onsdag 9 september 2009

Kurkoppen.
Jag har fått en förfärlig hosta. Inte svininfluensan, för jag har inga andra symptom, utan helt vanlig, gammal och hederlig rethosta. Men det är nästan lika jobbigt för det. För att lindra den lite (så att jag förhoppningsvis slipper hostmedicin, huvvaligen) har jag en liten kurdryck, som är väldigt enkel och till och med god.
Blanda några skivor citron, en stor klick honung och en bit hackad/riven ingefära (inte jättestor, men mer än du tar annars) i en kopp med varmt vatten. Pressa citronen med en sked och blanda tills det är ljusgult, och smaka sen av och se om du vill ha mer av något.
Jag har ingen vetenskapligt bevisad effekt av den här, men det känns iallafall lite bättre när man dricker den! Och annars kan man faktiskt bara dricka det för att det är gott också.
I've got a terrible cough. Not the swineflu luckily, because I still haven't got any other symptoms after a week, but just coughing is bad enough. It's so irritating!
Luckily I have this recipe of a drink that helps a little.
You just mix a few slices of lemon, a spoon of honey and a quite big piece of chopped, fresh ginger in hot water. Squeeze the lemon a little and taste it off until it tastes good, and drink it.
I haven't got any exact proof that this will work, but it feels better for the moment at least!
Med vänliga hälsningar,
Miriam

17 kommentarer:

underbaraclara sa...

Åh stackars. Mitt bästa knep är att undvika mjölk som är slembildande (slem brukar tillslut följa på rethosta)

tänkte bara säga att när du skriver till mig så funkar inte din länkadress. Dvs, jag kan inte klicka på adressen du lämnar, för du har glömt ngn bokstav eller så. Tänkte bara säga det utifall att du kopierar samma länk och lämnar hos många bloggare som du skriver till. För då hittar de ju inte tillbaka till dig...

jaja, det gör du säkert inte men jag säger till för säkerhetsskull!

Cassandra sa...

Usch!
Stackars dig. Jag har också varit sjuk(troligtvis svininfluensan). Mkt c-vitamin och många filmer!
Nu har jag fixat en blogg och pyntat.
Säg till om du är intresserad av bokhyllan!
Enligt mig är det ett fynd för jag har tittat på andra som kostat över 1000-lappen och då endast med tre hyllplan.
Krya på dig
Cassandra

Betty Lou sa...

honung är ju lite bakteriedödande så det är ju bra, ingefära är bra mot åksjuka enda jag vet, men låter som en dunderdryck

BillieB sa...

jag vet! det här är typ det bästa man kan dricka.. och jag får för mig att när jag börjar bli förkyld och dricker detta morgon och kväll så blir jag bättre.. det känns så iallafall..jag tror inte på huskurer och sånt annars...

Miriam Parkman sa...

underbaraclara: Haha jag var precis inne och kommenterade på din!
Att mjölk skulle vara slembildande har jag faktiskt aldrig hört, men ja, det börjar bli lit slem nu så då ska jag försöka följa ditt råd. Även om det blir lite svårt, kalv som jag är;)

Konstigt med länken! Det ska jag kolla över, för jag kopierar inte utan skriver alltid direkt. Då får jag väl vara lite noggrannare fortsätningen;)

krya på oss båda!

cassandra: Hej oc tack för dina kommentarer! Att jag lyckats inspirera dig så mycket är verkligen jätteroligt, för det är hela poängen med min blogg. Så det är verkligen jätteroligt att höra!
Stringhyllan låter väldigt, väldigt lockande, men 700 är fortfarande väldigt mycket för mig och inte riktigt något jag har råd med. Finns den här i Stockholm? För isåfall kan jag ju gå dit själv, även om det var väldigt snällt av dig ev. gå dit igen. Men ja, det är lockande med fler än tre hyllplan... åh, svårt. Jag måste fundera lite till. Men tack hur som helst!

Miriam Parkman sa...

betty lou: Ja, man kan alltid hoppas. Somsagt, det känns iallafall bättre! Och det smakar långt mycket bättre än hostmedicin....

billie black: Ja, den funkar också bra i förebyggande syfte, även om jag är dålig på att faktiskt använda den så. Jag gillar nog huskurer ganska mycket, även om jag inte alltid riktigt kan försäkra att de funkar. Men det käns lite roligt!

Miriam Parkman sa...

p.s Cassandra: Lycka till med klänningen! Och bloggen:) (kan man kommentera någonstans?) d.s

Cassandra sa...

Alltså det här med blogg är ju nytt för mig och just nu försöker jag lista ut hur i helsefyr jag ställer in så man kan lämna kommentarer. HJÄLP!
Den finns i Nacka(10min från slussen) på ett helt underbart kafé som du skulle älska. Dom har bara öppet på helgerna om jag förstått det hela rätt, men det har min mamma bättre koll på.
Jag bor 5min promenadväg därifrån, det var därför jag erbjöd mig så du skulle slippa en resa fram och tillbaka i onödan:)
Vi var där i helgen och åt äppelbuffé(massa olika sorters äppelkakor och pajer) och då hade dom en lite loppis också, vet inte om dom kommer ha det nu till helgen också eller om det bara var den helgen. Ivf så sug på karamellen lite. Det är ju några dagar kvar till helgen!
Kram

Erica sa...

Det låter som bra medicin det!c ;) Honungen borde väl lindra lite i alla fall medan ingefära säkert piggar upp eller något liknande och citronen ger fräschör! Voilà! En riktigt bra och fungerande medicin är född!

Felicia sa...

Precis den kuren brukar jag också köra, förutom ingefära. Då är det ju nästan vetenskapligt bevisat att det funkar, om flera använder samma. Funkar för mig. Krya på dig! ;)

Anonym sa...

what is the name of this gorgeous, lovely flower from few post ago? i totally forgot the name of this flawer so please, please help me

Elba sa...

vid halsont tycker jag faktiskt mjölk fungerar ypperligt. farmors medicin är att värma mjölk, som du häller över i koppen där du har en matsked äkta smör, en tesked ingefära och valfri mängd honung.
krya på dig! vi hörs snart. ljus och kärlek

lisa sa...

krya på dig kramar!

Nadja, Lillen och Lillens pappa sa...

Stackare! Hoppas du blir bra snart! Citron, honung och ingerfära är toppen mot hallsont också ifall du skulle råka på det!

Vad kul att du flyttat ner äntligen, kul att du trivs! Har du dansat något än?
Kram

Zizzi sa...

Hej!
Jag har försökt hitta din mailadress här nånstans på din blogg, men inte funnit den. Kan du inte maila mig din mailadress? Min mail är ceched@spray.se

Kristin sa...

Bästa förkylningsdrycken! Vilken himla fin lägenhet du har. Var i sthlm bor du?

Mila Spigolon sa...

You could try to boil the pineapple bark and sweeten with honey, it's delicious and a powerful tea for cough and flu!