torsdag 3 februari 2011

Mumma

I senaste numret av Ica kuriren finns det några helt ljuvliga bilder som jag inte kan se mig mätt på. Inte heller kunde jag sluta äta när bilderna togs.

Det handlar nämligen om semlor, och vilka skapelser sen! Mia Öhrn stod förstås för de makalösa recepten, och bakom kameran stod snudd på magiska Ulrika Pousette. Själv ordnade jag med fyllningar, gräddvispning, florsockerpudring och utstansning till hjärtformade lock. Sämre arbetsdagar kan man ha! Om man bortser från semmelkoman vill säga, som i slutet av dagen totalt golvade mig...

Ovan, chokladsemlor med kokos och moussegrädde. Rent oemotståndliga till varm mjölk!

Något för Alla Hjärtans Dag kanske? Med en fyllning av mandelmassa och hallonsylt samt färska blåbär i grädden kan man ju inte göra annat än att smälta för den som bjuder.

Det bästa av det bästa; inga pappriga, torra kanter, bara fluff, flor och fyllning. Helt fantastiskt med andra ord! Receptet finns faktiskt här på Mias makalösa receptsida, och jag kan lova att de kommer slinka ner illa kvickt.

Personligen älskar jag semlor och har i år svalt min traditionsenliga stolthet, fallit för frestelsen och börjat med semmelsäsongen för länge sen. Syndigt men sant!

Yum.

These pictures can be seen right now in a swedish magazine, and I just can't stop looking at them. Just as I couldn't stop eating while they were photographed.

What they're showing is a pastry called "Semla", which is a tradition to eat in Sweden before the fasting (before easter). Nowadays it's very rare to actually fast, but this cardamom bun, filled with marcipan and whipped cream, that was supposed to prepare the body with as much fast as possible, is still eaten! And, I'm absolutelu crazy about them.

These darlings are created by the fantastic Mia Öhrn, and Ulrika Pousette took the amazing photographs. My job during the photoshoot was to whip cream, prepare the fillings, powder icing sugar and cut out hearts from the lids of the rasberry/blueberry semla. I guess you can have worse days at work!

The first picture shows a chocolate semla with coconutfilling and mousse-like cream, the second one an ordinary semla but with rasberryjam mixed with the marcipan and blueberrys in the cream and the last one shows the classic semla cut into squares; less paperlike edges, more fluffy filling and cream!

If you ever visit Sweden between january-april, be sure to try a semla.

Med vänliga hälsningar,

Miriam

9 kommentarer:

Natasha sa...

Åh, vad gott allting ser ut! Tyvärr så säljer man inte semlor här.

Amanda sa...

Åh så fina bilder! Älskar semlor!

Lisa sa...

mums och fina bilder, de var ju i ica kuriren idag ju!:)

Etikett Emelie sa...

Jag vill absolut prova nåt av de recepten! Har själv syndat jag med, men vad ska man göra när semlor är så gott?

Maria sa...

Sämre dag kan man verkligen ha :) gud vad kul! Det blev superfina bilder med.

Lauren sa...

I just discovered your blog and you are adorable! Loving your vintage style. I have a sudden urge to curl my hair and wear high waisted shorts.

Hemma på Landet sa...

Underbara bilder. Så vackra.:-) Stina

Madelene sa...

Jisses så goda de ser ut att vara. Jag har också börjat min semmelsäsong i förtid.

Sandra drömkaka sa...

Åh gud så gott det här ser ut!! Jag som bakade igår senast blir galet sugen på att baka semlor NU :)