tisdag 27 april 2010

Som vispat!
För 25 kronor köpte jag idag denna handdrivna dubbelvisp på Myrorna vid St. Eriksplan. Ett otroligt bra fynd tycker jag! Vi har en sån i våran sommarstuga och tro det eller ej, men att vispa grädde med en sån här går faktiskt snabbare än med elvisp. Dessutom får armarna träning och miljön mindre påverkan. Bingo!
Fast en sån här nätt, snygg och smidig bakmaskin vore inte heller helt fel... Men! Att knåda deg är bästa armträningen för den som liksom jag tycker att armhävningar är det tråkigaste som finns, så handvisp är rätt melodi!
Sen kan man ha såhär roligt och vispa glasyr dagarna i ända! Hihi.
Today I bought this old doublemixer, which is a sadly forgotten kitchenware for only 25 SEK (3.47 dollar). Believe it or not, but to whip cream goes faster with this one than an electric mixer! Plus, it's a great arm-workout and environmental friendly. Bingo!
So, now I really feel for wearing an apron and bake a cake...
Med vänliga hälsningar,
Miriam

7 kommentarer:

Randiga Tråden sa...

Jag köpte en i röd så fin. Nils Johan, toppen.

Retro Model Sari sa...

Cool! What a great bargain!!!!

clinen sa...

Nej men vilken fin handvisp! Jag är ute efter en sådan men jag har inte hittat någon som passar mig. Antingen har de inte det handtaget som du har på din eller så är de så slitna/fula och rostiga att det inte är värda att köpas. Hoppas på lite tur under vården =)

Jenny - pygmeestyle.blogg.se sa...

Vilken tjusig! Själv hittade jag en ballongvisp från kitchenaid som också vispar grädde snabbare än elvisp, superbra helt enkelt.

Emilie sa...

Du är ju i princip vintagedrottning. Så så fort du får nys om den perfekta retro-baddräkten/bikinin så tipsar du väl i bloggen? Bort med alla låga midjor! HM har ju en, marinblå, men med rosa prickar istället för vita. Verkligen en miss.

Doris Day sa...

http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programID=2794

Hörde detta och tänkte på dig.
Kanske kan vara nåt.

Angelica sa...

Dessutom är det ju så mycket roligare att vispa för hand! Jag har ett par stycken jag med. Fungerar inte så bra till maräng dock, inte med mina klena armar.