tisdag 1 september 2009

En liten uppdatering.
Jag bor nu i Stockholm, och det känns helt fantastiskt. Min lägenhet är så himla fin och jag packar upp för fullt! Än så länge har jag dock inget eget internet, så bilder får ni vänta lite till på. Men, somsagt, det är fint...
p.s Jag behöver bokyllor och ett köksbord! Har ni något tips? d.s
A small update;
I now live in Stockholm and it feels completely fantastic!
My apartment is so, so lovely and the area is real nice too. I will show you pictures soon!
Med vänliga hälsningar,
Miriam

17 kommentarer:

Anonym sa...

heejhej!
först måste jag bara säga att ja verkligen älskar din stil. den är så mega fräk!.
och sen till min fråga.
jag är en tjej på 12år som i vanligt vis burkar gå runt i tajta jeans, linne och tjocktröja. men ja har verkligen börjat tröttna på att alltid vara klädd så. och nu senaste dagarna har ja börjat tänka på att ändra stil, ja vill vara mer personlig mer unik. inte bara en helt vanlig liten flicka. utan en flicka som sticker ut mer ur mängden än andra. ja hade tänkt mig att blanda lite gamal stil, men endå lite nytt mode.
och ja läste om dig i tidningen "hem trevligt" och blev förälskad i din stil, och gick direkt in på din blogg. då märkte jag att du verkar vara en sådan som verkligen har koll på "modet ja söker".
så till frågan, tycker du att jag ska våga prova denna stilen, eller tycker du att jag är för ung?.

MVH Linnea.

Johanna sa...

När jag bodde i Stockholm för några år sedan, så kunde Myrorna i Hjorthagen få in riktigt fina gamla möbler ibland. Inte så billiga kanske, men fina. Vet ju inte om där är lika bra nu, men du kan ju åka dit och kolla.
Lycka till i storstan!

Anonym sa...

Gratulerer med leilighet! :)

Gleder meg veldig til å se interiørbilder etterhvert. Du har så fin og gjennomført stil!

Unknown sa...

Välkommen till Stockholm! Det mesta finns att köpa på Blocket eller Tradera.

Rebecka sa...

Kika i grovsoprum eller dylikt!
Jag och min pojkvän bor på campus i Växjö och här ställer folk hur mycket saker som helst i trappuppgångar och källare.
Hittills har vi hittat ett vardagsrumsbord, en hylla, en tavelram och en bok.

Elba sa...

åh. vad bra, det ska bli kul att hälsa på! kändes så tradigt att lämna stockholm i söndags. jag tappar energi när jag aldrig hittar ett beonde. vi hörs snart. puss

Billie sa...

Har läst din blogg ett bra tag och måste säga att jag verkligen gillar det! Så mycket fint en får se :D
När jag så läste posten om din systers kök fick jag mig ett gott skratt för jag insåg då att jag faktiskt hälsat på henne :O Går också på Musikkonservatoriet uppe i Falun nu, fast dansutbildningen, så kanske inte stöter på henne igen men musiker hon känner bor iaf tillsammans med mina klasskamrater :) Lite lustigt. hur som helst är ni är båda väldigt söta! Och som de flesta andra kommenterar, din stil alltså! :D

Tinna sa...

Hej Miriam, jag tycker din blogg är mycket fin och inspirerande.
Jag har precis köpt ett köksbord (Ingo) och en bokhylla (Albert) på IKEA som är gjorda av helt obehandlad ved och var superbilliga. Dessa tänker jag måla i olika blå nyanser och dekorera med små vita blommor.

Anonym sa...

oh I cant wait to see pictures!

Cecilia sa...

Jag hoppas att du kommer visa bilder hemifrån din lägenhet, det vore så roligt att se! Och gamla möbler ... Jag skulle tipsa dig om att åka ut på landet, på loppisar lite utanför stan. Inne i storstäderna tycker jag att allt är onödigt dyrt. Eller så sätter du in en liten annons i någon liten tidning, det brukar vara en massa gamla människor som läser de där små "lokaltidningarna", de har säkert fina bokhyllor och saker de vill bli av med :)
I vilken del av Stockholm bor du?
/Cecilia

Carro aka Otto sa...

Hej Miriam!

Ekonomiskt sett är det här inte ett dundertips, men. Vasastan/Norrmalm bjuder på mkt second hand/vintagebutiker. Svänger du upp på Roslagsgatan från Odengatan så är i princip varannan dörr entrén till någon form av antikbutik. Varav 2 är stora källare fulla med roligheter. Mitt intryck är att ägarna har koll o sätter pris därefter, men vet du vad du vill ha så är det ändå ett hett tips att leta där.

Det är kul att kika in o se att det går så bra för dig!
Är helt stolt över både dig o Sara!

Välkommen till storstan!
/ Caroline "Otto" Lanté

Carro aka Otto sa...

Upplandsgatan är ett alldeles färskt tips å.

isabella sa...

hejehj miriam! det låter verkligen roligt att du flyttat till stockholm! själv tycker jag inredning är väldigt kul.. Sen undrar jag bara lite om du brukar gå till chicago ofta, eller om du nu kommer göra det eftersom du bor här? jag har själv dansat lindy sen i januari vilket är helt underbart kul, men och känner mig inte riktigt hemma där än, känner inte så mycket folk o.s.v.Jag tänkte att du kanske har nåt tips? (ursäkta knäpp fråga)

Garderobsgrubbel&Byråbekymmer sa...

åh var i stockholm bor du?
härligt med flytt =)

lisa sa...

ÅHHHHHH! Stockholm <3. Jag tror jag ska flytta dit med, jag vill dra härifrån bara pangboff. Har du fått något jobb i sthlm eller ska du plugga?

ser framemot att se din lägenhet sen.

puss och kramar!

Anonym sa...

Hej!
Jag tycker du verkar vara en fin person, så vill ge dig ett litet tips från en som har bott i stockolm under alla sina 19 år! Mitt tips på billiga second hand möbler och heminredning (och till en liten viss del kläder) är erikshjälpen i spånga, som du åker till med pendeltåget. Här är adressen, det ligger rätt nära tågstationen! Skogängsvägen 59
163 41 Spånga
Om du kommer söderifrån skall du vara längst bak i tåget :)
Har dock bara öppet:
Tisdagar 12.00 - 18.00
Torsdagar 12.00 - 18.00
Lördagar 10.00 - 15.00
Men det är en av mina favoriter, då man verkligen kan fynda, även om det finns en hel del 90-tals estetik!
Hoppas du trivs i stockholm! Och hojta till om fler tips om det är nåt speciellt du tänker på!
Julia

Miriam Parkman sa...

linnea: Hej! Vad otroligt roligt att du hittat hit!
Och för att gå rakt på sak: Du är absolut inte för ung. Jag blir glad bara av att höra att du vill! Och att blanda gammalt och nytt kan vara bra till en början, för att känna efter och kanske inte byta stil så tvärt, utan lite mer succesivt. Så kan du se om du trivs i det, och då förhoppningsvis fortsätta med det på heltid.
Mitt tips till dig är att kolla i böcker, på biblioteket och i affärer, efter bilder från gamla tider. Vilken tid gillar du mest? Är det 30-tal, 40-tal eller rentutav 10-tal? Eller 50-tal? Kolla vilket årtal det är på de bilder du gillar mest, och börja rikta in dig där. Gå hem till farmor/mormor/någon annan gammal dam och fråga hur det var när de var unga, och be dem visa bilder. Kanske har de några gamla skatter du kan ha på dig?
Sen är det bara att kolla i second hand-affärer, och leta, leta, leta. Blanda med nya saker som passar till stilen och sen är det bara att köra på! Du kommer vara coolast i skolan, utan tvekan. Kom ihåg det! Jag vet hur det är på mellan- och högstadiet, och det kan vara svårt att sticka ut. Men stå på dig! Att du vågar vara annorlunda är dom bara avundsjuka på.
Lycka till!

johanna: Tack så mycket för tipset! Jag ska komma ihåg och kolla upp:) Tack!

idavictoria: Tack! Och voíla, nu finns det lite bilder!

katarina: Tack! Jo jag kollar det, och hoppas hitta något fynd...

rebecka: Ja, det där har jag tänkt på... Tyvär finns inget grovsoprum här i huset, men i förrådsutrmmet har någon ställt en jättesöt lite teakbyrå som jag lagt en liten lapp på. Jag får se om någon svarat än... ;)

elba: Ja kom och hälsa på mig!
Men ja, tråkigt att inte hittar något...jag håller tummarna för dig!

billie: Haha ja världen är liten hörrdu:)Roligt att du gillar bloggen, och kanske ses vi någon gång, jag hälsar på sara ibland. Tack!

tinna: Det lät som e fin idé! Om jag inte hittar några fina loppishyllor snart blir det Ikea, och då gärna sånna träfärgade. Lycka till med dina!

alisha lauren: Here they are! ;)

cecilia: Ja, då jag själv kommer från landet tycker jag att det mesta är dyrt här nere! :P Så det mesta köpte jag hemma. Men vi får se, jag har ju fått lite tips på ställen häromkring nu, så vem vet!
Jag bor i Gubbängen.

otto: Tack för tipsen! Odenplan är ju redan ett av mina favoritområden, så det blir nog inte svårt att hitta då. Antikaffärer är kanske lite utanför mn budget dock, men man vet ju aldrig! Och, det är ju alltid kul att kolla;)
Roligt att höra ifrån dig! Och tack! Det känns bra:)
Kram

isabella: Tack! Det är jätteroligt.
Jag är på Chicago för jämnan, just nu jobbar jag där t o m, i garderoben (när det behövs). Chicago är ett av de stora skälen till att jag flyttat hit! Så, om du ser mig, säg gärna hej det är bara trevligt. Kom!
(och det var ingen knäpp fråga)

garderobsgrubbel...: Jag bor i Gubbängen! Mycket fint område:)

lisa: Ja, det är underbart. Jag gillar Härnösand, men ville också bara dra därifrån! ;) Jag jobbar och dansar här, vilket känns helt perfekt.
Lägenheten syns lite nu! ;)

julia: Hej och tack!
Erikshjälpen är ju en av mina favoriter hemifrån, då de har bra priser osv. Så en dagsutflykt till Spånga kanske det får bli någon dag!
Tack igen:)