onsdag 29 september 2010

Vilket kafferep!

Doften av kokkaffe och nybakt dopp, det inbjudande sorlet av ett tjugotal trevliga besökare och ljudet av koppar mot fat -ja, mysigare måndagkväll får man leta efter!

Kaffetåren den bästa är!

Det serverades bl a Kanelhjärtan och Chokladsnittar...

...men också kanelbullar, kardemummabullar med mandel och vanilj, kolakakor, vaniljhorn och en egenkomponerad, glutenfri äppeltårta med hemmagjord vaniljvisp. Jag fick baka i dagarna två, men det var det värt!

För en helt glutenfri tårta;

300 g mandelmassa
3 ägg
Svenska, sura äpplen efter smak och kanel
Riv mandelmassan grovt och blanda med äggen. Häll i en smörad form med löstagbar kant och tryck ner tunnt klyftade äpplen i ett dekorativt mönster. Strössla över kanel och grädda i 175 grader ca 35 minuter. Lätt som en plätt, klart på ett kick!
Madelin språkar med de första gästerna över kaffet.
Oj ett sånt trevligt sällskap!

Bea hade dessutom med sig sin supersöta lilla hund, som verkade vara minst lika sugen på godsakerna som oss andra...

Som jag brukar säga; något sött varje dag gör själen glad!

Fler kafferep kommer det bli, så håll utkik efter datum! Och gör gärna som Frida -ta med något att pyssla med när ni inte orkar äta mera...

Tillsist, en något orättvis bild på mina nya favoritskor, som inte alls var så plågsamma som jag först trott. Tjoho!

This mondaynight, me and Madelin held the "Kafferep" that I've been writing about for a month or so, and it turned out so perfectly! I had baked for two days, and was a bit worried that it wouldn't be enough, but it was more than enough and really appreciated. Hooray! One of the things I had baked that turned out really nicely was a very simple but very tasty applecake;

Just mix 300 g of grated marcipan with 3 eggs and put in a buttered mould with de-attachable "walls". Slice sour apples in thin wedges, and arrange them the way you like it in the dough. Powder some cinnamon on the top and bake for about 35 minutes in the oven, on 175 degrees. Simple as that, done in 45 minutes! Serve warm or cool, with ice cream or custard.

The whole evening was also really nice and cosy, and we will definately arrange it again. I'll tell you when we have a date!

Med vänliga hälsningar,

Miriam

12 kommentarer:

Unknown sa...

Oj,oj...her skulle jeg gjerne ha vært invitert...hadde kommet susende fra Norge med en gang...dere ser ut til å ha det så koselig.

Lisa sa...

oj så underbart jobb du har! fantastiska bilder. ser himla gott ut mums mums!

Lina sa...

vilka kalasfint kak- & tårtbord!

Zizzi sa...

Ser mysigt ut! Ska försöka komma nån gång :-) Har du hört/läst att Tony Curtis är död? :-( En av mina favoriter!

Kitten loves vintage sa...

Ni ser ut att ha haft det trevligt, och dina nya skor ser såå snygga ut...

M. sa...

Det ser ut som en fläkt från forna dar, helt underbart, vilken nostalgi. Ni har verkligen fattat det där med att fika med stil. Och ni ser helt underbara ut ...

Anonym sa...

Vad läskigt huvudet på fatet är

Lybtar sa...

Vilket underbart kafferep. Så sjukt många olika kakor.
Det finns ju alltid plats i fikamagen bruakr ju jag säga.

Charlotte sa...

Har du sett att Swedish Grace kommit i superfin rosa rosfärg? Nammi! (Jag önskar jag kunde vara med och fika).

Miriam Parkman sa...

Alla är välkomna nästa gång!
Somsagt, det är helt och hållet öppet för vem som helst som är fika- och pratsugen, bara gör en liten intresseanmälan först.
Vi vet inte när nästa datum blir, men jag återkommer förstås så fort vi bestämt!

Och ja, jag har sett att Tony Curtis är död. Liksom Martin Ljung. Det är trist att de som var med då det begav sig verkligen bara blir färre och färre!

Och ja, Charlotte, nog har jag sett det...Åh så jag önskar mig dem hehe.

Lillgull sa...

Så trist att jag missade både detta , Rocket room och vintage marknaden! Det känns som om jag lever i en bubbla! Måste hålla bättre koll.. Trevligt med en bake-off istället för "kick-off" ;)

bea szenfeld sa...

Jag och lilla Stella tackar och bockar för en SUPER god glutenfri fika!!

Bea

www.szenfeld.com