tisdag 1 februari 2011

Den återkommande inspirationen

När jag var 13-14 år var Johanna Öst min största idol. Hon var så himla snygg, målade som en gud och allt hon gjorde tyckte jag var ballast i världen. Jag dyrkade henne som bara en tonåring kan, och gjorde helt klart allt jag kunde för att se ut och vara som henne -med mer eller mindre lyckade resultat. Efter några år utvecklades jag dock åt ett annat håll, hittade min egen personliga favoritstil och lämnade min tonårsdyrkan i minnenas arkiv.

Men, ödet ville annorlunda, och skojigt nog har vi "samma" stil idag igen!

Hon är dessutom fortfarande helt otroligt snygg, och hennes bilder och illustrationer likaså.Finaste diner-köket!

This woman, Johanna Öst, was my biggest idol when I was 13-14 years old. She had the coolest style, always looked fantastic and everything she did was the coolest thing in the world to me. I adored her like only a teenager can and did my best to look and be like her.

Although, after a few years my interests changed and I found my own, personal favouritestyle. My craze for her ended.

But, destiny wanted something else, and today she's a true inspiration again! She still looks fantastic, maybe even more, and her 50s style is absolutely perfect.

Med vänliga hälsningar,

Miriam

12 kommentarer:

SANNE sa...

I also adore her style and she seems so friendly. She is very inspirational, but so are you. :)

ida sa...

hon var mycket vacker!

Anonym sa...

Åh jag gillade henne så mycket när jag var i den åldern också! Fast jag var nog än mer såld på hennes kompis Liselotte Erikssons illustrationer. Följde dem båda dagligen ett tag, men hade nästan glömt bort dem nu :P Lustigt också att jag sett det där köket tidigare när jag surfat runt på stylerooms retroinredningar, men då var det visst hennes sambo som la ut bilder. Internet är bra litet ibland!

a.h. sa...

jag tycker det är så himla fint att du också dyrkat johanna öst. jag skulle kunna copy-pastea det du precis skrivit och lägga upp det på en egen blogg, om jag haft nån!

till-vidas-ara sa...

Underbart kök och stil, me like :)

Johanna Öst sa...

Tack så hemskt mycket! Vad glad jag blir :D

Melina sa...

Nej men guud! Jag visste inte vem det var!?? harre guuud så vacker! döör!

Och en sak, jag dyrkar dig lika mycket som du dyrkade henne<33 men oj vad jag ska börja kolla hennes blogg nu! Sen kanske jag gillar henne lika mycket som jag gillar dig ^^
"Tack för att jag vann dom där fina hårnålarna en gång<3 ^^

sonja sa...

jag älskar dina kläder, de röda byxorna är sjukt snygga<3

Men Miriam, du är ju min idol:)

Madeleine sa...

ja hon är så sjukt söt. men det är du med miriam!

Anonym sa...

http://www.pinupgirlclothing.com/


jagvet inte om det är precis den stil du gillar, men man kan ju alltid hitta en bikini eller annat man gillar :)

Anniina sa...

Hehe, it is a funny coincidence! I love her style, and most of all her hairdos. And yours, too. Two perfect women!

Erica sa...

Vad roligt att höra detta. Jag var nämligen besatt utav hennes syster Karin. Hon var rätt aktiv på ett ställe som heter sysidan och sydde fina lolita-kjolar (lolita som i den japanska subkulturen. Jag var fullkomligt besatt). Johanna hade också ett sysidankonto med bl.a. en bild där hon hade ett värmande pannband i päls och hon såg ut som de gör på sådana där gamla foto från kanske tidigt 1900-tal. Hon är så fruktansvärt vacker.