tisdag 13 april 2010

Nytt och fint!
Igår och idag har det kommit tre finfina saker hem till mig; ett par skor, en kjol och några praktiska hårbindor. Den mycket tillfredsställande fyndkänslan infinner sig!
40/50-talskjol i rayon med den rätta över-knät-längden och fantastisk passform, ca 50 kr på ebay. Vinröda, oanvända 50-talsskor från Sterners, Hemlängtan.
Strumporna är som vanligt från Vintagebutiken!
Faktiskt så har min mamma fyndat både blusen och koftan åt mig, helt på eget bevåg; den första på Kupan och den senare på Åhléns julrea. Det är finemang ska ni veta, att ha en sån kunnig och omtänksam mor!
(och det är också hon som i grund och botten har lärt mig att handla second hand och loppis, vilket jag är ytterst tacksam för!)
Dessutom, från Hemlängtan får man synnerligen fint inslagna paket, i kartong och tidningspapper från samma tid som innehållet. Det händer inte så ofta!
Och här ser vi då den omtalade "hårbindan" i genomskärning;
man trär håret igenom ögglan, snurrar upp ändarna mellan fingrarna, fäster dem med hårnålar och vips så har man en finfin nackvalk! Smakprov på resultat kommer senare.
p.s När jag fyller 20 tror jag att jag ska önska mig ett stativ med fjärrkontroll, för jag börjar bli lite less på den här armen som hela tiden ska vara med. Plus att det vore säkrare och bättre för min kamera - en resväska, en massa böcker och en kartong håller inte så bra i längden!
Plus att man slipper chansa såhär mycket på skärpan...haha d.s
New pretty things!
A gorgeous 40s/50s skirt with the right over-the-knee-length, found cheap on ebay. Deadstock, winered suedeshoes and the so called "hairbandage" for rolling your neckhair, Hemlängtan. I just love the feeling of great finds!!
(the cardigan and blouse is actually both bought by my mother; she's the one who's tought me to shop second hand. and luckily, she knows exactly what I like!)
The "hairbandage" works so that you pull your hair through the opening, roll the ends upwards, fasten it with bobby pins and in a minute you've got a perfect neckroll!
Med vänliga hälsningar,
Miriam

14 kommentarer:

Betty Lou sa...

åh din mamma har bra smak ;D har samma kofta men i svart, skööön!

och jäkla bra postdag! jag fick inget alls :(

Hanne sa...

Those shoes are a dream!

Erica sa...

Vad fint! Speciellt skorna. Och så gillar jag koftan din också. Det där med ett stativ har jag med funderat lite på. Fast för tillfället duger bord och bokhögar bra.

Helena sa...

Skorna blev ju jättefina på dig! :)

jane sa...

oj va smal du blivit!!

Josefine sa...

Du är verkligen vacker!

Miriam Parkman sa...

betty lou: Mhm, det har hon!
Och ja, den är verkligen superskön. Varm framförallt!
Den som shoppar på ebay han får i brevlådan hehe (men mindre i plånboken istället.ehh)

hanne: I know! I fell in love with them at first sight:)

erica: Tack och bock! Blev glad när jag upptäckte att skorna och koftan har exat samma nyans. Bord- och bokhögar i all ära, men det blir så mycket fix och trix...vore skönt med något som bara funkar på en gång.

helena: Ja! Har redan provat dem utomhus också, går finfint. Lite hårda framtill, men det går nog att gå ut så småningom:)

jane: Haha tack, fast det är kjolen som är hela grejen; den har någon slags magisk passform som passar mig perfekt! Sitter åt precis där den ska. Jag fick en liten chock själv när jag först satte på mig den faktiskt. Vissa plagg är bara magiska!

josefine: Åh, tack så mycket!

Mosquito Head Madchen sa...

oh, it would be nice if you psot a tutorial on how to use that in order to do a neck roll 'cause I don't really get it!!

Nice not-so-new things!!

Andi B. Goode sa...

Those shoes are just gorgeous! What a great find. And that hair thing looks really helpful, too.
-Andi x

Mia B sa...

Oj, vad fint! Jag gillar skorna och koftan, de är ju jättesnygga!

Lisa sa...

Du är ju så otroligt fin!

Amanda sa...

Hej!
Jag har kollat igenom din blogg lite, mest för att jag tycker att det är så kul! Då upptäckte jag att du inte skriver så mycket om kläder ur hantverksmässig synvinkel längre, vilket är synd för det är välidgt trevliga inlägg. Så om du känner att du har lust önskar jag mig ett sånt inlägg! Tack för en så inspirerande blogg! Kramar

Glamour-Och-Fläskpannkaka sa...

Vilka underbara kläder!
Gullig mamma du har!

Betty Lou sa...

ja precis, jag inväntar bara på allt. kanske nästa vecka...