söndag 13 mars 2011

Noir
Ibland vill jag bara inte vara så himla klämmigt söt och käck hela tiden. Som igårkväll.
Då tar jag fram min svarta 50-talssammetsklänning, kammar ut håret i voluminösa lockar och målar tjocka streck på ögonlocken á la Monica Z. Då känns det bättre.
Och sen kan liksom vad som helst hända!
Vem vet?
Sometimes I just don't want to be so damn sweet and innocent. Like last night.
Then I open my wardrobe, pick my black, 50s velvet dress, comb out my hair in big, voluminous curls and paint my eyelids with thick eyeliner á la Monica Zetterlund. Then it immediately feels better and anything can happen!
Med vänliga hälsningar,
Miriam

22 kommentarer:

Sara sa...

Fint de var!

amanda löwenberg sa...

Himla snyggt! Svart är snyggast när det får komma fram ibland!

Emelie sa...

Fantastiskt!

marcela sa...

du var veldig fin!

Anonym sa...

Åh! Hur gör du dessa stora lockar, inte pincurls väl?

Agnes sa...

http://www.filmarkivet.se/sv/Film/?movieid=40&returnurl=http://www.filmarkivet.se/sv/Sok/?q%3dVi%2bp%c3%a5%2bSaltkr%c3%a5kan%26page%3d5

Oj, vad mycket tecken!
Sök annars på filmarkivet på Jitterbug - degeneration eller livsglädje? (1944)

Rakel sa...

Du var kjempefin! :)

Diva sa...

Kombinationen söt och surt gör livet bättre! ;)

Maybelene sa...

Du är så himla vacker!!

Lyckans Smed sa...

o vad hände? (spänningen stiger...;-)
/*

Aimee and Harriett sa...

You look wonderful! What an amazing hair set

Harriett x

jessica sa...

fina du!
älskar dig både söt och salt!

Rebeccak sa...

va va voom!

Äktenskapstyckaren sa...

Tjusigt!

Kerstin sa...

Kul att hitta din blogg. Jag blev jätteglad över ditt tema. När jag var i din ålder var jag helt upptagen av 40-talet, filmer,kläder, tidningar,böcker, musik. Men jag var ensam om det, ansågs väldigt nördigt i proggrörelsens tid. Nu kan jag använda 40-och 50-talet igen, som inspiration när jag stickar tröjor (som jag säljer). Din blogg är en guldgruva.

Becca sa...

Du är så otroligt vacker tjejen! <3

Miss Woody sa...

you're so perfect on these photos !! love your little black dress <3

SANNE sa...

You look like a vintage movie star. :)

Nilla sa...

Du är så vacker! Vad är det för läppstift du använder? Har så svårt att hitta en bra röd färg men det du använder är jättefint!

Vifsla sa...

Det sista kortet är jätteroligt, det ser ur som om nån nypt dej i rumpan.

Nilla: Titta hos Oriflame, jag provade ett perfekt igår. Tyvärr la jag inte numret på minnet.

Anonym sa...

Hejsan!

Jag är mitt uppe i att söka efter mönster till en balklänning. Och efter att ha grävt ner mig totalt och inte hittar någon ting så kom jag att tänka på dig.

Nu undrar jag om du har några råd om var jag skulle kunna finna mönster till en aftonliknande klänning från 30-tal till 50-tals stuk.

Jag skulle verkligen uppskatta om du har något råd för mig :)

//Hanna

Miriam Parkman sa...

Tack och bock och bugning kära ni! Det blev en alldeles fantastiskt bra kväll kan jag säga, men mer än så tänker jag inte avslöja...hehe.

Anonym 1: Jodå, jag gör pin curls, varje gång! Storleken beror mer på hur mycket du borstar ut dem, inte hur man lägger dem. För den här frisyren hade jag nog lagt tre stående i luggen, fyra på vardera sida och ungefär åtta bak. Alla förutom luggen lägger jag platta mot huvudet, med riktning mot örat. Sen hade jag gått med dem utsläppta i ett hårnät en dag, och sen sovit på dem en natt. Då hade de dragit ut sig lite, och var perfekta att borsta ut till fluffiga vågor!

Kerstin: Tack, vad himla kul att höra! Sanningen är att jag faktiskt hört flera berättelser som dina; att de också haft intresse för den här tiden, fast i fel tid. Jag är glad för att jag (nästan) får ha mitt intresse ifred idag! Vad spännade det låter med din stickning också, går det att se prov på den någonstans?

Nilla: Jag använder MAC's prep and prime först, sen en hallonröd läppenna från Body Shop på hela läpparna, och sist Estée Laudéers "Signature Lipstick" i färgen "Rich Red". Det läppstiftet har blivit en favorit, både för sin snygga förpackning (samma som när det kom på 30-talet) och för dess superba konstistens och färg!

Anonym 2: Det här är inte det lättaste, det håller jag med om!
Men, alldeles omöjligt är det inte. Aftonklänningarna från 30-50-tal är ju faktiskt grunden till de flesta aftonklänningar idag -de satt helt enkelt stilen. Alla typer av axelbandslösa klänningar med vida kjolar kommer ju t ex direkt från 50-talets mode. Så, en variant är att köpa ett enkelt basmönster på vilken tygaffär som helst, och sen göra om det efter dina önskemål. Det krävs lite kunskap, men är inte så svårt som det kanske verkar!
En andra variant är att kolla här;
http://wearinghistorypatterns.com/
Det är en webshop som drivs av en amerikansk kvinna som återskapar gamla mönster, anpassar dem till modernt språk och mått och säljer i nytryck. Helt fantastiskt med andra ord! Du kan både hitta mönster som hon ritat (efter gamla alltså) eller origianl.
Hoppas det är till någon hjälp!