, but it's only available in swedish! I'm sorry. I promise to have an international competition next time!

Med vänliga hälsningar,

Miriam

35 kommentarer:

Angeliqa sa...

Jag älskar att pyssla! Tyvärr är jag verkligen värdelös på det och boken skulle nog garanterat ge mina pysselfingrar en knuff i rätt riktning.

Lotta Katarina sa...

Hej!
Jag behöver inspiration. Jag har total torka och jag känner hur det kliar i dom små pysselfingrarna..
Tänk att ha massa pyssel instängt.. som man inte får släppa ut! Hemska tanke!

Hjälp en pysseltörstande tjej att släcka törsten!

Advent-kram / Lotta

Yevonde sa...

Oh för att jag redan klämt på den där boken! Och för att jag flyttar snart från en källare till en egen lägenhet som jag ska göra supermysig. För att jag flyttar från flärden i Sthlm till mysiga Visby. För att jag snart ska föda mitt första väldigt efterlängtade barn och när han sover vill jag göra annat än att tvätta och diska. För att jag är helt pysselsvältfödd och har en massa energi. Så snälla! Det vore himla snällt. Sa jag att det vore snällt?!

lisa sa...

Jag vill julpyssla i år och skulle behöva en bok och inspiration för det och jag tycker om att pyssla överhuvudtaget men jag skulle bara behöva lite mer inspiration till det, så att vinna den boken vore suveränt eller den andra boken om jul! :) Jag vill också vinna för att jag aldrig har turen att vinna än hur mycket jag tävlar typ! Sällan är det i alla fall.

viv sa...

Fina priser!
Jag fick hemskt mycket inspiration från Pyssel de luxe! Nästan alla av mina julgåvor förra året var från den boken och min familj älskade dem. Skulle så gärna se vad Julpyssel de luxe har att erbjuda!

Elina sa...

Jag är inte van att pyssla, men har alltid velat komma igång med pysslandet; att varva ner emellanåt då det är stressigt, och kunna känna julefriden infinna sig så sakteliga. :)

Hanna sa...

Inför juletider skulle en sådan bok vara nästan som en inspirationstripp till tomteland. Jul är en tid för att vara kreativ.

Rebecka sa...

Jag är nykär och allt blir dubbelt så mysigt att göra tillsammans när man är kär, speciellt pysslet innan jul! Att göra eget julpynt och lyssna på Frank Sinatras julskiva i bakgrunden när snön yr ute, det vill jag så gärna göra! Dessutom skulle böckerna vara en utmärkt hjälp, då min pojkvän kämpar med att lära sig svenska bättre. Säkert är det roligare att läsa i dessa härliga böcker som omväxling än svår och tråkig grammatik!

Vintriga Hälsingar Rebecka Allouche

Miriam Parkman sa...

Kära ni!
MAX 30 ORD var det! De som överskrider detta max kommer inte räknas med. Men, det är ok att skriva en ny motivering.
Mvh Miriam

Lyckans Smed sa...

Jag skulle tycka det vore underbart med mer pyssel-inspiration och håller därför tummarna för att vinna! Min katt tycker mycket om mitt pysslande, så hon håller tassar och klormi!

Lyckans Smed sa...

Jag skulle tycka det vore underbart med mer pyssel-inspiration och håller därför tummarna för att vinna! Min katt tycker mycket om mitt pysslande, så hon håller tassar och klor!

Hanna sa...

För att hela min familj och alla mina vänner ska få fina julklappar gjorda med kärlek och tanke :)

Samara sa...

Önskar att jag kunde vara mer kreativ och ha fantasi, men det kör ofta fast för mig, jag tänker i samma gamla spår, boken skulle få fart på mina idéer :)

Karoline sa...

Jag älskar att pyssla och göra egna saker att ge bort i julklapp. Jag tycker det är viktigt att tänka på dagens konsumtionssamhälle och inte bara ge bor saker utan att ha en mening med det. Jag studerar och har inte mycket pengar till övers heller så i år ska jag verkligen försöka tillverka fina saker att ge bort i julklapp. Jag vill verkligen vinna dessa böcker!!!
Älskar din blogg!

Kram

Arcadia Revisited sa...

Det ville være herligt med lidt inspiration - der er så mange ting, jeg gerne ville fikse her i mit hjem, men jeg ved aldrig helt hvordan. Så krydser fingre!

ane sa...

J ulekuler
A nsjos
G løgg

G odteri
I stapper
L ys
L ucia
A ppelsiner
R ødt

J esus
U llstrømper
L YKKE!

denise sa...

För mina fingrar har haft det varmt och skönt inuti tumvantarna och nu vill de klippa och klistra med glanspapper och glitter.

Loreal Blondi sa...

Våran jue är ju så omöjlig lantlig att lite glamorousa är alldeles nödvendigt! Jee de luxe Jul äro kommen... kanske hit till Finland?

Ida sa...

räknar ner dagarna tills min monstertenta är överstökad, så att jag kan börja med julpysslet, men behöver inspiration. irrar runt i pluggtunneln, där julstöket är ljuset som hägrar där borta

Sara sa...

Jag har tänkt att starta en egen blogg.. en pysselblogg! och vad vore bättre än att få lite inspirationsböcker?

Mama Elf sa...

Hi! I love crafting and Christmas. Oddly I don't actually own any Christmassy crafty books. Now, I can actually read Swedish and even speak it just...it's easier in Danish for me (speech, I mean. Reading doesn't make any odds). Love your elegant blog and your enthusiasm for the old times. Have a lovely Advent!

Marika Niklasson sa...

Jag älskar julen, snö, vinter! Min pojkvän vill lära sig baka och pyssla så vi ska göra sånt tillsammans i år innan han åker till Kurdistan över jul!
Ha en fin första advent! Kram

Rebecka sa...

Rebecka sa...
Jag är nykär och allt blir dubbelt så mysigt att göra,speciellt pysslet innan jul! Vill pyssla med min pojkvän samtidigt som jag lär honom bättre svenska :)

Vintriga Hälsingar Rebecka Allouche

Etikett Emelie sa...

Aldrig har jag känt sådant julpusselsug som nu. Rotade nyss fram varenda pysselbok och tidning jag kunde hitta, Pyssel de luxe exempelvis! Vill få så mycket inspiration som tänkas kan!

elin sa...

Jag, min syster och våran farmor har som tradition att alltid göra julpyssel och godis varje år. Skulle vara kul att testa på något nytt pyssel detta år!

Emma sa...

Jag är en väldigt pysslig person och ger hellre bort personliga och egengjorda presenter. Det blir mer äkta då. Men även jag är öppen för lite inspiration, speciellt nu till juletid. Så jag skulle vilja vinna denna för att kunna ge mina nära och kära fina julklappar.

I have been a good girl this year too! :)

Emma sa...

Jag skulle vilja vinna för att kunna ge mina nära och kära fina julklappar. Det är den bästa gåvan, personligt och äkta.

Anonym sa...

Inspiration kan jag behöva
så jag inte tankarna söva!
Allstå perfekt med en pysselbok
som kan inspirera en tok!

//Tessan A

pia-maja sa...

jag å mitt lilla kjoltyg vill så in i snöiga norden gärna få fler pysselidéer i vintermörkret och eftersom vi tänkte gå i idé behöver vi lite tips i decembermyset :)

Sandra sa...

En hemkär ung kvinna det fanns
som ville ge pyssel en chans
Med jultakt och -ton,
och rätt inspiration,
det borde väl gå som en dans?

Mari sa...

Treåriga sonen har snart jullov och kylan tillåter oss inte att vara ute så vi måste ha något att göra inomhus. Att lägga pärlplattor är roligt till en viss gräns.

Anonym sa...

Pyssel i juletid hör till. Men det kan vara kul att få lite nya tips. Håller tummarna!/Miah

Anonym sa...

tänk vad glad min pyssliga lilla dotter skulle bliva,om mamma skulle vinna pysselböcker!!julen och ledigheten skulle vara räddad:)

lisa sa...

jag är en malmötjej som har flyttat hem till mitt barndomshem på öland över vintern. här skottar jag bara snö hela tiden och känner mig oinspirerad. inspirera mig, gulliga du!

Sandy De Luxe sa...

Med bruten arm, lång tid i gips
kan man ej pyssla trots fina tips.
Att läsa om julkort och smetar att röra
skulle mig lycklig göra
så tiden försvinner, vips!

Min motivering fick bli en liten dikt i brist på händer att pyssla med. Ha en trevlig kväll!