söndag 28 mars 2010

Vintagemässan

Igår var jag på Vintagemässan Bakåt:Framåt här i Stockholm, men jag blev mest besviken. Visserligen kom jag dit ganska sent, men det enda jag såg var hipstervänlig 60-, 70- och 80-talssecond hand, och ingen äkta vintage. Så, dit kommer jag nog inte gå igen. Men, en behållning fanns det iallafall; Vintagebutiken! Då jag haft kontakt med dem i nästan ett år var det väldigt roligt att äntligen få träffa dem som driver den, nämligen Gerd Andersson och Ulf Ramberg. De hade förstås ett gäng sömmade strumpor med sig, så några nya par därifrån blev mitt enda köp på mässan! Plus två fina skärp till våren i vitt och turkost.

Gulliga och generösa Gerd som driver Vintagebutiken.

Yesterday I went to the Vintagefair, but I was really disappointed. Only bad 60s, 70s and 80s-stuff! The only thing I bought was some new lovely pairs of original stockings and two cute belts from Vintagebutiken.

Med vänliga hälsningar,

Miriam

4 kommentarer:

Elin sa...

Äkta vintage? Allt som är second hand är ju mer eller mindre vintage, räknas tidigt 90-talsprodukter -kläder och -möbler så gör ju definitivt nåt från 60-talet det också. Vintage betyder ju bara årgång när allt kommer till kritan. Jag gillade mässan.

Miriam Parkman sa...

Självklart är det en smaksak, men för mig är vintage något som är i väldigt fint skick, och som är äldre än -65. Second hand och vintage är med andra ord inte samma sak för mig. Jag handlar dock gärna av båda, men när mässan hette "Vintagemässan" förväntade jag mig finare grejer i bättre kvalité än det som fanns där.
Roligt att du gillade och fick ut något av mässan, men det var inget för mig.

Idun sa...

Jag håller med dig Miriam. Det var inte så mycket vintage på vintagemässan. Jag tycket faktiskt synd om de som stod länge i jättekön som var på i början. Jag kommer nog inte återkomma...det finns ju så mycket mer att lägga pengar på på ebay tex.

Miss Cherry sa...

hade inte speciellt höga förväntningar innan jag gick dit, men blev dock besviken endå, bara 80 & 90 tals kläder, fick stå ute och frysa 30min i kö så jag var nog negativ redan innan jag gick in hehe. Ebay är fortfarande det bästa :)