onsdag 18 augusti 2010

Min mor antikdeckaren
Jag har tur, för min mamma är lite av en antikdeckare. Hon har röntgensyn på fynd på loppisar och antikaffärer, och när hon hittar något som hon tror att jag skulle gilla ringer hon mig. Finemang!
På så vis har det äntligen kommit en lampa till mitt rum, och dessutom en sådan som jag länge velat ha.
Den är ganska unik faktiskt, med sina blomformade skärmar som jag tycker påminner om Gullvivor, och sina handmålade, gula rosor. Visst är den helt sagolik?
Den är i princip helt oskadd, förutom några vattenfläckar på en av skärmarna. Den kostade 1250:- på en antikaffär i Svartvik utanför Härnösand, men det tyckte jag att den var värd. Nytillverkade lampor i den här stilen kostar mycket mer!
Lampan passar perfekt ihop med Betty Grable och tidningsstället, men gungstolen skär sig lite. Jag funderar på att måla den ljust gul istället, vad tror ni om det? Eller röd kanske, så passar det bättre med pläden som jag ändå gillar att ha där. Hm...
My mum, the antiquefinder
I'm lucky, because my mum is a real finder when it comes to fleamarketbargains and rare antiques. She has some kind of X-ray in her eyes for good finds and when they find something I would like she calls me!
This time it was a magnificant lamp; 30's or 40's original, with a beautifully shaped foot and three, very rare flowershaped shades with handpainted yellow roses. Isn't it quite amazing? It fit perfect with my Betty Grable-sign and the magazineholder, but the rockingchair is a bit too white for it. I'm thinking of painting it bright yellow or red instead, what do you think?
Tha lamp cost 1250 SEK, but I think that's an ok price for such an unique piece of 30's/40's design.
Med vänliga hälsningar,
Miriam

21 kommentarer:

amanda löwenberg sa...

Tack för den fina kommentaren! Otroligt fint du har det! Älskar verkligen lampan! Det beror ju på hur mycket du vill att gungstolen ska synas, den skulle nog vara fin i rött! En fin ljusgul är S0505-y. Som en mörkare version av stockholmsvit.

B-b-b-etty sa...

jag har letat efter en sån lampa allt för länge nu, din mamma får gärna spana åt mig med ;D

Alexandra sa...

Vad lustigt! Jag har en exakt likadan lampa. Verkligen exakt! Köpte den på auktion i Sjöbo för 500 kronor efter en vild budgivning. Jag älskar den. Är verkligen unik på så många plan.

Pandora sa...

Elsker lampen, og posteren i bakgrunnen : )

Kitten loves vintage sa...

Vi är tydligen fler som söker lampor i dylik stil... :) Med rött som en a mina favoritfärger röstar jag givetvis på att du målar gungstolen röd. Ljus stol mot vit vägg är kanske för svag kontrast?

Unknown sa...

Den är sannerligen en vacker lampa! Önskar så att jag hade råd med en men Grattis till dig & din duktiga mamma för det fina fyndet för ett sådant bra pris också:D
Gungstolen blir nog fin i vilken färg du än väljer men röd tyckte jag lät bra iaf:D

Duse Pasteller sa...

Oj, så fin lampe!

Så bra at du har en mamma med god smak og et våkent øye!

Jeg røster for Rød på gyngestolen! Kommer til å bli perfekt!!:)

Janniche, Duse Pasteller:)

Elina sa...

Mycket tjusigt! Roligt att se att du ska vara med i nästa nummer av Minnenas Journal, det är ju banne mig den bästa tidningen på mycket länge. Jag köper den så fort ett nytt nummer kommit! Ha det så gott och hojta om du har vägarna förbi Göteborg :)

lisa sa...

vackert!

Carolina sa...

Hej Miriam!

Kul att höra av dig! Jag har haft en mycket bra sommar. Kanske aningens för mycket jobb bara. Men snart ska jag fara en runda till London, så det blir min belöning.

Vilken superfin lampa! Verkligen speciell med blommlampformen. Köpt på Svartviks lopppis alltså. Där var jag förra september när de hade en jättestor bakluckeloppis.

Jag tycker också att bildspelet blev toppen och skulle gärna fota dig någon mer gång. Vi får klura ut något.

Visst är den unga kvinnan fantastiskt fin. Jag vet tyvärr inte när den var gjord. Den hängde hemma hos en kvinna vi gjorde reportage om till Corren.

Ha det bra!

Kram

Unknown sa...

Vilken UNDERBAR lampa, Miriam!Bra att ha en mamma som är antikdeckare :)

Ha en fin dag!

Andi B. Goode sa...

Oh wow! What a gorgeous lamp. =]
-Andi x

Evis sa...

En helt underbar lampa.

Viola_T sa...

Ja den var tjusig!

Grodaaa sa...

Åh, väldigt fin lampa. Jag är verkligen avundsjuk på alla dina retro grejer. Det är väldigt inspirerande att läsa din blogg.
Jag tror nog att gungstolen skulle passa alldeles utmärkt i ljusgult.

Glamour-Och-Fläskpannkaka sa...

vilken underbar lampa!

Zizzi sa...

Helt underbar lampa!

martina sa...

vicken tur du har! Får leta grejer till mig själv och har än så länge bara hittat tråkiga eller trasiga lampor -förutom en grön skrivbordsdito från skatteverket! Hett tips för loppisjägare, ta jobb som vaktmästare på statlig myndighet o rota igenom källarförråden, där finns grejer:)

Chrystelle sa...

Haha, jag har en exakt likadan hemma i mitt vardagsrum.

Emma sa...

Hej!

Vilken trevlig blogg du har och wow vilken fin lampa! Unik med gullviveskärmarna indeed :D Jag är själv på jakt efter något liknande men utan lycka än så länge, någon norpade en precis framför ögonen på mig på en loppmarknad igår!

Ha det fint!

Elina sa...

Ljuus ljuus grå tillsammans med riktigt röd (läppstiftsröd:)) tycker jag är riktigt snyggt och klassiskt.