lördag 5 september 2009


Hemma hos mig!
Ja nu äntligen börjar det bli lite ordning och reda här! Och jag har fått internet, så nu blir det som vanligt här igen på bloggen.
Jag älskar fortfarande lägenheten och Stockholm lika mycket, och det känns verkligen som rätt val. Jag har dock inga bokhyllor än, så mycket ligger fortfarande nerpackat. Men, det blir mer och mer ombonat och trevligt! Köket är mest i ordning än så länge, även om köksbordet är tillfälligt tills jag hittar något större. Men det är mysigt! (fast lite mer på väggarna behövs, men det kommer)
Ovan, litet gammalt bord från Ikea och stolar från Återbruket i Uppsala (för 60 kr!!).
De underbara köksluckorna...
...och fönstret jag gillar extra mycket.

Och här står jag och fixar på en inflyttningskaka, som det kommer mer om sen, men såhär enkel och fin var den iallafall;

I det andra fönstret står lite andra fina ting...

Såhär ser det ut litegrann i det rum jag sover i, men som ni ser är det inte alls klart än. Bordet är banankartonger (där ska det lilla röda bordet stå sen) och väggarna är alldeles för kala. Men jag trivs! Betty också, tror jag.

Some pictures from my new, own apartment! It's not done yet, because I'm still missing bookshelves and a proper kitchentable and so on, but I really, really love it anyway.

Most things are fleamarketfinds, like the three black kitchenchairs and the white rockingchair in the last picture (my bedroom). I bought them on my way down here for only 200 SEK, which is perfect. So now I'm just waiting for some bookshelves so I can put up all my other things, and make the walls a bit more "dressed".

To be continued!

Med vänliga hälsningar,

Miriam

22 kommentarer:

Maria ♥ sa...

Lägenheten ser underbar ut redan nu! Jag ser fram emot framtida inredningsbilder. :)

Ida sa...

Så fint du har det! Köket ser underbart ut.

Erica sa...

Men hjälp det ser ju jättefint ut! Och vad STORT det är! Hur har du råd att bo så där? Ser verkligen fint ut. Kram

Betty Lou sa...

ser galet mysigt ut! köket är en dröm. hur går jobbjakten?

Linn Ekholm sa...

det ser jättefint ut! balkong skymtar man på sista bilden också (?) bara det känns ju lite extra lyxigt!

Anonym sa...

Grattis till den fina lägenheten !

the freelancer's fashionblog sa...

Det var så väldans fint och mysigt att flytta hemifrån en gång i tiderna :) Ser fint ut hemma hos dig, hoppas du får upp dina kartnger snart. Jag har bott över ett år på nuvarande adress men har vissa saker som ännu bör rättas till...

Vad skall du göra i Sthlm? Har du studieplats? Ja har kanske frågat det redan men minns inte.

Alveline sa...

Så bra at du fant en leilighet med gammel stil da:) Det ser jo allerede koselig ut! :)

Anonym sa...

Hej Miriam!

Jag heter Petra och arbetar som frilansande journalist, bland annat gör jag hemma-hos-reportage. Skulle vilja komma i kontakt med dig. Maila mig gärna på petrakjellstrom@hotmail.com så berättar jag mer!

Välkommen till Stockholm förresten!

Petra

Jacqueline sa...

så tjusigt! vi har precis sådana köksluckor härhemma också, de är så himla vackra och smidiga verkligen! Kanske blir det flytt för mig och min sambo till stockholm också inom den närmsta framtiden :)

Erica Collin sa...

Åh nu längtar jag ännu mer tillsjag kommer!
Tjjoohhoo

Anonym sa...

Jag har önskat mig såna köksluckor sen jag såg dem i filmen Sabrina (den äldre versionen) i kontorsköket man skymtar nu som då :) Avis!

Felicia sa...

Hej du vackra människa! Vad fint och mysigt du har det. Avundsjuk som attan blir jag. Jag funderar på att flytta till Stockholm, men det är väl inte så lätt att få tag i bostad? Hur gick du till väga? Kram

Rebecka sa...

Åh reklamaffischen för Luxtvål!

Andi B. Goode sa...

How exciting! It looks lovely.
-Andi x

Emelie sa...

Hej! Får man fråga till vilken del av Stockholm du har flyttat? Jag läser din blogg med jämna mellanrum, men har inte fått någon ledtråd om det ännu :) (fast jag kanske helt enkelt inte har tittat tillräckligt noga?)
Mvh

lisa sa...

Vilken vacker lägenhet du har och vacker är du som en sommardag. Stockholm funderar jag på med, men måste ha jobb och lägenhet först. PUSS

Tant Emma sa...

Åh vad fint du fått det redan! Blir avundsjuk! Jag önskar jag var så duktig som du att få de mysigt!

Samara sa...

Såna skåpluckor farmor hade, nu blir jag nostagisk.

Lägenheten ser jättefin ut redan.

Little Rascal sa...

AHHHHH! Ditt kok ser ut precis som mitt gjorde nar jag bodde i Hokarangen! Underbart!

Far man fraga vart i Stockholm du bor?

jojo sa...

Fint det kommer bli nrä det är klart! Röstade precis på dig i VR efter att jag hittat länk där, kan inte förstå att jag missat din blogg tidigare.

Linda sa...

Jag har ett stort (ca 104 cm/diameter), runt vitt köksbord som du kan få gratis om du vill (ska jag skicka ett foto?). Det står hos mig i Älvsjö och ska till Myrorna, eftersom det är för stort för mitt kök. Det är tyvärr ingen 40-talsskönhet, men har en ganska neutral design. Om du kan hämta det får du det gärna!