lördag 25 oktober 2008

Knyppelkursen!

Först och främst ska jag be om ursäkt för de två senaste dagarnas dåliga bloggande; skurken heter Blogger! Tekniska problem satte stop i förrgår, och igår hade jag helt enkelt inte tid. Nog så.

I torsdags var jag som vanligt på knyppelkursen, men jag hade kameran med mig! Ovan ser ni Hellens söta ljusmanschett under produktion. Jag tycker att den skulle vara söt som en hårdekoration också!

(Hellen är en väldigt duktig knypplare)

Här är en annan fin spets som hon gjort, med "spindel". Jag ska snart göra "Sockerudd med spindel" som är en oerhört söt och skir liten spets!

Spets för en duk.

Här är min dyna, men jag har knappt kommit någonvart alls på "Vitsippan" (som jag håller på med), så ni får vänta med att se mina begynnande kunskaper.

This is pictures from the lace-makingcourse I'm taking. It's really fun, and I want to get as good as Hellen! (who has made the laces on the first three pictures)

Med vänliga hälsningar,

Miriam

6 kommentarer:

Ida sa...

Vilket pillergöra! Mycket imponerande.

Amanda sa...

Åh jag vill också lära mig! Ännu en sak jag funderat på i flera år! jag tror att jag måste skärpa till mig!

A spoonful of mint sa...

wow! jag har förstått att det är väldigt svårt.

Miriam Parkman sa...

ida: Jo visserligen är det pilligt, men väldigt avkopplande faktiskt. Man koncentrerar sig så mycket att man inte tänker på annat:)

amanda: Slå slag i saken! ;)

a spoonful of mint: Faktiskt så är det inte så svårt, det ser bara mycket mer komplicerat ut än vad det där. Egentligen är det väldigt logiskt. Det hela bygger på två grejer; korsning och vridning Sen gör man dom olika till olika spetsar. Svårare än så är det inte.
(det är klart, att lära sig ordningar och de olika sätten kan vara svårt, men det är absolut inte svårt att börja!)

HELLOTIGER sa...

jag testade när jag var liten, men minns inte annat än att det gick dåligt då. jag borde testa igen, nu när jag har mer tålamod och känner peppen!

fin blogg, miriam!

Miriam Parkman sa...

Ta tag i peppen och prova igen!

Tack så mycket!