En slags sockerkaka
Ett lyckat ihopsväng av det som fanns hemma!
75 g smör, 2 ägg, 2 dl socker, 3 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver, 1 1/2 tsk ekologiskt äkta vaniljpulver, 1 dl kokosflingor, ca 50-100 g grovt riven eller fint hackad mandelmassa, några bitar grovt hackad mörk choklad och 1 dl mjölk (eller vatten)
Smörj och bröa en form och sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och vispa ägg och socker tlls det är vitt i färgen och riktigt pösigt. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljpulver, kokosflingor, mandelmassa och choklad i en separat bunke och rör sen ner i äggsmeten tillsammans med mjölken. När smeten är slät och fin är det bara att hälla upp i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 35-50 min, beroende på ugnskapacitet.
Pudra med lite florsocker när kakan svalnat, och dekorera med några fina blommor. När fikat sen är över går det utmärkt att sätta blomman i ett litet glas med vatten istället!
Servera gärna med lite lösvispad grädde också.
A mix-whatever-you-have-at-home-cake that turned out really nice!
But, unfortunately it's really complicated to translate recipes. I'm sorry.
Med vänliga hälsningar,
Miriam
5 kommentarer:
mums!
Ser så gott ut.
Fina bilder!
Mumma!
Åh det ser tokgott ut - och vilken vacker dukning.
Skicka en kommentar