måndag 30 augusti 2010

Filmstadens dag
En trevlig tillställning trots allt!
Ovan, jag och Sebastian tar för oss av gratisläsken.
Tomas och jag delade på en våffla...
...och sen kom Madelin för en kaffepaus mellan 50-talsfriseringarna.
Kön var lång för att få håret i ordning på bästa sätt!
50-talsmarknaden var överraskande bra, som här; ett helt stånd med helt oanvända 50-talsskor! Har ni sett så söta små barnskor? Hela lagret kom från en skobutik i Grums, Värmland som öppnat 1951.
Jag hade min standardfrisyr; låtsaspage i hårnät. Jag lovar, det är mycket enklare än vad det ser ut och låter som! Det enda jag gör är att stoppa in lockarna i nätet så fort jag tagit ut dem, knyta en scarf runt och sen "vika" in lockarna till önskat utseende runt scarfen och sen fästa med hårnålar. Det går även utan scarf, men då är det svårare att få nålarna att fästa ordentligt.
Uppläggningen gör jag som vanligt på toapappersrullar som jag sover med en eller två nätter.
Jag kom hem med två stickade överdelar i tjusigt marint och kornblått, som blir alldeles utmärkta nu när sommaren börjar ge vika för kallare tider. Jag som inte alls är beredd för höst i år får trösta mig sådana här karameller!
Från oanvända skolagret fick dessa söta små promenadskor följa med hem, i gräddvitt, präglat läder med vitt teddyfoder inuti.
Endast 200 kr! Vilket kap.

Jag tog fasta på dagens 50-talstema och ålade på mig jumper och kofta från Gina Tricot respektive Indiska (jodå, det är sant!) och randiga capribyxor från ebay.

Yesterday I visited the "Old Cinema's day", which turned out to be a really nice event after all! You could buy waffles and coffee, watch some great dancer's in the "Midnight Rounders", get your hair fixed 50's style by Madelin and shop real nice stuff at the vintagemarket. I came home with two lovely knitpieces; a royal blue cardigan with golden buttons and a simple lambswool sweater in navy blue. Perfect comforts for the fact that summer's ending! I also bought a pair of really cute, unused walkingshoes, which came from an old shoestore in south Sweden that opened in -51.

I had a nice day and will probably visit the old cinema next year again!

Med vänliga hälsningar,

Miriam

12 kommentarer:

anna sa...

Oh, kan inte du göra en videotutorials kring dina tjusiga frisyrer? :)

Jema♥Kitsch sa...

Verkar ju ha varit en riktigt trevlig dag!

Och du ser alldeles fantastisk ut..!

: )

Anonym sa...

Jag skulle också gärna se en tutorial med den frisyren. jättesöt!

/Malin

Amanda sa...

Så himla fint! Älskar alla frisyrer!

Lillgull sa...

Mycket trevligt att träffas ;). Tycker dagen var lyckad, jag stannade inte på allsång eller filmvisning och Elvis missade jag...
Regnet satte inte stopp för min köparglöd!
Det där ståndet med skor var riktigt härligt. Mina två par skor som jag införskaffade sitter underbart! Bra att veta att du har en aningens större fötter än jag...

Isabelle sa...

Attans att man hade andra planer!

Betty Lou sa...

synd att jag var i new york haha. nä men synd att det var samtidigt. fy fan skorna alltså, jag dör. och du har sån tur med blåa koftor!

Lisa sa...

ser underbart ut och fina kläder du fann!

Evis sa...

Åh - det verkar ju jättetrevligt. Man kanske ska ta sig till Stockholm nästa år.
Jag har liknande promenadskor men utan teddyfoder och med perforering på ovansidan som jag köpte på megaloppis Majorna för två år sen.

jOhanna dunKer sa...

Härligt..!

Eli sa...

Vad kul att se ett reportage från Filmstadens dag!

lovisa/polichinelle sa...

åh. bruna skor med snörning är det bästa bästa jag vet i skoväg, så bilden med alla skor i detta format gjorde mig helt knäsvag (eller ja. nästan. jag sitter ju på en stol)