tisdag 7 oktober 2008

Film och tv-serie med stil
Sugartime skrev häromdagen om filmen Mona Lisa Smile och påminde mig om vilken stilig film det är! Kanske inte världens bästa story, men kläderna är underbara. Dessutom är ju min favorit Maggie Gyllenhaal med! Tillsammans med Connie ovan utgör hon filmens två snyggaste (connies kärlekshistoria är också väldigt söt).


Sen kan jag inte låta bli att lägga upp den är gamla godingen på Maggie, nu när vi ändå talade om henne. Agent Provocateurs bästa kollektion någonsin!

TV-serien med stil som jag vill tipsa om är amerikanska Carnivále. Den har gått på lördagar på tvåan i höst och är hur bra som helst! Den handlar om ett cirkussällskap i Usa under tidigt 30-tal, som genom dammiga landskap reser sina tält med diverse övernaturliga attraktioner. Det är cabaret och vaudeville, depression och ångest, och en av de bästa tv-serierna jag sett sen Six feet under. Tyvär hittar jag inte så många bilder på deras fina kläder och frisyrer, så ni får helt enkelt se serien!

Sugartime wrote about the "Mona Lisa Smile" the other day, and reminded me of the beautiful clothes in it. Also, my favourite Maggie Gyllenhaal is in it!

I also want to tell you about the HBO tv-production "Carnivále". It's about a circuscompany in america in the early 30's, travelling around in depression and dust, with supernatural powers. It's one of the best productions I have seen since "Six feet under"! Unfortunately I can't find so many pictures of it, so you just have to watch it!

Med vänliga hälsningar,

Miriam

6 kommentarer:

Betty Lou sa...

en av mina favvo-filmer, trots julia roberts. jag gillar såna där sliskiga historier. kläderna är too die for och ja connies lovestory är så himla fin.

har inte hunnit kolla carnivále än, har båda säsongerna på datorn.

Miriam Parkman sa...

Ja.. Sliskig är den! Men, somsagt, underbar för det textila ögat;)
Connies pojkvän är to die for! ;D

Kolla kolla! Jag har inte ens sett alla avsnitt av första, och jag är betagen. Hur bra som helst. Mystisk och jättespännande (och lite hemsk), och alla är smutsiga men snygga hela tiden. Verkligen jättebra.

Zizzi sa...

Jag älskar "mona lisas leende". Och eftersom du gillar den har jag några filmtips till dig bl.a ett i dagens inlägg, och "The notebook" är två filmer jag tror att du kommer att gilla.
"The notebook" tipsar jag om under etiketten "film"
Kram cissi

Betty Lou sa...

jag har väldigt svårt för smutsiga filmer, får hoppas det inte är för smutsigt.

Miriam Parkman sa...

zizzi: Jotack, eftersom The Notebook är en av mina favoritfilmer känner jag väl till den, och har skrivit om den flera gånger här på bloggen. Och den är 100 gånger bättre än Mona Lisa Smile tycker jag:P Så, ditt tips prickade ju iallafall rätt, även om det inte var så mycket tips för mig! ;)

betty lou: Äsch, så smutsiga är de inte... Fast det hör ju till också. Men det är ju främst bygg-gubbarna som är skitiga.

diana sa...

har du sett serien american dreams? den har gått på ettan om jag minns rätt. den är UNDERBAR! kramkram.