torsdag 27 maj 2010

Sötsakspresent

Igår fick jag den här söta lilla receptboken av Josefin, som hade hittat den på loppis och tänkt på mig. Den är från 1933 vad jag kan se, och full av ovanliga färgillustrationer och roliga recept. Tack Josefin!

Allt var snyggt förr! Illustrationerna är så fantastiskt fina.

Men, för det var inte allt annat lika bra. Dock är jag sugen på att prova det här receptet! Lite annorlunda med gräddmjölk, handrört smör och socker och gräddning i 50-60 min.

Allehanda läckerheter!

I got this little bakingbook from 1933 from my friend Josefin yesterday, and it's so pretty! Full of unusual colourillustrations and interesting recipes. I just love it!

Although, it's good that we don't say "Niggercake" for chocolatecake anymore...

Med vänliga hälsningar,

Miriam

7 kommentarer:

Amanda sa...

Åh så fina bilder!

Anonym sa...

Jag tror jag kommer ihåg Bakpulver-burken.

Malin K sa...

Jag har faktiskt en sån bakpulverburk hemma i skafferiet. Doch påfylld med nytt fräscht bakpulver såklart :)

Karin E Jansson sa...

Åååh, jag minns att jag brukade bläddra i mammas gamla kokböcker när jag var barn. Och jag tyckte alltid att svartvita men färglagda foton med bakverk såg mycket godare ut än nutidens foton. Det tycker jag nog fortfarande.

Glamour-Och-Fläskpannkaka sa...

Vilken härlig bok!

Vifsla sa...

Neger har ju inte alltid varit ett fult ord. Har du sett tvättmedelsreklamen där de säger att "tvättmedlet som till och med gör en neger vit".
Och så har de filmat "negern" som stiger ner i en badbalja och när han kommer upp igen så är han vit. De har målat honom vit. :-)

Linnéa sa...

Fint!