onsdag 31 mars 2010

Sommarhälsning

Den här bilden visar min farmor Margareta och hennes lillebror Krister när de var på cykelsemester med sin pappa sommaren 1948 eller 1949, och jag tror att de är någonstans i Leksandstrakten. Visst är det en vackert? Och jag älskar farmors klädsel, alla gånger!

Summergreeting;

this photo is taken 1948 or 1949, showing my grandma and her little brother on a bikingholiday with their father (who is the photographer). Isn't it beautiful? I love my grandma's outfit! So simple and casual, but so goodlooking.

Med vänliga hälsningar,

Miriam

12 kommentarer:

@nemonen sa...

En riktigt nostalgisk bild och visst är hon tjusig i sin stass.

Anna sa...

Men mjau så fagert!

Ina sa...

Åhh, vilken fin bild!

Erica sa...

Hennes kläder! Så otroligt fint. Det där är mitt ideal typ. Och till och med väskorna på cyklarna är extra fina! Kramar

Ida sa...

Vilken underbar bild!
Ibland önska jag att jag med hade en egen stil, men vet inte riktigt hur jag ska få till det. Det har alltid blivit så att jag har klätt mig efter humör, för att det är enklast.
Ser verkligen upp till de som har en egen stil och håller sig till den, vilket resulterar i häftiga människor.

Anonym sa...

Först tack för en superinspirerande sida. Har länge följt kafferepet men aldrig varit aktiv, men nu måste jag skriva och berätta att jag kände igen vyn direkt eftersom jag bor några km längre bort. Bilden är tagen på bron mellan Sollerön och Gesunda cirka 15 km S om Mora. Det är Gesundaberget i bakgrunden. Leksand ligger bara några mil längre söderut. Jättefin bild, den andas varm sommar.

cruella sa...

Vilken vacker bild. Jag får lite rysningar, tidens flykt och sånt.

Är det en cykelkjol din farmor har?

Tänker på de här bilderna från 30- och 40-talet när människor fick semester och började kunna ägna sin fritid åt lite av varje. De allra, allra flesta är så smala! Det var verkligen en helt annan livshållning.

Samara sa...

Så fridfullt, alldeles stilla vatten, en underbar bild.

Glamour-Och-Fläskpannkaka sa...

Vilket fint kort!
jag bar 40-talsklänning i går,med hembroderat förkläde till!

Zizzi sa...

Vad tjusigt!

Emily sa...

Vilken alldeles underbar bild!

sinnlighet sa...

Hej Miriam,

Har trillat in på Din blogg, tror det var genom fröken Ö. Bloggen Din är UNDERBAR och får mig att le igenkännande då jag var barn på 50 talet. Jag har gjort ett litet 'reportage' om frk Ö på min blogg, och hoppas det är ok om jag gör detsamma med bilder från Dig och Din blogg!

Agneta, Österlen