lördag 26 mars 2011

Osviklig stil

När jag blir gammal hoppas jag att jag också håller stilen lika osvikligt som min vän Christina. De här bilderna togs idag när vi träffades och åt lunch, citat; "Du vill väl ha ett glas vin till?"

Tror ni mig när jag säger att hon fyller 93 år om två veckor?

Det är svårt att tro, men Christina är faktiskt född 1918. Tänk er vad mycket hon har varit med om! T ex berättade hon idag om när hon var liten på 20-talet och tjatade på sin pappa om att få klippa håret kort, precis som hennes storasystrar gjort. Efter mycket om och men fick hon ta tåget in till stan, sätta sig på rakstugan (damfriseringar fanns inte då) och sen gå hem med sina flätor i en påse. Dock glömde hennes pappa bort att hämta henne, så hon fick vänta hela dagen på pappan som åkte hem, och sen fick ta tåget tillbaka för att hämta henne. Som tur var kompenserade han med att bjuda henne på konditori -sockerdricka och bakelse med speciell bakelsegaffel- och det här äventyret minns Christina än idag! Just en sån historia som är skälet till att jag älskar att träffa henne.

Det bör tilläggas att hatten Christina bär på bilderna från början tillhörde hennes make Gösta, som köpte den någon gång på 40-talet. Visst är den lika stilig nu som då?

True style never dies

When I get old I hope I'm still as fashionable and elegant as my dear friend Christina. Today I met her for lunch, quoting her; "You do want a glass of wine, don't you?"

Do you believe me when I say that she's 93 years old in two weeks?

The hat she's wearing used to belong to her late husband, Gösta, who bought in the 40s. I think it's just as elegant on her today as it probably was on her husband!

Med vänliga hälsningar,

Miriam

23 kommentarer:

Karoline sa...

ÅH SÅ VACKER HON ÄR! Vad underbart det måste vara att ha en sån fin vän :) Kram till dig!

Barnens Hjältar sa...

Pigg madam verkligen. Då är hon ett år äldre än min farmor och min mormor. Mormor är senil men farmor är det fortfarande krut i :-)

rusty sa...

Gud så tufft! Jag älskar att läsa och lyssna på sådana där saker. Sannerligen en stilig dam.

marcela sa...

hun er virkelig fin! og jeg elsker hatten hennes. hun er kanskje ti år eldre enn mine bestemødre men de er ikke så stilig som henne.

nilla sa...

Så fint, och inte ser hon ut att vara en dag över 80! Har själv lyssnat på såna "klippa-håret-historier" både från 20- 30- och 40-talet, alla hade de flätor och upprörda föräldrar. Vad ska vi 80-talster berätta för våra barnbarn?

Rueby... sa...

93?! She looks AMAZING!

Karla sa...

underbart... jag jobbar på ett äldreboende, och det är bäst för då kan man få höra såna fina historier mest hela tiden om man vill, och titta på deras foton från när de var unga på 30-talet.

Arild sa...

Otroligt chic dam : )
Roligt att känna en så pigg "gamling". Min mammas moster fyllde 94 nyssens och är en mycket pigg och cool dam hon också!

Jigwalk sa...

Vad underbar! Hela grejen- Christina, ert vänskap, vin till lunch... Tack för att du delar med dig!

Hannah sa...

Oh I hope I age graciously like her!

Karin sa...

Härligt! Tänk om alla gamla damer kunde fört sig så fint!

jessica sa...

vacker dam, hoppas du läser alla kommentarerna ovan för henne <3

Rakel sa...

Så herlig dame og herlig historie :)

Gabriella sa...

Wow vilken kvinna, så vacker och grann!

johanna sa...

Vilka fina livshistorier det finns, underbart.

Anonym sa...

Vilken vacker dam, & vilken härlig berättelse! Var rädd om henne!

Cim sa...

Hälsa Christina att hon är en pingla!

trillivippa sa...

Underbar berättelse! Och vilken läcker kvinna! :) Tur att det finns tjejer som du som tar sig tid att lyssna på äldre och deras fantastiska historier.

Anonym sa...

Åh så underbart! Den bilden gjorde mig glad.. jag har en faster som är 97 till sommaren men som tyvärr inte är lika pigg och rask! Något jag skulle önska att hon var. Jag hoppas du får behålla din vän i många många år till. Du glöm inte att skriva ner allt hon berättar för dig så det inte försvinner ur minnet... jag ångrar mig att jag inte skrev ner allt som min faster berättat.
Mvh Charlotte

Susanne sa...

Jösses, 93?! Hon ser inte ut att vara en dag över 70. Det är respekt. :)
Tack för en ljuvlig blogg!

Jenny sa...

Vad underbart med en sådan vän! Min morfar är också min vän. Han slår på stort och firar 90 i sommar! :)

Maria-Thérèse ~ www.afiori.com sa...

Å, henne känner jag igen! Hon är alltid jättefin!

Ursäkta min knäppa kommentar på teatern, förresten! :D Du var så himla liten och söt - och jag trodde av någon anledning att du var av typisk modellängd och måste slänga ur mig allt jag tänker på.

Ea sa...

Å vad tjusig hon är! Jag önskar att jag också hade en gammal väninna som jag kunde fika med och lyssna på gamla livshistorier och få goda råd av...man kanske skulle sätta ut en kontaktannons?