söndag 23 maj 2010I afton dans
I fredags var det swingafton på Berns salonger, med storband, stjärnglans och hela kalaset. Även om storbandet lämnade en del kvar att önska och Berns själva borde ta och skärpa till sina anställningsvilkor så tog vi självfallet tillfället i akt och klädde upp oss ordentligt! Swingkvällar utanför Chicago är sällsynta, och då får man passa på trots moraliska kval.

(dock får ni ursäkta den dåliga bildkvalitén. jag orkade inte släpa med mig stora kameran så jag är tacksam för lån av mobilkamera från madelin!)


Madelin och Josefin var stiliga som få.

Både jag och Madelin valde tunna, mönstrade sommarklänningar som fladdrar fint när man dansar.

Söta flickor!

Hanna var också riktigt somrig i blommig bomullsklänning med matchande hårband.

Min klänning är en hemmasydd 40-talsklänning med havsmönster (snäckor, sjöstjärnor, sjögräs osv) som jag köpt på Erikshjälpen i Sundsvall för ungefär 150 kr. För kvällen piffade jag till den med en blomma, ett sidenband och två hårspännen från H&M som fick hålla ihop urringningen och skärpet. Hårspännen med klämspänne (sånt där man lägger håret imellan och sen trycker till) kan man alltså använda till mycket!


Josefin och Theres/Billie Black som alltid är lika välklädd.


Tjusigt par vid DJ-båset.


Sist men inte minst....


Carola!

Eftersom att hon satt och tjuvfilmade oss när vi dansade så tyckte jag att det inte var mer än rätt att jag fick en bild med henne också. Se vad som kan hända en afton på Berns...

Fridaynight at Berns

Berns is an old, classic dancingpalace in Stockholm, famous for it's glamorous traditions and visiting stars such as Cab Calloway and Josephine Baker. Nowadays it's mostly a boring nightclub, but this friday they had arranged a swingnight with a live big band and all!

Of course me, Madelin, Josefin, Hanna and Therese took the oppurtunity to dress up a little extra! I think we all looked swell in our 40's dresses. The big band wasn't though so good, but it was a fun night anyway! And, a famous swedish singer was there so I just had to take a picture of her and me, since she kept taking pictures of us dancing...

Med vänliga hälsningar,

Miriam

12 kommentarer:

Ann sa...

Vad häftigt med Berns! Och fina var ni förstås, som vanligt. Önskar jag bodde i sthlm så jag kunde följa med på alla lindy-events. Här i Värmland blir det inte lika lätt. Men jag kanske ska få åka fyra veckor på Herräng! Party!

Miss Margarita sa...

Dette så fantastisk morsomt ut! Skulle ønske vi hadde arrangementer som dette i Oslo. ..også Carola da ;)

Ha en fortsatt fin dag!

Anonym sa...

Näe, jag förstår inte hur man kan gå till Berns i det här läget, särskilt med tanke på hur de behandlar sina anställda. Lika illa som att handla på Urban Outfitters.

Miriam Parkman sa...

Anonym: Jag vet vad du menar och kan säga att jag var ordentligt kluven! Men, swingevents är sällsynta utanför Chicago, så jag gick. Hade det varit någonannanstans är Berns hade det ju varit bättre, och jag går ju aldrig dit annars. Berns har verkligen betett sig illa, så det är bra att du påpekar det. Själv tog jag en flyer av demonstranterna och lämnade på tunnelbanan för att flera skulle kunna läsa. Det bästa hade förstås varit att inte gå, men när det ska spelas och dansas swing och lindy offentligt vill man gärna vara där och "stötta", så det inte bara blir bugg och foxtrot av det hela.

Tack Ann och Miss Margarita för era fina kommentarer också! Vi ses på Herräng;)

Charlotte sa...

You looked absolutely darling! =]

Lisa sa...

åh så fin du var!

Anonym sa...

Hihi vilken kalaskväll!

Marit sa...

Vilka fina klänningar.

Hur lång är du Miriam?

Sus sa...

Ohhh!! Carola! Shit. Nu blev jag avis =)

Amanda sa...

Åh så fina bilder. Du verkar ha haft en fin kväll!

Erica sa...

Vilket stiligt par det var vid DJ-båset.

Gabriella sa...

Åh vad du är fin, fin, fin!=)