lördag 25 oktober 2008

Oleana

Som en Rolls Royce för den bilintresserade är Oleana för den hantverksintresserade. Det norska märket i design av Solveig Hisdal gör de mest underbara stickade koftor, tröjor och toppar, i helt fantastiska färger och mönster. I princip alla plagg är i finaste merinoull och silke, och produktionen sker helt och hållet i deras egna fabrik i nära Bergen, Norge. Förutom det stickade har de sidenkjolar, ullkappor och ullplädar, i samma begär-väckande stil.

Priserna ligger mellan 2000-3000 för en kofta, men med tanke på materialen och hantverket är det fullt rimligt. Jag har önskat den grön-blå-rosa koftan ovan länge nu...

Läs mer här.

Like a Rolls Royce is for the motorfan, Oleana is for the handicraftinterested. The norweigan brand, with design of Solveig Hisdal, has the most fantastic knitted cardigans, sweaters and tops in the most wonderful colours and patterns. They are made of the finest merino wool and silk, and the whole production lies on their own factory near Bergen, Norway.

See more here.

Med vänliga hälsningar,

Miriam

6 kommentarer:

Sister Disco sa...

Jisses, vilka fina kläder. Och jag tycker om att hela produktionen är där i Norge.
Ibland är det väldigt värt att hosta upp lite extra.

Miriam Parkman sa...

Eller hur!
Det är bra att produktionen ligger i Norge, och det är alltid bra att investera i plagg som håller;)

Ida Lovise sa...

Etter at jeg leste dette blogg innlegget ditt husket jeg at jeg har hatt lyst på en slik jakke. Så i dag prøvde jeg en. Så da får en vel begynne å spare penger :p

Miriam Parkman sa...

Jadu, när man väl sett dem och provat en, är det svårt att glömma dem igen! ;)

sofia sa...

åh så mycket fint! fast jag föredrar att sticka själv så jag får nog använda det här som inspiration istället men det blir allt annat än dålig sådan!

Miriam Parkman sa...

Jag har lärt mig att sticka flera gånger, men jag tar aldrig tag i det ordentligt. Dock är Oleanas koftor på den väldigt avancerade nivån! ;)

Om du gör något med inspiration Oleana, skicka gärna en resultatbild till miriamskafferep@gmail.com!