söndag 20 februari 2011

Fyndkarameller
Antikmässans utbud är inte riktigt tänkt för unga nördar, vars plånböcker består av mer passion och intresse än rena pengar. Men, några fynd hade jag iallafall råd med!
Ett par skor från tidigt 30-tal med perfekt passform, en efterlängtad trevåningsburk, ett gäng underbara gratulationskort och två par strumpor med söm.
Hyllpinnar att sätta hattar på har letat efter länge, så de här tre i rostrött och mintgrönt var trevliga upptäckter. 40-75 kr/st.
Har ni sett något så ljuvligt? Jag blir alldeles till mig så fint det är!
Sex kort kostade 100 kronor, vilket var i överkant, men jag kunde inte stå emot.
Skorna är i förvånansvärt fint skick, med stadig klack och allt. De kommer bli alldeles perfekt till Bix Ballroom på torsdag! 300 kronor var de väl värda.

En till på de fantastiska korten...

...som nästan ser ut att vara gjorda till Pärlans askar. För stockholmsbor och andra nyfikna kan jag passa på att meddela att stans godaste kola numera även finns att köpa på bl a Urban Deli, Mellqvist, Cajsa Warg och Östermalmshallen. Men, allra trevligast är det ju förstås om ni kikar in på Artillerigatan 56, där man kan titta på tillverkningen och ta en kopp kaffe!

Just den här asken har en viss nybliven mamma att vänta på posten till veckan...

Sweet finds and delicious treats

The Antiques Fair doesen't really offer prices for young nerds like me, who has more passion and interest than pure money. But, I couldn't resist a few finds and luckily they matched my budget as well!

A pair of shoes from the early 30s, in a perfect size and condition. The heel is also just perfect for some Balboa dancing! I will definately wear them on thursday, at Bix Ballroom.

Then, a certain kind of tin jar and three shelfsticks for hats that I've wanted for a long time, two pairs of original stockings and a bunch of delicate and colourful greetingcards.

The cards looks like they're made for the boxes of Pärlans; the genuine caramelcooking company I'm working for. This certain box is a gift to a friend of mine who just became a mother. A treat for both mouth and eye!

Med vänliga hälsningar,

Miriam

31 kommentarer:

amanda löwenberg sa...

Fina fynd! Önskar att jag hade kunnat gå dit, men det får bli nästa år!

Anonym sa...

Vilka fina hyllpinnar! Nästan synd att täcka dem med hattar. Underbara kort. Grattis till fina fynd!

Anonym sa...

Åh, vilka fina fynd! Jag letar efter liknande skor men det verkar inte finnas i min stad. Du har en riktigt härligt blogg - den får bli min nya frukostläsning =)

Gunilla De luxe sa...

Såna där trevåningsburkar är fantastiska! Min kompis har en precis likadan, men till min stora förskräckelse så förvarar hon sina oljefärg-tuber i den, så den är både lite kladdig och bucklig. Får man fråga vad strumporna kostade? Jag hade alltid strumpor med söm förut, men blev lite modern och slutade helt med strumpor för snart två år sen. Saknar dem ibland och tänkte att det är bra att veta var priserna ligger nu om jag ska köpa "nya".

trillivippa sa...

Fina fynd du gjorde! Jag kunde inte heller låta bli att köpa med mig några söta kort, blev dock bara påskkort för min del.

Rakel sa...

Så herlige kjøp! Skoene var veldig fine, det samme var 3- etasjes boksen. :)

Evis sa...

Jag har mormors sådana trevåningsburk (fast med annat lock, den gula våningen överst och lite dovare, matt färg, förmodligen är den äldre). Förstås inte lika fin, utan lite repig och bucklig, men jag skulle aldrig vilja byta den mot en ny och blank :)

Marianne sa...

Oi oi oi så fine kort!

Kitten loves vintage sa...

Många fina fynd, speciellt skorna och hyllpinnarna. Såg en liknande kakburk på en loppis en gång, men den var i rätt dåligt skick så det blev inget köp. Din burk ser däremot ut att vara i toppskick!

Mirjam d.ä. sa...

o så mycket fint! jag gillar hattpinnarna. underbara färger.

Fauna design sa...

SÅ fin side du har her. Du og dine venninner er så søte i de nydeligste frisyrer og kjoler :-) Elsker 40-50 talls stil selv også!

Takk for at du gjorde min dag litt lysere!

Sophie mamma till Nellie sa...

Men vilken söt blogg du har!
JAg älskar 50-tals kläder. tycker det är jättesnyggt! :) kram

Anonym sa...

Underbart söta skor! =)

Sandra drömkaka sa...

Åh vilka fina fynd du gjort! Så söta gratulationskort och skorna , kan säga jag har liknande och de är de skönaste skorna med klack jag äger :)

StinaP sa...

Åh, såna där hatthållare är jag också på jakt efter. Håll tummarna för att det finns några nånstans i Skåneland till mig!

Anonym sa...

Gud vilka fina kort! Jag har en liknande trevåningsburk, den kom jag över när jag var på återvinningscentralen och den var en kvinna som kastade den!! Jag höll på att tappa hakan.. Hoppade ner i containern när hon gått och nu pryder den mitt kök.

Fin blogg du har!

Jenny sa...

Ååå jag blir så inspirerad! :)
Hurra!

Emma Prené sa...

Så fina grejer! Har likadan trevåningsburk, önskade mig en sådan jättelänge sen hittade min pappa en på en veteranbilsmarknad. Där var det tydligen ingen som brydde sig om burkar mellan alla avgasrör och backspeglar, 80 kronor prutade han ner den till. Den jag har är som din, med ett platt lock som ligger i liksom. Dock har jag sett massa andra med lock som har en knopp och är välvda uppåt. Någon som vet skillnaden? Sjukt fina är de i vilket fall som helst! :)

Linnéa sa...

Vem kan den nyblivna mamman vara? Är det kanske Clara?
Kramar!

Vad fin du är!

Miriam sa...

åååh, vilka otroligt fina kort! Särskilt det med det rödvita porlslinet!:)

äktenskapstyckaren sa...

Vilka gulliga saker! De där hattkrokarna var ju både praktiska och vackra.

Helmi sa...

Vad fin du var på Gomorron Sverige! Heja! :)

Terese Östling sa...

Jag såg dig just i tv! Vad bra du var;) Jag gillar re-design-tänket som du beskrev att du saknar idag. Jag instämmer till fullo, även om jag inte snöat in på en särskild epok, utan på slöjd;) Jag planerar en butik med just den inriktningen och ska absolut tipsa andra om din blogg. Du inspirerar mig! Tack!

Emelie sa...

Hej Miriam!
Jag såg dig precis på SVT och måste bara säga att jag tycker du var fantastiskt duktig! Verkligen jätte jätte inspirerande! Tack!
:)
Kram

Breathless sa...

Härliga fynd!

Marit sa...

Jisses vilka toppfynd Miriam! Där skulle man varit alltså..

Isis sa...

Exakt den trevåningsburken hade min mormor. Det fanns alltid mandelkubbar i en av dem... :)

Catharina sa...

Oooh, de där plåtburkarna i färgerna tre är ju ljuvliga. Jag har dem i mitt kök och jag njuter varje gång jag tittar på dem.....

Linda Bäckvall sa...

Åh jag har en precis likadan trevåningsburk som används flitigt :)

E.Winberg sa...

Åh! Exakt den där plåtburken har jag fått ärva. Älskar att fylla den med hembakade kakor.

MVH Emilie

Emelie sa...

Fina fynd, och vilka färger. Underbart.