tisdag 31 augusti 2010

Sommarens sista smak

Nu är det snart slut på 31 augusti. Sommarens sista officiella dag. Och jag har lite panik.

Jag som brukar gilla hösten! Brukar glatt välkomna kyligare tider tillbaka med stickade koftor och jumprar, långa yllekjolar och rejälare skodoningar, men i år är jag liksom inte klar med sommaren. Vi har inte gjort upp än. Framför allt har jag inte badat klart än!

Så, med en ljusrosa mårbacka i fönstret och en mintgrön kökssoffa (som min syster trevligt nog nyligen flyttat in med!) ber jag vädergudarna om ett varmt och soligt september så att jag kan få bada och lätt-klä mig lite till.

Jag bifogar även en pastellig outfit från julis sista dagar.

The last taste of summer;

August is about to end, which also is the official ending of summer. Which gives me a little bit of panic.

I usually love the fall! Use to welcome colder times with knits and woolskirts, heavier shoes and cosy sit-inside-and-drink-coffee-times. But, this year I'm just not done with the summer. We're not finished yet.

So, with some pastels in my kitchen and an outfit from the last days of july I'm praying for a warm and sunny september...

Med vänliga hälsningar,

Miriam

11 kommentarer:

Amanda sa...

Åh jag förstår vad du menar, hann bara bada två gånger i år...

Anette sa...

Hej Miriam,

Har följt din blogg en längre tid men inte skrivit något innan men så såg jag detta på en annan blogg och tänkte att det kanske kunde vara något för dig - Berns Salonger ska under ett par kvällar återskapa magin från 40-talet - http://www.berns.se/extra/news/?id=1408&template=/dmfl_templates/concert_subpage.html&lang=se

Bästa hälsningar,
A.

Miriam Parkman sa...

Amanda: Oj oj oj det var illa! Men, sist jag badade var i början av augusti så jag ska väl inte säga så mycket...

Anette: Hej och vad roligt att du kommenterar!
Jag var på det där evanemanget i våras, då de hade det för första gången, men tyvär så var det inte så mycket 40-talsmagi över det.
Golvet var dåligt, bandet en aning mesigt och de tre sångarna hade alltför mycket soul i sina hjärtan för att det skulle bli riktig 40-talsswing. Så tack för din omtanke men jag kommer nog inte då dit igen!

Redheaded woman sa...

hi,

know what you mean, Belgium is having the same cold weather, even though it should still be summer! And what a lovely outfit again. May I ask how you do your hair up like that?? You've been doing that a lot lately I've noticed and it's so beautiful but looks so complicated.

Hoping for some sunshine for you!

x

Lisa sa...

så fint inlägg åh och önskar man fick bada lite till.

Karolina sa...

The photos are so very cute!

<3
K

Ida sa...

Finaste outfiten!! och håller helt med om att sommaren bara drog förbi men men vi får hålla tummarna för ett vackert september! Tack för din fina och trevliga blogg den är som en karamell!!

Isabelle sa...

Ja, fy vad jag inte vill att sommaren ska vara över! Den gick så fort. Vi få helt enkelt hoppas på att september blir fin och att hösten blir mild (och torr)!

Maja sa...

Vilken fantastisk outfit! Hejdundrans vacker är du! :D Jo, hösten kunde gott vänta lite till. Fast jag ser fram emot allt stickat och varm choklad-drickande!

Gabriella sa...

Åh vad tjusigt det ser ut i ditt fönster!=)

Martina sa...

Hejsan Miriam, det är helt galet. men du och jag har samma röd-prickiga tyllgardiner. De hängde uppe på vår gamla vind, damen som bott här för länge sen var så noga med dem. Sedan när huset såldes till en annan man glömdes de bort bland damm & spindlar. Tills jag kom hit & tyckte att ja, de var så himlans tjusiga. Nu är de tvättade och nyupphängda ute på glasverandan!
Ha en fin dag hälsningar Martina