torsdag 5 augusti 2010


Hälsning från Vara Damkonfektion
Strumpor med söm; MMT Silva från Malmö Trikåfabrik och Esprit, import. Oanvända strumpeband i stark resår med stadiga knäppen; finnes i en trevlig laxrosa valör. Vidare för den händige finnes skärp- och bältspännen i alla tänkbara kulörer; såväl till sommarklänningen som till söndagsklänningen.Vad sägs t ex om denna kombination? En lekfull soldress eller kanske en smäcker klänning?

(tyg, 10 kr på loppis i Herräng)


Eller vad sägs om denna djärva modell? Här finns möjligheter både för garderoben och hemmet.
(tyg, 25 kr/m på rea på Åhléns)


För kvällsbruk har vi den här modellen; mystiskt svart med en glamorös "touch" av det så exotiska Asien. Sömma med vidd i kjolen och slå klackarna i taket till Alice Babs och Thore Ehrlings orkester "Swing Ling Lei".

(tyg, 10 kr på loppis i Herräng)


Men, vi får inte glömma insidan; sådan dans kräver rediga doningar som håller strumporna på plats. Lätta upp de stadiga resårbanden med tunn, broderad spets i finaste kvalité.

(spets, loppis någon gång)

Besök Gerd på Vintagebutiken.se!

p.s Alla varor som syns här kanske inte finns på hemsidan nu. Gerd lägger upp saker succesivt i den mån hon har tid. Men, om ni verkligen vill ha något eller är ute efter något speciellt, maila henne så går det kanske att lösa! d.s
Greetings from Vintagebutiken
Gorgeous stockings, beltbuckles and unused garters!
The buckles all match perfect with three different fabrics I have, and I'm planning dresses for daytime and nighttime. The first and last fabris come from a fleamarket and the middle one is (actually!) new. Any ideas for inspiration?
Med vänliga hälsningar,
Miriam

7 kommentarer:

Erika sa...

Jag har en hel kartong med Esprit strumpor. =)

Kim sa...

Hej Miriam!

Jag söker bra strumpebandshållare/höfthållare. De man kan köpa på vanliga affärer har otroligt dåliga spännen så att man får dra upp strumporna hela tiden. Vart ska jag leta?
Hälsningar Kim

Celia Rose sa...

What great finds! Love the fabrics

Hannah Frick sa...

Hej Miriam!
Tusen tack för din hjälp med strumporna. Jag har varit tvungen att maila dem för strumporna du rekommenderade fanns inte ute på hemsidan i min storlek. Men de är så trevliga att maila med och snabba svar. Så snart har jag ett paket Silvia Firefly till mitt bröllop! Tusen tack för hjälpen!

Zizzi sa...

Gillar "Swing ling lei"-låten och tyget!

olivia sa...

snygga skärpspännen!!! jättefina, och tygerna var super de med.alltid trevligt med mycket tyger på lager.... :)

Miriam Parkman sa...

Kim: Jag vet precis vad du menar, och tyvär har jag inget riktigt bra svar att ge. Jag är ständigt på samma jakt! Dagens moderna utbud av strumpebandshållare är inte gjorda för dagligt bruk - de är till för att synas några minuter i sovrummet haha. Men, där jag hittat som faktiskt funkar är Twilfit; de har ett bas-strumpebandsbälte i spets som faktiskt sitter bra. Det finns i svart och förhoppningsvis nu också i vitt. Annars är det bara att ge sig ut i Ebaydjungeln!
Många säljer spännen, så om inte annat kan du köpa på dig sånna och sy eget eller byta ut spännena på en modern version.
Lycka till!

Tack ni andra kära läsare för era kommentarer också!

Thank you for your lovely comments!