tisdag 23 juni 2009

Vad tror ni?

Jag ska antagligen köpa den här symaskinen, en Bernette 82e från Bernina. Någon som har erfarenhet av den?

Jag har hittat den på blocket från en symaskinsaffär i Stockholm som säljer ut, och just nu kostar den bara 3495 kr. Jag känner inte att jag riktigt behöver köpa en dyrare hushållsmaskin, för om jag ska starta någon form av skrädderiverksamhet i framtiden kommer jag ändå vilja ha en industrimaskin. Så, den här var liten och behändig, snygg och verkar faktiskt väldigt bra, med några små finesser som också fanns på våra industrimaskiner i skolan;

nålpåträdare, hastighetsreglering, inställningsknapp så att nålen stannar nere när man slutar, knapphålsfot med linjal och lite annat. Det är små grejer, men sånt som faktiskt gör sömnaden enklare i längden. Senare i höst ska jag också köpa overlockmaskin och cover stitch, så den här duger bra för raksöm och knapphål.

Vad tror ni?

I'm probably buying this sewing machine, a Bernette 82e from Bernina. What do you think? Anyone who has any experience of it?

To me it seems good enough right now, because if I'll start some kind of tailoringbusiness in the future I will need a industrial machine anyway. So, this one doesen't have to be the best quality, and it has a very good price and it's small and quite goodlooking.

What do you think?

Med vänliga hälsningar,

Miriam

6 kommentarer:

Ida sa...

Overlockmaskin vore himmelriket. Men den här från Bernina verkar ju annars vara ett kap!

elins sa...

åh, jag fick en overlock i födelsedagspresent, men pga av hundratusentals finesser och ting har jag inte fått till en riktig söm ännu. dock ska vi boka in lektion nu i dagarna - välbehövt!!!

Från ruckel till palats sa...

Hej!
Jag måste säga att min erfarenhet är att Bernina är de bästa maskinerna. Jag har själv en bernina från 60-talet och den håller än.

PGW sa...

Bernina har ju väldigt gott rykte. Om jag inte minns helt fel är de en av de få, eller kanske de enda som fortfarande har slitstarka metalldelar i motorn, övriga märken har plast.

Jag ska köpa overlock inom snar framtid, har du provat någon bra som du kan rekommendera? Jag är lite inne på Janomes maskiner.

Erika sa...

Kan vara bra att kontrollera vad just den modellen har för material i maskinen, kanske även kolla med nån Bernina-verkstad vad de har för erfarenheter av den. En rekommendation är "Symaskinshuset", på S:t Eriksgatan vid Fridhemsplan i Stockholm. Är en klar nackdel med att ha flyttat norrut, att jag inte längre kan lämna in min älskade gamla Bernina på service där längre.
Har för övrigt enbart postivia erfarenheter av Bernina, alla i familjen har en, mormor, mamma och jag. Jag har den första mormor köpte själv, på 50-talet, och den fungerar utan problem.
Lycka till med symaskinsköpet! Det är något speciellt med att använda sin egen =)

Cecilia sa...

Hej där!
Hur blev det med symaskinssköpet
? har själv funderat på att köpa en exakt sådan där efter att ha fått lite tips och råd från en affär samt på internet! Men inget går upp emot mer personliga råd ikke försäljare :)
Mvh