lördag 28 november 2009

Tips från Clara och mig
Nejlikor!
En mycket underskattad blomma som verkligen borde få ett uppsving. Står i evigheter och klarar det mesta, inklusive kyla och längre tid utan vatten. Alltså, en perfekt bukettblomma och ännu mer perfekt hårblomma!
När min syster gifte sig hade hon knallcerisa nejlikor både i buketten och i håret, vilket var både vackert och praktiskt.
Och, de röda nejlikorna jag har på den här bilden använde jag i flera dagar! Jag la dem bara på handfatskanten på kvällen, där det låg lite skvätt vatten, och på morgonen var de lika fina och fräscha som från början. Trots att stjälkarna var genomborrade av hårnålar! Och att jag gått ute med dem i alla sorters väder. Alltså, fint, hållbart och faktiskt ganska billigt. Dessutom finns de ju i massor av färger! Ett tips till nyår kanske, eller bara till en vanlig, grå måndag som behöver piffas till?
A tips from Clara and me;
Carnations! Maybe the most beautiful AND durable flower you can get. Perfect for a long-lasting bouquet, or a gorgeous hairdo!
My sister got married with bright pink ones in her bouquet and hair, which lasted all night and the day after, looking great all the time. I wore red ones for several days, just putting them on the washbasin at night. In the morning they were fresh and bright again! Even though I had pierced them with bobbypins and exposed the for all kinds of weather.
So, cheap, beautiful and long-lasting -can itget better?
A tips for new years eve or just a grey monday that needs some glamour.
Med vänliga hälsningar,
Miriam

6 kommentarer:

jessica/vintageportalen sa...

tack miriam för din kommentar om köttindustrin. blev så glad av att läsa om din farbror och hans gård, så borde alla svenska gårdar se ut. jag har egentligen ingenting emot att människor äter kött (i rimlig mängd, själv blir det alltmer sällan). men jag tycker att det är jätteviktigt att djuren får ett bra liv och att dom inte plågas i processen. jag skulle gladeligen betala mycket mer pengar för att få köpa från en gård där djuren har haft ett bra liv. du vet inte om det finns några såna bönder, förutom din farbror? för nu känner jag verkligen inte alls för att köpa kött i affären längre, vill inte på något sätt stötta dessa grymma djuruppfödare.

puss på kinden,
jessica

Erica sa...

vilken gullig idé och vilket sött tips. Det känns ju väldigt högtidligt med blommor i håret(alternativt sommarflörtigt men då måste blomman sitta bakom örat eller i alla fall nästan) men det borde det kanske inte vara! Gillar dessutom att ditt tips inte var "ha blommor i håret" utan "välj nejlikor när du ska ha blommor i håret".

Linnéa sa...

Vilket bra tips! Nejlikor blir nästa blomköp :)
Ta hand om dig
Linnéa

Etikett Emelie sa...

Åh blommor i håret är så finfint!
Själv har jag ett projekt framför mig att köpa plastblommor och göra accesoarer, men när jag får chansen ska jag ta en äkta blomma =)!

Christina sa...

Bra Ide !!!! Nejlikor nästa - skönt att ha blommor i vasen som haller lite.
det är de sma sakerna som gör en glad =)

Julia sa...

Hej! Fin och härlig blogg du har :) Läste inte riktigt igenom hela ditt inlägg om dessa nejlikor,men jag läste att du tycker att de används inte tillräckligt mycket... Jag går första året på gymnasiet och utbildar mig till Florist och vi använder otroli´gt mycket nejlikor. Dom är både fina och hållbara. Ett litet tips: Håll preis under blomman på det gröna, kläm med fingrarna och rulla blomman mellan fingrarna så ser nejlikan mera utslagen ut och detta varken skadar eller gör att den inte håller längre. Resultat; En större finare blomma längre! Tänkte bara tipsa! Ha det så fint! / Julia