onsdag 3 november 2010

Husmorsknep för slarviga gossar

Åh en sån hatkärlek jag har för sånna här tidstypiska och finurliga men ack så fyrkantiga husmorsknep!

Tack Ida K för bilden.

Oh how I both love and hate this kind of smart but square 40s and 50s ads...

Thanks to Ida K for the picture.

Med vänliga hälsningar,

Miriam

8 kommentarer:

Zita sa...

Hej Miriam! Jag har en fråga till dig.
Händer det ibland att du och dina vänner blir väldigt avundsjuka på varandra? Avundsjuka på varandras kläder och prylar? Eran stil är ju ganska unik eftersom det är kläder från en annan tid som inte går att skaffa hur lätt som helst.

Miriam Parkman sa...

Hej!
Jag har sett din fråga förrut, men jag är så himla dålig på att svara:/
Men, hur som helst; nej, vi blir inte avundsjuka på varandra, mer än vänskapligt. Alltså, jag kan absolut bli lite avis om t ex Madelin gjort ett fantastiskt fynd, men jag blir inte svartsjuk eller sur på henne. När man fyndat något har man rätt att vara lite mallig!
Det är bara roligt att få se och visa varandras fynd, för det är ju alltid spännande att se något från den tid som vi alla gillar.

Lillgull sa...

Vilken konstig fråga Zita ställde..Anyhoo, Tipset med spets på skjortkanten, kanske skulle kunna funka på ett annat sätt idag. Om man syr på spetskanten på kalsongerna, så kanske de för en gångs skull drar upp byxorna så att inte (pardon my frensh)halva r*ven hänger ut!!! Usch! Jag kanske är världens tant nu, men det sista jag vill se när jag sitter och ska försöka fika på ett kafé tex är någon okänd odräglig ung mans bleka ända!
Nej fy och tvi.. Veta hut ska di! ;)

Zita sa...

Okej, tack så mycket att du svarade! Jag känner nämligen några med japansk stil som blir nästan sura på varandra när någon av de köper något från t.ex. ebay.
Men i alla fall, jag är bara intresserad och beundrar dig och din stil.
Tack!

Miriam Parkman sa...

Haha, Lillgull, där har du en riktig poäng!
Vi får starta någon slags gerillarörelse, där vi syr på spetskanter på synliga kalsonger smyg. För, jag håller helt med dig -det finns inget mer motbjudande och, pardon my french -avtändande. Snusk!

Zita: Ok, nä något sådant har jag inte hört talas om, eller känt själv. Det skulle ju bara vara trist (då får man ju inga kompisar tillslut?)
Men tack iallafall för din snälla kommentar!

Anonym sa...

Hej Miriam! Jag såg nyss The Edge of Love, för typ tredje gången (så snygg film) Jag undrar om du på ett enkelt sätt skulle kunna hitta på hur man får till Keiras snygga lugglockar i scenen där hon möter Dylan på baren? Hon har dem ju lite uppsatta med nån sorts nål, men hur får man till de där fina vågorna? Jag har lite längre hår så jag kan inte ha hela frisyren, men just luggen är ju så fin, lite som tjejen i Pearl Harbor har! Kram!

Trina sa...

LOL, Lillgull! Tack för ett gott skratt! Dagens motsvarande "problem" där lösningen kunde fungera!

Maja sa...

Haha finurligt är det minst sagt! ;)
Du har förresten blivit utmanad av mig - http://cherryace.blogg.se/2010/november/utkast-nov-6-2010.html -! ;D