torsdag 31 juli 2008

En smula nyttigare pannkakor

Pannkakor kan nog aldrig bli nyttiga, men man kan iallafall tillsätta lite extra fiber;

För ca 10-15 stycken

5-6 dl mjölk

3 ägg

1 1/2 dl havregryn (gärna fiberberikade!)

3-4 dl mjöl

2-3 msk smält smör

Några nypor salt

Mixerstav eller matberedare

Vispa ihop allt till en lagom lös men något segflytande smet. Mixa så att havregrynen blir mindre. Stek pannkakorna i stekpanna eller pannkaksjärn, och kom ihåg att smöra lite mellan varje gång! Somsagt, pannkakor är inte nyttigt, men gott.

Servera med sylt, glass, grädde eller socker. Eller, om man vill fortsätta på den nyttiga banan:

Grovriv ett äpple och pressa bort (och drick upp!) lite av saften. Lägg på två pannkakor och strö över kanel. Supergott! Äpplen är väldigt söta så inget socker behövs, och dessutom har kanel en sötande effekt. Lite nyttigare, lite matigare och väldigt gott.

Med vänliga hälsningar,

Miriam

4 kommentarer:

B-b-b-etty sa...

sorry men det heter ju plättar

B-b-b-etty sa...

sen kan man äta med frusna blåbär till så det smälter. mumma. och skippa sockret helt

Anonym sa...

Byt mjölet mot dinkelmjöl, så blir det ännu ett snäpp bättre!

Miriam Parkman sa...

Helt sant! Fast dinkelmjöl är ganska dyrt, så det föredrar jag att ha i matbröd istället. Man ska inte göra allt onyttigt nyttigt! Då tappar det ju faktiskt lite av sin charm;)