tisdag 11 maj 2010

En slags sockerkaka
Ett lyckat ihopsväng av det som fanns hemma!
75 g smör, 2 ägg, 2 dl socker, 3 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver, 1 1/2 tsk ekologiskt äkta vaniljpulver, 1 dl kokosflingor, ca 50-100 g grovt riven eller fint hackad mandelmassa, några bitar grovt hackad mörk choklad och 1 dl mjölk (eller vatten)
Smörj och bröa en form och sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och vispa ägg och socker tlls det är vitt i färgen och riktigt pösigt. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljpulver, kokosflingor, mandelmassa och choklad i en separat bunke och rör sen ner i äggsmeten tillsammans med mjölken. När smeten är slät och fin är det bara att hälla upp i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 35-50 min, beroende på ugnskapacitet.

Pudra med lite florsocker när kakan svalnat, och dekorera med några fina blommor. När fikat sen är över går det utmärkt att sätta blomman i ett litet glas med vatten istället!

Servera gärna med lite lösvispad grädde också.

A mix-whatever-you-have-at-home-cake that turned out really nice!

But, unfortunately it's really complicated to translate recipes. I'm sorry.

Med vänliga hälsningar,

Miriam

5 kommentarer:

Lisa sa...

mums!

Randiga Tråden sa...

Ser så gott ut.

Amanda sa...

Fina bilder!

Betty Lou sa...

Mumma!

Catrin sa...

Åh det ser tokgott ut - och vilken vacker dukning.