måndag 28 september 2009

Mirjams fantastiska "Ragnhilds chokladkaka"

Som ni vet kan jag inte få nog av chokladkakor; de funkar alltid, och är alltid lika goda. Men, det är ändå roligt att variera lite. Här är därför ett recept på en chokladkaka som min kära vän Mirjam alltid brukar göra, med ett lite annorlunda recept. Man blandar nämligen allt för hand, och istället för att smälta smöret häller man kokande vatten över hela smeten. Den blir god som en kladdkaka och fluffig som en sockerkaka!

Receptet hittar ni här, på Mirjams blogg "En smula franskt". Hon bor ju numera i Paris och bakar massor av kakor hela tiden, så hennes au pair-barn är nog jätteglada (det borde de vara iallafall). Hur som helst finns det många bra recept, så kolla in!

Today I have baked a chocolatecake my dear friend Mirjam always makes, called "Ragnhilds chokladkaka". It's recipe is a bit special: you mix everything by hand, and instead of melting the butter you pour boiling water over the whole mixture. It get's as delicious as the chocolate cupcakes I always make, but fluffy like a spongecake!

The recipe can be find here, but it's in swedish. So, this time I'm actually going to translate it for you! But you have to change the measurments yourself

The cake:

1 1/4 cup of sugar, 1 cup of flour, 2 teaspoons of vanillapowder/sugar, 2 teaspoons of baking powder, 2 tablespoons of cocoa, 150 g butter, a bit more than 1/2 cup of boiling water and 2 eggs

Mix all the dry ingredients, and then add the butter, cut in small cubes. Pour the water over it, and stir. Finally, put in the eggs and stir gently, until you have a smooth mixture. Put in a buttered and with dried breadcrumbs dressed cakemould, and bake in the oven for 35-40 minutes (the oven should be on 175 degrees).

The icing:

1/2 cup of icingsugar, 2-3 tablespoons of cocoa, 50 g of melted butter and 2-3 tablespoons of strong, brewed coffee (drip coffee)

Mix the dry ingredients first, and then add the butter and the coffee. Stir and then let it rest for a while, so it get's cool and thicker. When the cake's cooled down a bit as well, put the icing on and enjoy!

Med vänliga hälsningar,

Miriam

5 kommentarer:

Erica sa...

Vad smart med vatten istället för smör!

Hanne sa...

I can't wait to try and make this! It looks delectable. Thank you for translating the recipe!

Katarina sa...

Hej! Hittade in till blogg via din nominering till Blogawards, jag önskar dig lycka till. Har nu kollat runt lite och det är verkligen härligt med en annorlunda blogg som inte bara handlar om nyaste modet och så vidare. Själv driver jag en miljöblogg, men halkar allt som oftast in på modebloggarna. Nu har jag i alla fall lagt till dig i min privata blogglista, och tänker kika in då och då.

Kepp up the good work! Hälsningar Katarina

Mimmi sa...

Du e ju helt fantastiskt snygg! Jag gillar din stil o allting. Riktig vacker är du!

Recept sa...

Verkar inte som ett dumt recept, får man nog prova. Chokladkaka är alltid göttans.
Du borde även testa detta recept, Chokladkaka med espressomousse recept

Fin blogg förresten :)