måndag 7 mars 2011

På loppis i Nora

När jag hälsade på min bror och hans familj förra helgen tyckte han att vi skulle åka till Nora, där det skulle finnas en loppisbutik som nog skulle falla mig i smaken. Sagt och gjort, vi åkte dit, och nog gillade jag den alltid!

Smockfulla rum med prylar från såväl sekelskifte som 60-tal, med både billiga, överkomliga och otänkbara priser. Ljushållaren ovan i jugendstil ångrar jag att jag inte köpte...

Sakletar-fest!

Finast i butiken var dock en hylla med enbart gröna och vita saker; glas, emalj, porslin och papper. M-m-mm!

Jag stod länge och väl och tummade på den näpna sockerskålen och gräddsnipan i buteljgrönt pressglas, men 150 kr var helt enkelt lite för mycket...

...liksom den här helt underbara 50-talsköksklockan, som även den tummades på men övergavs p g a sin vikt, saknaden av nyckel för att kunna dra upp den och priset; 150 kr. Om den rätta fyndkänslan inte infinner sig i kroppen är det bäst att låta bli!

Men, lite från den gröna hyllan kom jag iallafall hem med;

Sex assietter för 10 kr/st att använda som blomfat, och en liten fin tvålkopp för 15 kr att tja, ha till något jag inte kommit på än. Förslag?

When I visited my brother we went to a small village called Nora, where a great fleamarket/antique-shop was located. It was packed with things, from the early 1900s to the 60s. My favourite spot of the shop was the shelf with only white and green things; paper, porcelain and glass. I fell a little bit in love with the 50s kitchenclock and the pair of sugar-and-cream-cups in greean glass, but they were both a bit too expensive.

So, I came home with six saucers to use with my flowerpots and a little soapdish, which use I haven't figured out yet. Any suggestions?

Med vänliga hälsningar,

Miriam

19 kommentarer:

Anonym sa...

Där skulle jag kunna gå omkring länge länge! Grönt och vitt är en väldigt fin kombination, det har jag börjat tycka om allt mer.

Personligen älskar jag små fat, burkar och allt liknande och brukar köpa sådant utan att veta vad jag ska ha dem till. Vissa har jag hårnålar, knappar eller små örhängen i. Hoppas du kommer på något fint att använda din tvålkopp till!

Johanna sa...

Jag är nästan säker på att jag var på just den här loppisen en gång för nästan 10 år sedan. Jag minns särskilt att det fanns en komplett gammal tjurfäktningskostym.

Äktenskapstyckaren sa...

Oj vilken härlig butik! Får riktigt lust att besöka nån liknande affär. Så mycket fina saker!

cruella sa...

En fin tvål som rumsdoft kanske? Synd att fylla den lilla koppen med något plotter som nålar eller knappar.

Herr Movarp sa...

Mycket trevligt ställe, där har jag varit några gånger, fyndade bl.a. fat till mina Solros-koppar där för några år sen. Känslan av gammal lanthandel är genuin :-)

Nora ska man annars besöka i början av juli (6-7 juli i år) då den mycket välbesökta Antik- och samlarmässan och torgloppisen äger rum (Nora-dagarna)!

Rakel sa...

Så mye fint! :) Der skulle jeg likt å vært.

Sirius sa...

Oj, oj, där hade jag velat vara! Hade säkert kunna hitta massa fint där :))

Sara sa...

Gillar första bilden, ser lite astrid lindgren med en gul diersehandel!

Unknown sa...

Detta är verkligen en underbar loppis! Jag är född och uppväxt i grannstaden Lindesberg. Tyvärr tyvärr så hade mitt vintageintresse inte vaknat tillräckligt för att hinna köpa så mycket därifrån innan jag flyttade till Finland, men gissa om jag ska dit igen så fort jag åker hem och hälsar på nästa gång!!! :D

Gabriella sa...

Åh Nora är en så mysig stad, å min bror bor där dessutom!=)

Linda sa...

Den butiken är helt enkelt fantastisk! Jag och min familj har varit där flera somrar i rad och handlat! Otroligt vad mycket fynd man kan göra där!

Miss Margarita sa...

Oh, fantastisk butikk!!
Jeg ville brukt såpekoppen til såpe, for jeg mangler nemlig en sånn en ;)

spunnet socker sa...

Gudars skymning, där hade man ju velat botanisera! Jag skulle nog använda tvålkoppen till nyckelfat på hallbordet. Letar efter något sånt så jag inte ska repa den vackra teakskivan på min telefonbänk!

Maria sa...

Glas skålen liknar min gamlafarmors smörbytta. Samma färg och utsmyckning, men det är svårt att se hur stor den är på bilden. Jag tror att hon hade ett lock till, men det var ju länge sedan och hade den bara när det skulle vara fint.
Annars kanske du kan ha den som "dutt-kopp". Har en lite skål med diskmedel+vatten vid vasken som jag kan dutta diskborsten i när jag tycker jag behöver lite mer på borsten. Det är bra tycker jag, då behöver man inte ta så mycket diskmedel i diskvattnet, men kan dosera lite mer om det är något som kräver lite extra kräm.

Moa sa...

En tvål kan du ju ha i tvålfatet!

Villa Björkebo sa...

Visst är butiken underbar! Brukar ta mej en tur dit ibland, bor bara 20min från Nora. Syster min jobbar I Nora, så skulle ångern på ljusstaken bli för stor, kan jag skicka henne:-)
Själv skulle jag kunna stå en hel dag och bara plocka med alla saker i butiken. Håller med dej dock, vissa priser är lite väl i överkant.
Ha en fin tisdagkväll!
Kram Linda

ellinor sa...

Jag skulle haft tvålkoppen i köket och plantera krasse i!

Malin sa...

Ja jag tänkte precis säga att det ser ut som ett fat/kopp att odla krasse i. Krasse är som bekant grön-vit vilket är temat ju!

Marie sa...

Exakt sådana gröna fat har jag också några stycken, och jag har minnen från söndagssteken hos farmor som barn då hon hade inlagd pumpa i just sådana. För mig är de med andra ord väldigt förknippade med köket, och inte alls med hygien och tvål. Men det var en fin idé, att ha den som tvålkopp tycker jag. Om man inte är orolig för att pumpan ska ta smak av tvålen då förstås. :)